maritbet girişmaritbet
ÇEKMÜDER, müteahitlerin sorunlarını masaya yatırdı

ÇEKMÜDER, müteahitlerin sorunlarını masaya yatırdı

İstanbul’un önde gelen müteahitleri ÇEKMÜDER’in ilk toplantısında bir araya gelerek sektörün sorunlarını masaya yatırdılar

 
İstanbul'un önde gelen müteahitleri ÇEKMÜDER'in ilk toplantısında bir araya gelerek sektörün sorunlarını masaya yatırdılar.
 
ÇEKMÜDER Başkanı Hakkı Çelik, müteahhitlerin en önemli sorunlarından bir tanesinin yapılacak inşaatların ruhsat dönemindeki problemler olduğunu belirtirken, ruhsat döneminde belediyelerin bu konuda daha hassas olmalarını rica etti.
 
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise hızla yıldızı parlayan Çekmeköy'de müteahhitlerin tek çatı altında toplanmasına en çok kendilerinin sevindiğini ve bundan böyle ÇEKMÜDER ve belediyenin ilgili birimlerinin daha koordineli bir şekilde “Daha güzel bir Çekmeköy nasıl olur”un çabası içinde olacaklarını belirtti. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz aynı zamanda alınacak ortak kararların diğer ilçelere de örnek teşkil edeceğini söyledi.

Çekmeköy Belediye Başkan yardımcısı Hasan Öztürk ise mütahitler tarafından başta ruhsat dönemi olmak üzere bir çok konudaki soruları tek tek cevap vererek hem müteahitlerin hem de belediyenin ilgili birimlerinin birbirlerine destek olmalarını söyledi.

ÇEKMÜDER'in ilk toplantısında Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk, İmar Müdürü Salih Elmas, Yapı Kontrol Müdürü Meltem Öztürk Gürsu, Bolelli Grup AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bolelli, Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Altıparmak, Toplusoy İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Toplusoy, Uşak Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış, ünlü işadamlarından Turan Cam'ın sahibi Cengiz Turan, çok sayıda proje müellifi, mimarlar ve dernek üyeleri hazır bulundular.
 
Toplantı sonunda ise aciliyet arz eden önemli sorunlar ve çözümleri nasıl olacağını belirten bir rapor hazırlanarak Belediye yetkililerine sunuldu. Bu arada yapılan bu uygulama ülke genelinde müteahhit ve belediyelere örnek bir yol haritası olmuş olacak. Karşılıklı görüş alışverişlerinin düzenlendiği toplantılarla başta İnşaat sektörü ve onu takip eden diğer sektörlerde bir canlılık getirtilmesi planlanıyor.
  • Etiketler:

Yorum Yaz