maritbet girişmaritbet
Diyarbakır Ev'leniyoruz Fuarı yarın açılıyor

Diyarbakır Ev'leniyoruz Fuarı yarın açılıyor

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından organize edilen ve kentte ilk defa düzenlenen "Diyarbakır Ev'leniyoruz Fuarı" yarın törenle açılacak.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve KOSGEB'in desteğiyle 12-15 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde "Diyarbakır Ev'leniyoruz Fuarı" düzenlenecek.

TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ Genel Müdürü Cihat Alagöz, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, fuarın ilk kez düzenleniyor olmasının önemli olduğunu, Diyarbakır'ın bir fuarlar şehri olması, arz ile talebin bir arada buluştuğu bir platform olması bakımından önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kentte aynı zamanda fuar vesilesiyle kültürel, sanatsal etkinlikleri, çeşitli eğitim programları düzenlenecek olmasının da bölgenin sosyal hayatına ciddi hareketlilik ve canlılık getireceğini dile getiren Alagöz, evlenenlerin, evini yenilemek isteyenlerin, ev eşyalarını yenileyeceklerin yüzlerce ihtiyacını tek çatı altında topladıkları bir fuar olduğunu bildirdi.

Alagöz, ziyaretçilerin hem birçok seçeneği kıyaslama imkanına sahip olacağını hem de fuara özel avantajlı koşullarla bu ürünlere sahip olma imkanı bulunacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Hükümetimizin almış olduğu KDV indirimi tedbiri sayesinde eylül ayı sonuna kadar mobilya ve beyaz eşya sektöründe çok ciddi bir hareketlilik yaşanmıştı. İndirim 30 Eylül itibariyle sona erdi ama bu fuarımızla cazip fiyatlarda sunulacak ürünler ve hizmetler bu KDV indirimi vasıtasıyla oluşan bahar havasını en azından fuar boyunca da devam etmesini sağlayacak. Fuarda, 75 firma stant açacak."

Önümüzdeki yıl da daha fazla sayıda fuarla bir araya gelme amacı içerisinde olacaklarını belirten Alagöz, önümüzdeki yıl inşaat yapı sektörü fuarıyla yeniden Diyarbakır'ı bir araya getireceklerini kaydetti.

"Tarım fuarımızı, Ev'leniyoruz fuarımızın ikinci versiyonunu yeniden düzenleyeceğiz. Bunun dışında autoshow müjdesini de buradan veriyorum. Uzun bir aranın ardından da Diyarbakır'da otomotiv konuşacağız. Otomotiv sektörünün en önemli yeniliklerini yine Diyarbakır'da ziyaretçilerimizle bir araya getireceğiz. Bir müjdem de kitap fuarıyla ilgili hazırlıklarımız tüm hazıyla devam ediyor." diyen Alagöz, grup olarak yayın evleriyle görüştüklerini anlattı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral da 2018 yılında 5 fuarı gerçekleştirilecek olmanın, bölgenin 2 yıl öncesinden daha iyi bir konuma gelmesinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Yorum Yaz