maritbet girişmaritbet
Çocuğun çalışma odası nasıl döşenmeli

Çocuğun çalışma odası nasıl döşenmeli

Sayısız mobilya çeşidi ve tarzını bünyesinde bulunduran mobilyanın başkenti Modoko, çalışma odasının sırlarını açıkladı.

Sayısız mobilya çeşidi ve tarzını bünyesinde bulunduran mobilyanın başkenti Modoko da, velilerin bu heyecanının yansıdığı önemli yerlerden biri. Aileler, çocuklarına en sağlıklı çalışma ortamını sağlamak için soluğu Modoko'da alıyor. Ebeveynlerin bu konudaki titizliğini bilen Modoko, ideal çalışma odaları yaratmak amacıyla öneriler hazırladı.

Çalışma odası, hiç şüphesiz her yaştan ve meslekten insanın hayatında önemli bir yer tutuyor. Konsantrasyon, motivasyon herkesin ihtiyaç duyduğu olgular. Ama en çok öğrencilerin. Çünkü onlar, hem geleceklerine bu şekilde yön veriyor, hem de kendilerini eğitiyorlar. Bu nedenle bir öğrencinin çalışma ortamının nasıl olması gerektiği çok önemli bir konu. Bu anlamda en büyük görev ise ailelere düşüyor. Bu durumun farkında olan Modoko, çocuklarının daha sağlıklı bir ortamda ders çalışmasını isteyen ebeveynler için bir dizi öneri hazırladı. 

Bünyesinde pek çok bebe, çocuk ve genç mobilyası mağazası bulunduran Modoko'nun ilk tavsiyesi, her öğrencinin bir çalışma odasının olması. Bu oda öğrenci tarafından sadece ders çalışmak için kullanılmalı. Çalışma odasında ders çalışmak için kullanılacak bir masa olmalı. Masa, pencere kenarından uzakta olursa öğrenci dışarıya bakmak gibi bir ihtimalden uzaklaşacağı için ders çalışmaya daha kolay motive olur veya motivasyonu bozulmaz.

Öğrencinin oturabileceği bir sandalye olmalı ama yumuşak olmamasına özen gösterilmeli. Yumuşak oturaklar, öğrencinin ders çalışmasını olumsuz etkileyeler, hatta uykusunu bile getirebilir. Küçük bir kütüphane, çalışma odasının temel eşyalarındandır. Ayrıca çalışma sırasında kullanacağı müsvedde kâğıtlar ve diğer malzemeler de kütüphanede bulunmalı. Ders çalışma masasının üstü ise çok sade olmalı. Belki sadece bir ışık olmalı.

Çalışma odaları mavi ya da yeşil olmalı. Çünkü bu tonlar düşünme alanlarını etkiliyor ve insanı zinde tutuyor. Bu şekilde renklendirilmiş odalarda çok daha verimli çalışmak mümkün. Beyaz ise ışığı en fazla yansıtan renk olduğundan bilinenin aksine gözü yorar. Kırmızı ve tonları da gözü yorar. Öyleyse çalışma odasının rengi yeşil ve mavinin açık tenleri olabilir; ya da krem, fildişi gibi daha açık renklerle çalışma odası boyanabilir.

Bu odada televizyon, yatak gibi öğrencinin her an çalışmasını bozabilecek, öğrencinin motivasyonunu bozup ona uyuma gibi şeyler hatırlatacak eşyalar bulunmamalı. Televizyon, öğrencinin zamanını büyük ölçüde alan, bunu yaparken de pek fark ettirmeyen bir zaman hırsızıdır. Ders çalışılan odada televizyon seyredilmemelidir. Öğrenci o odaya girdiğinde sadece ders düşünmeli, zamanla o oda öğrencide ders çalışmaya bir uyarıcı olmalı.

Duvarlarda sadece hedefi hatırlatıcı afiş veya resimler bulunabilir. Tutulan takımın, sevilen artistin, sanatçının, hayallerdeki bir yerin resmi duvarlarda olursa öğrenci çalışma anında bu resimleri gördüğünde konsantrasyonunu kaybedip hayallere dalabilir. Çalışma odası tertipli ve düzenli olmalı, dikkati dağıtacak gereksizlikler olmamalı. Oda sıcaklığı çalışmaya uygun olmalı sıcak ve soğuk olmamalı. Tavsiye edilen oda sıcaklığı 20-25 derece arasıdır. Çalışma odası yeteri kadar ışık almalı. Işık öğrencinin karşısından ya da sol yanından gelecek şekilde bir oturma planı yapılmalı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Depremzede öğrenciler "Mehmetçik Okulu'yla geleceğe hazırlanıyor
  • 14.03.2023 16:28

Depremzede öğrenciler "Mehmetçik Okulu'yla geleceğe hazırlanıyor

Malatya'da Milli Savunma Bakanlığınca çadırlarda kurulan "Mehmetçik Okulu"nda de ...

Depremden etkilenen 242 bin 904 öğrencinin nakil işlemleri tamamlandı
  • 14.03.2023 10:45

Depremden etkilenen 242 bin 904 öğrencinin nakil işlemleri tamamlandı

Milli Eğitim Bakanı Özer, depremden etkilenen illerde eğitim gören öğrencilerin ...

Bambi Yatak, 600. mağazasını MODOKO’da açtı
  • 31.03.2022 17:17

Bambi Yatak, 600. mağazasını MODOKO’da açtı

Türkiye’nin öncü ve inovatif yatak üreticilerinden Bambi Yatak, 600. mağazasını ...

MODOKO'dan 350 mağazada yüzde 40’a varan indirim fırsatı
  • 27.12.2021 16:49

MODOKO'dan 350 mağazada yüzde 40’a varan indirim fırsatı

Türkiye’nin en eski mobilya çarsına sahip MODOKO, “Haydi Türkiye, Şimdi Birlik Z ...

AVRUPA RESİDENCE
  • 21.09.2011 13:58

AVRUPA RESİDENCE

Avrupa Residence TEM, uygun aidatları ve öğrencilerin en büyük sorunları olan ko ...

MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, yeniden başkan seçildi
  • 20.03.2021 09:14

MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, yeniden başkan seçildi

Türkiye’nin en büyük açık hava mobilyacılar çarşısı MODOKO, 17 Mart günü 2020 yı ...