maritbet girişmaritbet
Cendere Vadisi’nde yakın gelecekte 70 bin kişi yaşayacak!

Cendere Vadisi’nde yakın gelecekte 70 bin kişi yaşayacak!

Maslak'taki gayrimenkul sinerjisi, hemen dibinde yer alan Cendere Yolu'nda yepyeni bir yaşam başlatıyor. Eski fabrikaların yıkılarak dev konut projelerinin inşa edilmeye başlandığı vadi, bugün dev bir şantiye görünümünde. Bittiğinde ise 70 bin kişinin yaşayacağı büyük bir kasaba gibi olacak

Konut projelerinde son dönemin en dikkat çeken bölgelerinin başında kuşkusuz Ayazağa geliyor. İstanbul'un önemli iş ve ticaret merkezlerinin yer aldığı Levent-Maslak hattının hemen dibinde yer alan bölge, Galatasaray Futbol Takımı'nın Türk Telekom Arena'da oynamaya başlamasıyla birlikte adeta yeniden keşfedildi. Malum, birkaç yıl öncesine kadar Ayazağa-Cendere Yolu daha çok fabrika ve depolar ile anılıyordu. Bugün ise bambaşka bir tablo ile karşı karşıyayız. Özellikle Cendere Caddesi boyunca gerçekleşen dev gayrimenkul projeleri, bölgeye bakışı tamamen değiştirmiş durumda. 

Bu da kuşkusuz fiyatlara yansıyor. 2010 yılında metrekare fiyat aralığı 500-bin 750 TL olan ticari imarlı arsalar için şu an istenen rakamlar 4 bin TL'nin üzerinde. Kesin olan şu ki, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Cendere Yolu ve Seyrantepe bölgesi bambaşka bir kimliğe bürünmüş olacak. 
 
Cendere projesi 
 
Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'ya gelmesi dışında, bölgeye ilginin artmasında Cendere Projesi'nin de ciddi bir rolü var. Bilindiği gibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 14 Ocak 20ll'de aldığı bir kararla vadinin kaderini değiştirecek bir proje başlatmıştı. 
 
Proje, Cendere Vadisi'ndeki fabrikaların kaldırılarak, bölgeye bilişim, eğitim, Ar-Ge ve ticari tesisler ile 70 bin kişinin yaşayacağı konut alanlarının inşa edilmesini kapsıyor. Projenin çalışmaları ise Kağıthane Belediyesi tarafından sürdürülüyor. Bölgede şu an dikkat çeken iki önemli konut projesi var. Bunlardan biri Eyvap arazine üzerine kurulacak olan Vadi İstanbul projesi. Ve hemen karşısında yer alan Seyrantepe Mix Project. Bu iki proje dışında bölgede daha çok ofis yatıranları dikkat çekiyor. 
 
Kültür ve sanat 
 
Mesa ve Ferko inşaat tarafından Cendere Yolu üzerinde inşa edilen Papirüs Plaza, 159 metrekareden 454 metrekareye kadar değişen büyüklüklerde ve farklı tiplerde toplam 158 adet ofisle dikkat çekiyor. Yüzde 80'nin üzerinde doluluk oranına ulaşan projede fiyatlar 159 metrekarelik ofislerde 552 bin dolardan başlıyor. Bir başka önemli proje ise Ayazağa Kültür ve Kongre Merkezi'nin yarım kalan inşaatının yerinde Turkmall tarafından UNIQ İstanbul projesi. Kültür ve sanat ağırlıklı bir AVM olarak planlanan projede kiralamalar henüz başlamadı. Açılış tarihi ise Mart 2014 olarak belirlendi. 
 
Şişli Etfal orada 
 
Palmiye 17 Maslak ise, Ayazağa'da Palmiye Grup imzasıyla 12 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. 96 adetlik konut projesinde teslimat 2015 ortasında gerçekleşecek. Bölgenin dikkat çeken projelerinden biri de Tekfen Emlak Geliştirme tarafından hayata geçen Ofis Park. Tabii Türk Telekom Arenanın hemen yanında inşaatı devam eden Şişli Etfal'i de unutmamak gerekiyor. İstanbul'un en eski hastanelerinden biri olan Şişli Etfal'in yeni modem binası bölgenin çehresini de değiştirecek. Bölgeye değer katacak projelerden biri de Ağaoğlu'nun Maslak 1453'ü. 314 dönüm arsa alanı üzerinde hayata geçirilen Maslak 1453 projesi, bölgenin değerlenmesi için çok önemli bir rol oynuyor. 5 bin 341 adet bağımsız bölümden oluşan projede 4 bin 700 adet konut bulunuyor. 
 
Vadi İstanbul'un özel metrosu var 
 
Türkiye'nin en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Evyap'a ait 300 dönümün üzerinde bir arsada inşa edilecek Vadi İstanbul, son dönemin en dikkat çeken projelerinden biri. Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat ortaklığıyla hayat bulacak projenin ilk etabı 50 dönüm arazi üzerine kurulacak. Bu etapta bin 100 konut bulunacak. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklerin yer aldığı Vadi İstanbul projesinde konutların en küçüğü 65 metrekare, en büyüğü 240 metrekare olacak. Vadi İstanbul projesinde konutlar 420 bin TL'den başlıyor ve 1 milyon 882 bin TL'ye kadar çıkıyor. 
 
Şu ana kadar ilk etabın yaklaşık 450 dairesi satılmış durumda. Vadi İstanbul Evleri'nde birinci etap teslimler Kasım 2014, ikinci etap teslimler Mayıs 2015'te gerçekleşecek. Vadi İstanbul projesinin ikinci etabında otel, ofis, rezidans, hastane ve alışveriş merkezi yer alacak. Tüm projenin ise 2016 yılında tamamlanması hedefleniyor. Proje dahilinde Türkiye'nin ilk özel metrosu da Vadi İstanbul içinde inşa edilecek. Vadi İstanbul'a özel olarak inşa edilecek metro, kentin metro ağına bağlanacak. 
 
Seyrantepe Mix Project 2016'da teslim 
 
Vadi İstanbul'un hemen karşısında, Türk Telekom Arena Stadı'nın yanında yer alan Mix Project, bölgenin kaderini değiştirecek projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Eroğlu Gayrimenkul'un yeni projesi olan Mix Project, 830 daireden oluşuyor. 46 bin metrekare arsa alanı üzerinde yükselen projede fiyatlar 313 bin liradan başlıyor. 4+1 dairelerin fiyatı ise 1 milyon 856 bin liraya kadar çıkıyor. 255 bin metrekare otopark alanı bulunan Seyrantepe Mix Project'te, 55 bin metrekare otel alanı, 100 bin metrekare ofis alanı ve 100 bin metrekare konut alanı bulunuyor. Projede yer alan konutlar 2016'nın ağustos ayında teslim edilecek. Mix Project'in Vadi İstanbul projesinden en önemli farkı kule şeklinde inşa ediliyor oluşu. Kuleler 40 katlı olarak inşa edilecek. 
 
Emrah Gürkan /Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü
  • 18.01.2024 13:13

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü

Ümraniye'de, Göztepe-Ümraniye Metro hattının inşaat çalışmaları sırasında yolda ...

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu
  • 18.08.2022 09:57

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu

25 yıldır turizm sektöründe görev alan Berna Burçin Çakır, bundan böyle Artaş Gr ...

Avrupa Konutları Esentepe'nin maket videosu yayında!
  • 21.07.2022 11:25

Avrupa Konutları Esentepe'nin maket videosu yayında!

Artaş İnşaat ile Betacons ortaklığında hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentep ...