maritbet girişmaritbet
Düşük faiz konut fiyatını artırabilir!

Düşük faiz konut fiyatını artırabilir!

Recep Atakan, “Konut kredi faizlerinin düşüşü, talepte ve konut fiyatlarında artışa da yol açabiliyor. Bu yıl konut stoklarının azalması halinde fiyatlarda yüzde 8-10 civarında yükseliş yaşanabilecek” dedi

 

Konut kredi faizlerinin düşmesinin tüketicilere her zaman avantaj sağlamadığına dikkat çeken Anadolubank Hazine ve Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, “Konut kredi faizlerinin düşüşü, talepte ve konut fiyatlarında artışa da yol açabiliyor. Bu yıl konut stoklarının azalması halinde fiyatlarda yüzde 8-10 civarında yükseliş yaşanabilecek” dedi.
 
Atakan faiz oranlarında yıl sonuna doğru yükseliş beklendiğini, bu nedenle içinde bulunduğumuz dönemde konut alacaklar ve konut kredisi kullanacaklar için fırsatın sürdüğünü söyledi. Atakan “Hızlı hareket edenler karlı çıkacaktır” diye konuştu. Recep Atakan, şöyle devam etti:
 
“2010 yılı ilk dört ayında, konut kredisi pazarı yüzde 3.65 oranında büyüdü. Bankamız konut kredi hacminde de aynı oranlı bir artış söz konusu. Anadolubank'ta konut kredileri ve ipotekli kredilerinin tüm bireysel krediler içindeki payı yüzde 80 civarındadır. Bu görüntü bizi konut uzmanı banka kılıyor. 2010 itibariyle konut kredilerinde pazar payımız yüzde 1 civarında oldu. 2010 sonuna kadar bu oranın yüze 1.5 seviyesine gelmesini planlıyoruz.”
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz