maritbet girişmaritbet
Dönüşü olmayan bir yol!

Dönüşü olmayan bir yol!

Geri dönüşü olmayan bu yolun nereye gittiği zamanla göreceğiz. Kim bilir belki de yolun daha başındayız…

Türkiye'de 2003 yılından itibaren önemli bir emlak hamlesi başladı. Hem devletin temsilcisi TOKİ, hem yerel yönetimleri oluşturan belediyeler ve hem de özel sektör eliyle bu hamle binlerce konutla gerçeğe dönüştü.

Şehirler baştan sona yeniden inşa edildi, yeni şehirler kurulmaya başlandı. Yüzme havuzu, hamam, spa gibi sınırsız donatısı olan konut projeleri inşa edildi.  

Bu süreçte binlerce, milyonlarca insan da bu yeni evlerin hayalini kurmaya, onları satın almaya başladı. Sektörde nitelikli konut üretimi gittikçe arttı. Firmalar bir konuttan öte neredeyse bir hayal satmaya başladı.

Bu hayaller TV ve gazetelerden evlerimize ve beyinlerimize girmeye başladı. Artık neredeyse herkes bu şaşalı konutlardan birini almayı düşünür oldu. Bazı şanslılar bu hayale kolayca ulaşırken, şanssız çoğunluk ise hayallere devam etmek zorunda kaldı. Diğer yandan TOKİ alternatifi şanssız çoğunluğun konut hayalini gerçekleştirmenin bir adresi oldu. TOKİ ucuz konut hamlesini başlattı, çok yoğun rekabetin yaşanmaya başladığı özel sektör de bu ucuz konut furyasına katıldı.

En önemli vaat olan ev anahtarı da hükümetin her daim en önemli seçim kozu oldu ve yatırımlar bu alanda kesintisiz sürdü. Binlerce, yüzbinlerce konut üretildi ve sahiplerine verildi.

Geldiğimiz noktada konut sektörü epey bir yol kat etti. Dünyada bile örneği olmayan projeler hayata geçirildi ve bunlara her geçen gün yenisi ekleniyor.

Geri dönüşü olmayan bu yolun nereye gittiği zamanla göreceğiz. Kim bilir belki de yolun daha başındayız…

  • Etiketler:

Yorum Yaz