maritbet girişmaritbet
Caprice Yatırımcıları Derneği: Mücadelemiz sürecek

Caprice Yatırımcıları Derneği: Mücadelemiz sürecek

Dün tutuklanan Fadıl Akgündüz’ün eski ortağı Sacit Duran ve Caprice Yatırımcıları Dernek Başkanı Doğan Bakırcı emlaktasondakika.com'a konuştu.

İstanbul Bayrampaşa'da Caprice Gold ve Caprice Maldivler projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatılan Fadıl Akgündüz dün tutuklandı. 

Akgündüz'ün ifadesinde devre mülk sattığı kişileri anlatırken "8 bin 400 kişi içerisinde milletvekilleri, hukukçular, bankacılar, işadamları gibi münevver insanlar vardır” dediği iddia edildi. Bu gelişmelerin ardından gözler Jet Fadıl'la karşı hukuk mücadelesi veren kişi ve kurumlara çevrildi. Fadıl Akgündüz'ün eski ortağı Sacit Duran ve Caprice Yatırımcıları Dernek Başkanı Doğan Bakırcı kararın ardından ilk kez emlaktasondakika.com'a konuştu. 

‘ÖZVERİLİ ÇALIŞMALAR SONUÇ VERDİ'

Caprice Yatırımcıları Dernek Başkanı Doğan Bakırcı şöyle dedi: “Yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir bir mücadele içerisindeyiz. Fadıl Akgündüz tarafından Bayrampaşa'da yapılmaya başlanan ve iki yıldır yarım bırakılan Caprice Gold Oteli'nin yatırımcılarının haklarının iadesi, sözleşmelerle vaat edilen kira gelirlerinin alınabilmesi ve tüm zararların tazmini için tüm gayretimizle mücadele ediyoruz. Bir avuç insanla başladığımız hukuksal süreç ve suç duyurumuz bu gün 300 kişiyi aştı. Bu süre zarfında savcılığın bu 300 yatırımcıdan istediği yaklaşık 2500 sayfalık evrakını arkadaşlarımızla hazırlayıp savcılığa delil olarak sunduk” dedi.

‘BİR TAKIM USULSÜZLÜKLER TESPİT EDİLDİ'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu bu deliller çerçevesinde gerekli incelemelere başladı. Birkaç ay sonra ise Caprice Yatırımcıları Derneği olarak yapmış olduğumuz girişimler ses getirdi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da bu proje ve sahibi hakkında inceleme başlattı. Derneğimizle de görüşen müfettişler yaklaşık 4-5 ayda hazırladıkları raporları geçtiğimiz günlerde savcılığa sundular. Bu raporlar çerçevesinde Akgündüz'ün Maldiv Projesi'nde tüketicileri bilerek ve isteyerek aldatma kastıyla bir takım usulsüz davranışlarda bulunduğu tespiti yapıldı.

Caprice Yatırımcıları Dernek Başkanı Doğan Bakırcı

Caprice Yatırımcıları Dernek Başkanı Doğan Bakırcı, "Dernek olarak yapmış olduğumuz mücadelenin bir nebzede olsa içimizi ferahlatacak sonuçlarını almaya başladığımızı görüyoruz" dedi.

‘OTELİN ŞANTİYESİ BİLE BULUNMUYOR'

Organik bağı bulunmasa da Fadıl Akgündüz'ün projenin reklamlarıyla, şirket ortağıymış gibi toplantılar ve yazışmalar yapmak suretiyle hileli davranışlarda bulunduğu tespiti yapıldı. Yaklaşık 900 kişiye satış yapıldığı halde “20 bin aile, 60 bin kişi ve 500 bin yataklı proje” gibi ifadeler kullanılmak suretiyle abartılı reklamlar yapıldığını tespit edildi. Bu raporlarda pazarlanan otelin şantiyesinin dahi bulunmadığı, işleyen bir yermiş gibi reklamlarının yapıldığı, satışlarının artırılması için reklamlarında mütedeyyin kesime yönelik dini duyguları istismar edecek şekilde reklamlarla satış yapıldığı belirlendi.

ŞİRKET ORTAĞI VE MÜDÜRÜ İÇİNDE RAPOR TUTULDU

Ayrıca şirket yöneticilerinin Maldivlerdeki otel inşaatına yönelik taahhütleri bilerek ve isteyerek kendi kusurlu davranışlarıyla yerine getirmediğine bu raporlarda yer aldı. Bu raporlar daha sonra savcı beyin istemiyle ilgili Bakanlıktan istendi. Savcılık bu raporu suç unsurlarını tespit edici ve sorumluları da belirleyici nitelikte ayrıntılı bir rapor olduğu kanaatine vardı. Bundan sonra da Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Tic. Ltd.'nin halihazırdaki ortağı ve müdürü Avniye Obut, şirketin ortağı İbrahim Obut ile suçların işlendiği dönemde müdürü olan Mehmet Salih Obut'un cezai açıdan sorumluğu olduğu bu raporlarla savcılığa bildirildi.

‘SUÇUN FAİLİ OLDUĞU KANAATİNE VARILDI'

Tüm bunların yanında savcılık herhangi bir organik bağı bulunmamakla birlikte, yöneticisi ve ortağı olmamasına rağmen Akgündüz'ün otel inşaatlarına ilişkin sözleşmeler düzenlenmesinde ve de tanıtım faaliyetlerinde bizzat yer aldığı tespiti yapıldı. Ayrıca otel inşaatlarının yapımı aşamasında bizzat rol alarak, akrabaları olan diğer şüphelilerle irtibat halinde bulunarak işlenen suçun faili olduğu kanaatine vardı.

‘ALEYHİNE REKLAM KAMPANYASI DÜZENLENMİŞ'

Daha sonra ise Gümrük Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin düzenlediği bu raporlar çerçevesinde savcılık Akgündüz'ün ve diğerlerinin savunmasını, ifadeye çağrılmasını talep etti.  Bu çerçevede 22 Aralık 2015 itibariyle Akgündüz'ün ifadesi alındı. Kendisi bu ifadesinde aleyhine reklam kampanyalarının yürütülerek ticaretinin engellenmeye çalışıldığını, projenin bu yüzden sekteye uğradığını açıkladı.  Caprice Gold Projesi'nin yüzde 85'inin bitirildiğini ifade etti. Ayrıca otel inşaatını tamamlayabilmesi için elinde yeterince kaynağı olduğunu ifade etti. Bıraksınlar projeyi tamamlayayım gibi ifadeler kullandı. Kendisine yöneltilen suçlamaları ise kabul etmedi tutuklama talebinin reddini talep etti.  Ancak İstanbul 9'uncu Sulh Ceza Hakimliği, tacir ve ya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı suçundan, raporları ve müşteki beyanlarının sayısını da dikkate alarak, kuvvetli suç şüphesinin var olduğuna kanaat getirerek tutuklanmasına karar verdi. 

'ZARAR NE ZAMAN TAZMİN EDİLECEK'

Dernek olarak yapmış olduğumuz mücadelenin bir nebzede olsa içimizi ferahlatacak sonuçlarını almaya başladığımızı görüyoruz. Bundan sonra dava açılacağını düşünüyoruz. Tabii bu işin ne zaman sonuçlanacağını, yatırımcının haklarının ne zaman iade edileceğini, firmanın bu insanlara vermiş olduğu zararı ne zaman tazmin edip edemeyeceğini açılacak davalarla önümüzdeki günler hep birlikte göreceğiz. 

'8500 YATIRIMCI MAĞDUR OLDU'

8500 mağdur edilen yatırımcının sadece 325'i bu mücadelenin içine girdi. Eğer birkaç bin kişi bu işe sıkı bir şekilde sarılarak suç duyurusunda bulunsaydı belki daha hızlı bir süreç yaşayabilirdik. Ama buna da şükür, dernek gayretleriyle belli bir noktaya getirdik. Bizler sadece bu 325 kişinin değil tüm mağdurların hakkını savunmaya sonuç alıncaya kadar devam edeceğiz. Bizler ilk başta olduğu gibi bundan sonra da Türk adaletine güveniyoruz. Tek dileğimiz geçim sıkıntısına düşürülen, kredi batağına saplanan, hastalanıp yatağa düşen, akıl hastanesine yatan, intihara teşebbüs eden mağdurların haklarının en kısa tazmin edilmesidir.  
Caprice Yatırımcılar Derneği Avukatı Kadir Buz ise yaptığı açıklamada "Öyle zannediyorum ki bir milyara yakın para toplandığı ifade edilmektedir " diye konuştu.

DURAN: ÇOK GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR

Akgündüz'ün eski ortağı Sacit Duran, “Bence çok geç kalınmış bir karar. Benim devam eden mahkemelerim boyunca avukatlarım her zaman tedbir talepli  kararlar istediler ama ne ilginçtir ki hiç bir hakim bu talebimizi değerlendirip  tedbir koymadı. Eğer bu tedbirler konulmuş olsaydı hem bu kadar mağdur olmayacaktı hem de kendisi bu duruma düşmeyecekti” dedi.

Jet-Pa Holding'in kurucu ortağı Sacit Duran, Akgündüz'ün tutuklanmasının ardından ilk kez konuştu.

Geçen sene Şubat ayında Maldivler projesiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunun altını çizen Duran, “Yapmış olduğum suç duyurusu takipsizlik olarak verilmeseydi,  Maldivler konusunda da mağdurlar olmayacaktı. Ama adalet geç de olsa tecelli ediyor. Ama bu arada çok insan mağdur olmuş oluyor. Ben 2014 yılında bir gazeteye verdiğim röportajda yeni mağdurların oluşacağını söyledim, kimse beni dinlemedi. O zaman bu söylediklerimi dinlemiş olsalardı bugün bu mağduriyet olmazdı” diye konuştu.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Caprice Gold Bodrum projesinin tanıtım filmi
  • 03.04.2014 14:34

Caprice Gold Bodrum projesinin tanıtım filmi

Dünya jet sosyetesine hizmet verecek olan Caprice Gold Bodrum projesi, Jet Fadıl ...

Caprice Maldivler reklam filmi için tıklayın
  • 03.02.2014 15:46

Caprice Maldivler reklam filmi için tıklayın

Caprice'in Maldivler'de inşa edeceği otelin reklam filmi emlaktasondakika.com fa ...

Caprice Gold Maldivler'de otel yapacak
  • 29.01.2014 17:30

Caprice Gold Maldivler'de otel yapacak

Caprice Gold, Maldivler'de yapacağı otelin tanıtımı gerçekleştirdi. Lansmanın ta ...

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!
  • 14.07.2020 12:12

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!

AFAD'dan alınan son dakika bilgisine göre, Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında ...

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak
  • 13.07.2020 14:31

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak

Korona virüs nedeniyle uçuşlarını askıya alan Türk Hava Yolları, Ağustos ayında ...

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor
  • 31.10.2018 17:20

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor

’Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün satışı yapılan ancak bugüne kadar temeli d ...