maritbet girişmaritbet
Eczacıbaşı Rusya’ya karo fabrikası kurdu

Eczacıbaşı Rusya’ya karo fabrikası kurdu

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, Serpukhov Valisi Alexander Shestun’un yanı sıra Rusya’da bulunan Türk müteahhitlik firmalarının üst düzey yöneticileri, mimarlar ve bayiler katıldı.

Serpukhov bölgesinde 37 milyon euro'luk yatırımla 25 bin metrekarelik alanda kurulan ve 3.2 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip fabrikada, seramik ve porselen karoların yanı sıra yüzme havuzları için karo ve aksesuarları içeren yaklaşık 4 bin çeşit ürünün imalatı gerçekleştirilecek. Profesyonel kullanıcılar ve tüketiciler için porselen karo üretimi yapacak fabrika, 200 kişiye istihdam sağlıyor.

Fabrikanın açılışında konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, karo alanında dünyanın en zengin ürün yelpazelerinden birine sahip olan grubun, VitrA, Villeroy&Boch ve Engers Keramik markalarıyla Almanya'da lider üretici konumunda olduğunu ifade etti.

Stratejik pazar
Eczacıbaşı, karo seramik grubunun bu marka portföyü ile Avrupa ve Rusya'da lider olmayı, profesyoneller arasında tercih edilen ilk üç kuruluş arasına girmeyi hedeflediğini belirten Eczacıbaşı, “Bu hedefe ulaşmamızda, stratejik bir pazar olarak konumlandırdığımız Rusya'da yaptığımız yatırımların çok önemli olduğu kanısındayım. VitrA ve Villeroy&Boch markalarımızla Rusya'nın en çok tercih edilen porselen ve seramik kaplama Grubu haline gelmesini ve ülkenin yaklaşık 100 milyar avro büyüklüğündeki inşaat pazarından pay almayı amaçlıyoruz. Bu sebeple üretim yatırımlarımızın yanı sıra Rusya'daki satış ağımızı da genişletiyoruz. Moskova, Kazan ve Serpukhov'un ardından Yekaterinburg'daki mağazamızı hizmete açtık” ifadelerini kullandı.

Milliyet

Yorum Yaz