maritbet girişmaritbet
Duygu Meltem Yalçınkaya: Yaptığım işi kutsal olarak görüyorum!

Duygu Meltem Yalçınkaya: Yaptığım işi kutsal olarak görüyorum!

İki yılda 10 bin daire sattıklarını ve 1 milyar avroluk ciro elde ettiklerini belirten Meltem Yalçınkaya, yaptığı işi kutsal bir iş olarak görüyor

23 yaşında iş hayatına atılan Duygu Meltem Yalçınkaya, DMY Yapım adını taşıyan şirketinde ulusal TV kanallarının Avrupa kanallarına yönelik olarak emlak pazarlama programları yapıyor.

“Eksikliği görüp girdim”

İlk başta dekorasyon programı yaptığını, bu programın son bölümlerine emlak pazarlamayı da eklediğini belirten Yalçınkaya “Bu süreçte şunu gördük ki Avrupa'daki Türkler Türkiye'den ev alırken kredi kullanamıyorlar. Ama Türkiye'den de ev almak istiyorlar. Bu alandaki eksikliği fark edince üzerine gittim. Türkiye'deki büyük firmaların hepsiyle görüşmeler yaparak onları da ikna ettim. 2009 senesinde başladım bu işe. Son iki yılda bizim aracılığımızla 10 bin dairenin satıldığını ve 1 milyar avroluk bir kaynağın Türkiye'ye giriş yaptığını öğrendik” dedi.

Toplamda 21 ayrı canlı ve bant yayın programa imza atan Yalçınkaya, kendilerini daha çok muhafazakâr aileler tercih ettiğini belirtti. Yalçınkaya, şöyle devam etti: “Didim'de, Kızılcahamam'da, Afyon'da ve Ortaklar'da (İzmir havaalanına 20 dakika mesafede) dört tane projemiz bulunuyor. Bunların hepsi bay, bayan ayrı sosyal tesisler. Doğal olarak daha muhafazakâr aileler. Biz burada diyoruz ki ‘Tatil paranızı çöpe atmayın, tatil fiyatına tapu sahibi olun.' Bunlar çok önemli sloganlar. Üçte bir fiyatına tapu sahibi olun. İzleyiciler de muhafazakâr aileler hakikaten çok ucuza, makul fiyata tapu sahibi oluyorlar. Aslında benim profilim çok enteresan. Çok muhafazakâr müşterilerim olduğu kadar tam tersi de var.” Mütekabiliyet düzenlemesinin ardından dolaylı olarak kendileri aracılığıyla daire alan yabancı ülke vatandaşlarının da olduğunu ifade eden Yalçınkaya, “Ancak onlar doğrudan bizim programlarımızı izleyerek almıyorlar. Bizim vasıtamızla buradan ev almış Türk arkadaşlarının referans olmasıyla alıyorlar” diye konuştu.

Taraf

Yorum Yaz