maritbet girişmaritbet
E.R.E.F. 2013 Türk inşaat firmaları Erbil'e çıkarma yapıyor!

E.R.E.F. 2013 Türk inşaat firmaları Erbil'e çıkarma yapıyor!

Bu yıl ilk kez düzenlenecek uluslararası gayrimenkul ve yatırım fuarına Türk firmalarının yoğun ilgisi devam ediyor

Ortadoğu'nun yeni ticaret merkezi kabul edilen Erbil'de düzenlenecek E.R.E.F. 2013 (Erbil Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı)  gerek Irak ve gerekse çevre ülkelerden gelecek bireysel ve kurumsal yatırımcılarla katılımcıları bir araya getirecek.

Türkiye'nin, yükselen ekonomik gücü ve istikrarlı yapısı ile parlayan gayrimenkul sektörü nedeniyle, 2013'ün ‘Onur Ülkesi' olarak davetli olduğu fuarda yer alan, 2 gün süreli konferans programının ilk günü Türkiye'ye ayrılmış durumda.

Mütekabiliyet yasası değişikliği sonrası Türkiye'de yapılabilecek gayrimenkul yatırımları ve fırsatları üzerine yabancı yatırımcıların bilgilendirileceği konferansta Kuzey Irak Yerel Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi de konuşmacı olarak bulunacak. Konferans programında Türkiye'den GHD. Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz ve REIA Derneği Başkanı Kerem Bilge de konuşmacılar arasında yer alan isimlerden.

Kimler katılıyor?

Türkiye'nin ekonomisine yön verebilecek güce sahip gayrimenkul sektöründen, bir çok dev firma, E.R.E.F. 2013'e katılım gerçekleştiriyor. Bu firmalar farklı ve yüksek metrekareli katılımları ile  bölgeye olan güvenlerini de ortaya seriyor. Şuana kadar Ağaoğlu, Ege Yapı, En Yapı, Gürbağ Group, Nurol G.Y.O, Elite İnşaat, Seza Mühendislik gibi birçok firmanın fuar katılım sözleşmelerini imzaladığını belirten Arı Fuarcılık Genel Müdürü Savaş Kemal Burkay, bölgedeki yatırım imkanları, halkın konut alma istekleri gibi birçok fırsatın değerlendirilmesi gerektiği ve dolayısıyla E.R.E.F. 2013 ‘te daha fazla Türk firması görmeyi istediklerini belirtti.

Erbil Ortadoğu'nun Yeni Ticaret Merkezi

Arı Fuarcılık Genel Müdürü Savaş Kemal Burkay'ın özellikle değindiği konu, sıkça karşılaştıkları "Neden Erbil" sorusu. Erbil'in, Irak başta olmak üzere bölgede yer alan tüm ülke firmaları  ile Türk firmalarının ticaretini rahat ve güvenli bir  şekilde gerçekleştirmesi için platform oluşturduğunu ve iletişim kurmakta zorluk çekilmediğini belirten Savaş Kemal Burkay, çok sayıda Türk firmasının Erbil ve çevre eyaletlerinde faaliyet gösterdiğini söylüyor.

Haziran ayında Araplar Erbil' e akın ediyor

2014  ve 2015 yılı Arap dünyası Turizm Başkenti seçilen Erbil'e özellikle bu tarihlerde Irak'ın güneyi başta olmak üzere bir çok bölgeden  Arap turistin akın ettiğini belirten Burkay, fuar tarihi olan 27-30 Haziran'ın ana organizatör tarafından özellikle seçildiğini ve bu durumun ziyaretçi anlamında fuar katılımını pozitif yönde etkileneceğini belirtmekte.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Erbil inşaat fuarına katılan Türk firmaları, iki ülke arasındaki ticarete katkı sağlıyor
  • 16.11.2023 11:45

Erbil inşaat fuarına katılan Türk firmaları, iki ülke arasındaki ticarete katkı sağlıyor

Erbil'de bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı'na Silopi ...