maritbet girişmaritbet
DAİRENİZİN ARSA PAYI NE?

DAİRENİZİN ARSA PAYI NE?

Bağcılar’daki Çınar Olimpia Park projesiyle ismini duyuran Metar Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tatar, gayrimenkul sektöründe bugüne kadar pek gündeme gelmeyen özel bir konunun altını çizdi.

Konut sahibi olmayı planlayanlara satın alacakları konutun ‘arsa payları'na dikkat etmeleri uyarısında bulunan Tatar, şöyle konuştu:

“Bilindiği gibi kat irtifakında her daireye arsa payı düşer. Bu pay, konutlar yıkılıp yenisi yapılacağı zaman önem kazanır. Çünkü, her yapının bir ömrü vardır. Belki 50 yıl sonra bu siteler yıkılıp yenileri yapılacak. Mesela projenin içinde dükkânlar varsa arsa payları daha çok bölünür. Hatta dükkânlara daha çok arsa payı verilebilir. Bu durumda da konut başına düşen arsa payı azalacağı için sitenin yeniden yapılması durumunda daha küçük bir daireyle karşılaşılabilir.”

"Arsa payını açıkça yazıyoruz"

Kendi çalışma yöntemleri hakkında konuşan Mehmet Tatar, temelden sonra hemen kat irtifakı kurduklarını ve inşaat başladıktan sonra yapı kullanım belgesi aldıklarını belirterek, müşteriye kat mülkiyetli bir şekilde konutları teslim ettiklerini söyledi.

Burada konut sahiplerinin arsa paylarının da açıkça yazdığını vurgulayan Tatar, ayrıca kaba inşaatı tamamlayarak satışa çıkmaya özel bir önem verdiklerinin altını çizdi. Özkaynaklarıyla inşa ettikleri projelerinin tüketiciye güven verdiğini belirten Tatar, böylece müşterinin, ‘İnşaat biter mi bitmez mi' gibi soru işaretlerini ortadan kaldırdıklarını kaydetti.

Mehmet Tatar, hayata geçirdikleri projeler ve planlamaları hakkında konuştu.

Bağcılar'da 2007 yılında Çınar Olimpia Park'ın inşaatına başladıklarını ve şimdi ikinci etabı satışa sunduklarını ifade eden Tatar, “Bölgedeki ilk projeyi biz yaptık. ‘Bağcılar'da havuz mu olur' dediler. Ama oldu” dedi.

Belediyenin bölgedeki ilk çalışma olmaları ve kentsel dönüşüme öncülük etmeleri nedeniyle projenin arkasında durduğunu belirten Tatar, Çınar Olimpia Park'ın belediye tarafından en iyi site seçildiğini vurguladı.

Metar Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haldun Özbak da, Çınar Olimpia Park'ın yoğun talep görmesi üzerine projenin hemen karşısındaki arsada inşa ettikleri Çınar Olimpia Park 2'yi satışa sunduklarını anlatarak, şu bilgileri verdi:

“12 bin metrekare alana inşa edilen Çınar Olimpia Park projesinde 508 konut yer alıyor. 11 katlı, dokuz blokta 196 konuttan oluşan proje bölgenin en özel projesi. 117 metrekare ile 150 metrekare arasında değişen dairelerin olduğu projede 2+1, 3+1 ve 4+1'ler yer alıyor. Fiyatlar ise 215 bin lira ila 255 bin lira arasında bulunuyor.”

EDİRNE'YE KÖY BEYKOZ'A VİLLA

Mehmet Tatar, yeni yatırım planları bulunduğunu ve bu çerçevede portföylerinde bulunan Beykoz'daki 44 dönüm arazide villa yapmayı planladıklarını söyledi. Edirne'de 1.027 dönüm arsaları bulunduğunu ve burada da projeler geliştireceklerini aktaran Tatar, şunları söyledi: “Otoyola cepheli olacak bu proje Edirne'nin en büyüğü olacak. Konut, villa, AVM ve yurt gibi farklı unsurları içinde barındıran bir köy planlıyoruz. Projelendirmemiz sürüyor. 2012 yılında başlamayı planlıyoruz.”

Yavuz Karaman / MİLLİYET

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''
  • 05.08.2022 11:57

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da vatandaşl ...

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!
  • 29.11.2021 16:51

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!

Megakent İstanbul, şiddetli fırtınaya teslim oldu. Bağcılar'da bir sitenin ticar ...

Çınar Olimpia Park'a cazip fırsatlar sunuyor!
  • 16.05.2012 14:33

Çınar Olimpia Park'a cazip fırsatlar sunuyor!

Metar Grup tarafından hayata geçirilen Çınar olimpia Park cazip ödeme fırsatları ...

ÇINAR OLİMPİA
  • 24.09.2011 13:40

ÇINAR OLİMPİA

Metar Grup tarafından Bağcılar'da inşa edilen Çınar Olimpia Park'ın yoğun talep ...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!
  • 12.02.2015 11:52

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!

İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan ve Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Ba ...

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!
  • 31.03.2021 10:30

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!

Plaj işletmelerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra 1 hafta içinde ...