maritbet girişmaritbet
Değişen ofis bölgeleri İstanbul yeni iş merkezleriyle büyüyor

Değişen ofis bölgeleri İstanbul yeni iş merkezleriyle büyüyor

İstanbul, konut projeleri, kentsel dönüşüm çalışmaları ve yeni ulaşım hatlarıyla her geçen gün değişiyor

Bu değişim beraberinde yeni yaşam alanları ile iş merkezlerini getiriyor ve İstanbul dünya metropolleri arasında öne çıkıyor.

14 milyonluk nüfusu ile Türkiye'nin 76 milyon olan toplam nüfusunun %18'ini taşıyan İstanbul, yeni projelerle genişlemeye devam ediyor. Ispartakule ve Kayabaşı gibi uydu kentler oluşturulurken, şehrin yeni iş merkezleri de dikkat çekmeye başlıyor.

İstanbul'da ofislerin ağırlıklı olarak konumlandığı Zincirlikuyu, Levent, Maslak hattı popüleritesini korurken, şehrin yeni ofis bölgeleri büyük bir hızla gelişiyor.

MASLAK'IN ALTERNATİFİ KAĞITHANE

Bankaların, uluslararası firmaların İstanbul merkezlerini barındıran Maslak, yoğun trafiği ve park sorunu gibi nedenlerle şehrin iş merkezi yükünü kaldıramaz hale geldi. Bu anlamda son yıllarda yapılan yatırımlarla hızla gelişen Kağıthane – Ayazağa hattı Maslak'ın birincil alternatifi konumunda yükseliyor.

Bölgede Vadistanbul Bulvar, Dap Bumerang Ofis, Kağıthane Ofis Park, Papürüs Plaza, Premier Kampüs gibi pek çok ofis ve AVM projesi yer alıyor.

BASIN EKSPRES YENİ TREND

İstanbul'un son yıllarda yükselişe geçen ofis bölgelerinden biri de Basın Ekspres Yolu. Bölge, havalimanına ve çevre yollarına yakınlığıyla öne çıkıyor. Bölge, potansiyeliyle her geçen gün firmaların dikkatini çekerken, gayrimenkul yatırımcılarının trend bölgeleri arasında yerini aldı. Basın Ekspres Yolu çevresindeki arsalar bir bir dolarken, bölgedeki Nurol Park, Batışehir, Capital Towers, Ağaoğlu My Office 212 gibi ofis projeleri de yoğun talep görüyor.

BOMONTİ DEĞERİNİ KATLIYOR

İstanbul'un en merkezi noktalarından Şişli – Bomonti bölgesi de şehrin yeni ofis bölgelendirinden. İnşaat şirketlerinin yatırımlarıyla hızla gelişen bölgede Ant Hill, I Tower, Now Bomonti gibi ofis projeleri öne çıkıyor. Çevredeki konutların da kentsel dönüşüme tabi tutulmasıyla yenilenen bölge, Bomonti'deki ofislerin değerini katlıyor.

ANADOLU YAKASI YENİ BİR ÇEHRE KAZANIYOR

İstanbul'da nüfusun 9,5 milyonu Avrupa yakasında, kalan kısmı Anadolu yakasında yaşamakta. İş merkezleri Avrupa yakasında yoğunluk gösterirken, Anadolu yakası konut ağırlıklı bir yapıya sahip.

İstanbul'un son yıllardaki değişimi Anadolu yakasında da Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla gibi bölgelerin gelişimini ateşledi. Şehrin Anadolu yakasının en önemli bölgelerinden biri de Ataşehir olarak öne çıkıyor.

Ataşehir'de planlanan “İstanbul Finans Merkezi “projesi önemli finans kurumlarının Başkent Ankara'dan buraya taşınarak yerleşmesi ve bir “finans şehri kurulması” amacı ile planlandı. Bu amaçla bölgede altyapı inşaatları devam etmekte ve hızlı bir gelişim kaydedilmekte.

METREKARE FİYATLARI 2 BİN USD İLE 8 BİN USD ARASINDA

Eva Gayrimenkul Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Cansel Turgut'un yaptığı araştırma sonucunda; İstanbul'da B sınıfı ofislerin 12-20 USD/m2/ay , A sınıfı ofislerin, özellikle merkezi iş alanındakilerin 25-45 USD/m2 /ay fiyatlara kiralandığı dikkat çekiyor.

İstanbul'da ofislerin satış fiyatları ise, yerine ve projenin özelliklerine göre 2.000 – 3.250 USD/m2 ile 4.500 – 8.000 USD/m2 arasında değişmekte. Mülkün toplu taşıma bölgelerine yakınlığı, merkezi iş alanında olup olmadığı gibi faktörler de değeri etkilemekte.

Necmi Çiçekçi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması
  • 15.05.2024 09:43

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması

Emlak Konut GYO, 1615 bağımsız bölüm için 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk ...

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor
  • 10.05.2024 17:34

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor

İTO Başkanı Avdagiç, ABD Ulusal Emlakçılar Birliğinin 2025 yılı kongresi, Ulusla ...

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Zeytinburnu'nda 6 bina kentsel dönüşüm için yıkılıyor
  • 09.05.2024 10:31

Zeytinburnu'nda 6 bina kentsel dönüşüm için yıkılıyor

Yaklaşık 26 bin metrekare iskan edilebilir inşaat alanından oluşacak projede 185 ...

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...