maritbet girişmaritbet
Ege-Koop ile Vakıfbank arasındaki anlaşma konut sektörünü canlandıracak!

Ege-Koop ile Vakıfbank arasındaki anlaşma konut sektörünü canlandıracak!

Ege-Koop'la Vakıfbank arasında güvene, konut üretimine ve sağlıklı kentleşmeye dayanan kredi işbirliği protokolünün imzalanmasıyla konut sektörünün ve ekonominin canlanmasına önemli bir katkı sağlanacaktır

 

200'den fazla yan sektörü de besleyerek harekete geçiren konut sektörü; ekonominin "lokomotifi, işsizlikle, enflasyonla, yoksullukla, mücadelede ve "sürdürülebilir büyüme"nin sağlanmasında belirleyici ve etkileyici bir ekonomik alandır. 
Bu nedenle; konut sektöründeki olumsuzluk, durgunluk; ekonominin diğer sektörlerine de yansıyarak "zincirleme etki" yapacaktır. 
 
Vakıfbank'la bundan önce de; Güzelbahçe Çelikevler, Karşıyaka Körfez Evleri, 25.Yıl Konutları ve Dört Mevsim Konakları projelerinde gerçekleştirdiğimiz işbirliği sonucu Vakıfbank'ın uygun koşullarındaki "kredi desteği"yle konutlar, planlanan süreden ortalama 2 yıl önce tamamlanarak sahiplerine teslim edilmiştir. Böylece; İzmir Güzelbahçe, Karşıyaka ve Bayraklı'da 2 bine yakın birbirinden farklı konutların yer aldığı projelerinde 102 milyon TL kredi kullandırılmıştır. 
 
Bu protokolle sağlanacak kredi desteğiyle Ege-Koop Villakent-Bahçekent projesi içinde yer alan, Gediz Üniversitesine bitişik denilebilecek bir yakınlıkta olan ve alışılagelmişin dışında bir "yaşam anlayışı"na göre hazırlanan "Keyifli Yaşam Evleri" kısa sürede tamamlanarak sahiplerine teslim edilecektir. 
 
KONUT SEKTÖRÜ MORALSİZ
 
Eylül ayında; ekonomik tablolardaki bazı göstergelerden oluşan görünüm şöyledir: Bütçe gelirleri geçen yılın ilk 6 ayında %31,7 oranında artarken bu yılın aynı döneminde artış %17,8 oranında gerçekleşmiş; bütçe giderleri ise geçen yıl %7,1 oranında azalırken bu yılın aynı döneminde %11,8 oranında artmıştır. 
Böylece; "bütçe açığı" meydana gelmiştir. 2012 için öngörülen bütçe açığı hedefi; yılın ilk altı ayında aşılmıştır. 
 
Hükümet; bütçe açığını makul düzeyde tutabilmek için akaryakıt, alkollü içkiler, tapu harçları ve otomobil vergilerini artırmak zorunda kalmıştır. 
Tapu harçları binde 16,5'dan binde 20'ye yükseltilmiştir. 
Bunların sonucunda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)nun "Sektörel Güven Endeksi"; Ağustos 2012'de inşaat sektöründe "Güven Endeksi"nin aşağıya indiğini göstermektedir. 
Ayrıca; Merkez Bankası'nın "Üreten Sektör", "Güven Endeksi" de inşaatta "Güven Endeksi"nin 2012 Temmuz'da %107,3 iken Ağustos'ta %104,5'e gerilediğini ortaya koymuştur. 
 
Bu rakam; inşaatçının geleceğe dönük beklentisinin "olumsuz", moralinin de iyi olmadığını anlatmaktadır. 
 
Bu ekonomik manzara karşısında, Vakıfbank Ege-Koop işbirliği ile Keyifli Yaşam Evleri Projesi'ne yine konut ve inşaat sektöründe birçok belirsizliklerin olduğu, özellikle; İstanbul'da güçlü inşaat şirketleriyle ilgili basına yansıyan olumsuz ve pek çok insanı yakından ilgilendiren haberlerin yer aldığı bir ortamda uygun koşullarda sağladığı "kredi desteği" ayrı bir anlam kazanmaktadır. Bu destek; konut sektörünün ve ekonominin canlanmasına, istihdamın artmasına neden olacaktır. Sonuç olarak: Konut sektörü moralsiz, beklentisi olumsuz ve güven endeksi geriliyor... Çözüm; konut sektörünün önünü açacak yeni teşvik uygulamaları olacaktır. 
 
Hüseyin Aslan/Habertürk Egeli

Yorum Yaz

Benzer Haberler

EGE-KOOP ANKARA’DA
  • 24.01.2012 17:53

EGE-KOOP ANKARA’DA

İzmir’de 1984 yılından bu yana gerçekleştirdiği 10 ayrı proje ile 100 bin kişiyi ...

Milas-Bodrum Havalimanı’nda yangın!
  • 30.06.2021 16:20

Milas-Bodrum Havalimanı’nda yangın!

Milas-Bodrum Havalimanı’nda kısa süreli yangın nedeniyle havalimanındaki sisteml ...

Fawori Boya'dan boya ustalarına hediye yağmuru!
  • 25.04.2021 07:45

Fawori Boya'dan boya ustalarına hediye yağmuru!

Fawori Dünyam 16 ilde 5.000 ustaya Bi’ Dünya Sürpriz Bi’ Dünya Fırsat’la ulaştı. ...

TÜRKÇİMENTO, sektörün ilk sanal konferans ve fuarını düzenliyor
  • 20.04.2021 17:10

TÜRKÇİMENTO, sektörün ilk sanal konferans ve fuarını düzenliyor

TÜRKÇİMENTO, 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve ...

VakıfBank'tan "Yeşil Konut Kredisi" kampanyası!
  • 17.02.2021 12:40

VakıfBank'tan "Yeşil Konut Kredisi" kampanyası!

VakıfBank ve Fransız Kalkınma Ajansı işbirliği kapsamında "Yeşil Konut Kredisi" ...

Vakıfbank SKY Limit konut kredisinde de kullanılabilir!
  • 09.01.2021 13:40

Vakıfbank SKY Limit konut kredisinde de kullanılabilir!

VakıfBank'ın limit yönetimini müşterilerin belirlemesine imkan veren yenilikçi ü ...