maritbet girişmaritbet
Çılgın projeye ihtiyaç var mı?

Çılgın projeye ihtiyaç var mı?

Her şey çok güzel görünüyor ama İstanbul’un gerçekten de bu projeye ne kadar ihtiyacı var?

Başbakan Erdoğan nihayet çılgın projeyi açıkladı. Emlak piyasasına yabancı olmayanlar zaten bunun kanal projesi olduğunu tahmin ediyordu. Öyle de oldu…

Proje yeni de değildi, Osmanlı döneminde bile gündeme gelmişti, Ecevit de dillendirmiş. Kısmet bugüneymiş…

Çılgın proje aslında dev bir kanal projesi. Böylece İstanbul'da yeni bir çekim merkezi hatta çekim bölgesi yaratılmaya çalışılacak. Kentin topyekün olarak dünyada daha iyi pazarlanmasına yönelik bir adım olacak.

Zaten emlak sektörünü de en çok konunun bu yanı ilgilendiriyor. Herkesi bir heyecan sarmış durumda. Böyle bir projenin yaratacağı etki tüm emlak piyasasında olumlu rüzgarlar estirecek. Arsa spekülatörleri harekete geçecek. Yeni yatırımlar da buna göre şekillenecek.

İstanbul dev bir projeyle dünyada adından söz ettirecek. Bu proje sayesinde boğaz tanker trafiğinden kurtulacak.

Her şey çok güzel görünüyor ama İstanbul'un gerçekten de bu projeye ne kadar ihtiyacı var?

Şehircilik anlamında bir sorunumuz olmasa, vatandaş kıt kanaat geçinmese evet yapalım bu tür projeleri. O zaman tek derdimiz bu projeleri yapmak olurdu. Ve bittikten sonra keyfini çıkartırdık.

 Dubai, Katar her şeyi yapıyor biz neden yapmayalım? Amerikalılar ve İsrailliler çöle kentler kuruyor biz neden kurmayalım?

Kanal da yapalım, boğaz da yapalım. Peki, kentin içindeki içer acısı binaları, yürünemez haldeki sokakları, arabaların sığmadığı caddeleri ne yapalım?

Çılgın proje daha epey konuşulacak. Yapılması için de çokça zaman geçmesi gerekecek. Davalar açılacak, planlar iptal edilecek. Yani süre epey bir uzayacak. Belki bu süre içinde kentin asıl ihtiyacı olan sorunları çözmek için bir adım atılacak...

  • Etiketler:

Yorum Yaz