maritbet girişmaritbet
Cannes’taki fuardan son görüntüler

Cannes’taki fuardan son görüntüler

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan Mipim’de yabancı firmalar ortaklık için Türk firmalarının peşinden koştu. İşte ayrıntılar...

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan Mipim'de yabancı firmalar  ortaklık için Türk firmalarının peşinden koştu. İşte ayrıntılar...

MIPIM FUAR GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN!

Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı Mipim, adeta Türk firmalarının akınına uğradı. 11 firmanın katıldığı fuar Türkiye'den 300'e yakın bireysel katılıma da sahne oldu. 1989 yılından beri düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen fuarda Türkiye'nin gelecek yıl ‘Onur Konuğu' olması bu etkinliğin önemini daha da artırdı.

Fuarın katılımcılarından biri olan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) da gayrimenkulde rüzgarın tersine döndüğünü yurtdışındaki yatırım planlarıyla gösterdi. İstanbul'da 3, İzmir'de ise bir projeye başlayan ve otel yatırımlarıyla gündeme gelen İş GYO, şimdiye kadar yurtdışından fon bekleyen Türk gayrimenkul piyasasının artık yurt dışında yatırım yapabilecek seviyeye geldiğini de gösterdi.

Türk mimarlara ödül

Mimar Gökhan Avcoğlu, Fatih Gedikpaşa için hazırlanan bir kentsel yenileme projesi olan GDKP projesi ile ‘2012 Mipim Architectural Review Future Project Awards' büyük ödülünün sahibi oldu. Fuarda ayrıca Suyabatmaz Demirel Mimarlık iki kategoride ödül kazandı. ‘Yüksek Yapılar' kategorisinde birinciliği Suyabatmaz Demirel'in TAO Gayrimenkul için İstanbul Finans Merkezi'nde tasarladığı TAO Tower projesi kazandı. Suyabatmaz Demirel'in birinciliği kazanan diğer projesi ise ‘Retrofit' kategorisinde İstanbul Göksu'daki Halat Fabrikası Loftları oldu.

Uluhan anlaşmayla dönüyor

Fuarın katılımcılarından biri olan Uluhan Grup, Mipim'de çok sayıda yabancı firmayla görüşerek yeni projeleri için işbirliklerinin temellerini hazırladı. Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen, yeni planladıkları projeler için görüşme yaptıklarını belirterek, “Beylikdüzü'nde 95 bin metrekare arsada yapacağımız 245 milyon euro'luk proje ve Güney sahillerinde 650 hektarlık alanda yapacağımız projelerle ilgili olarak hem işbirliği yapabileceğimiz firmaların yanı sıra yatırımcılarla da görüştük” dedi. Bilgen, ayrıca şehir içinde yapmayı planladıkları kule-rezidans projesi için İtalyan FPA mimarlık firmasıyla anlaştıklarını açıkladı. Bilgen, yapacakları şehir oteli için de firmalarla görüştüklerini söyledi.

Zorlu ilgi odağı oldu

Zorlu Gayrimenkul, Mipim'de Zorlu Center ve Zorlu Levent projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Zorlu Gayrimenkul, gayrimenkul geliştirme projeleri için, aralarında Amerika, Rusya, İngiltere, Almanya, İspanya, Portekiz, Azerbaycan'ın yanı sıra bazı Balkan, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin de yer aldığı 14 ülkeden davet aldı. Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even, “İstanbul'a değer katan, dünya çapında örnek bir proje olan Zorlu Center ile gayrimenkul geliştirme alanında önemli bir fark yaratıyoruz ve bu sayede birçok yabancı fon ve yatırımcıdan davet alıyoruz” dedi.

2013 Türkiye yılı olacak

Alkaş Fuarcılık'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı, dünyanın en büyük gayrimenkul ticaret fuarı Mipim'de Türkiye, 2013 yılının “Onur Ülkesi” seçildi. Bu yıl Almanya'nın onur ülkesi olduğu fuarda gelecek yıl Türkiye'nin çok daha büyük bir katılım sergilemesi bekleniyor. 90 ülkeden katılımın olduğu fuara bu yıl Türkiye'den katılım dikkat çekti. 11 firmanın toplam 450 metrekarelik stand açarak bir ilki gerçekleştirdiğini fuarda 300 yakın Türk gayrimenkul profesyoneli boy gösterdi. Fuarda bu yıl IMS Proje Yönetimi, Proplan Proje Yönetimi, Varyap, İş GYO, Zorlu Gayrimenkul, Kentyap - Uluhan Grup, TSKB Gayrimenkul Değerlendirme gibi firmalar katıldı. İstanbul Ticaret Odası da fuarda stant açtı.

Türkiye'ye Latin rakipler

Fuarda dikkat çeken noktalardan biri de Latin Amerika ülkelerinin yeni pazarlar olarak görülmesiydi. Meksika, Panama, Şili ve Brezilya gibi ülkelerdeki gayrimenkul fırsatları birçok yabancının ilgisini çekti. Reidin Türkiye Müdürü Mete Varas, “Mesela Meksika'da sadece bir GYO var. Panama'da kanalı büyütme hedefi var, bu kenti etkileyecek bir gelişme. Bu ülkeler Türkiye'nin rakibi olarak görülmeli” dedi. TSKB Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer ise İstanbul'un dünyada konuşulan 2-3 şehirden biri olduğunu belirterek, “Daha gidecek yolumuz var ancak piyasanın biraz daha şeffaflaşması gerek” dedi.

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?
  • 26.08.2022 11:54

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?

İş GYO, güncel kredi notuyla ilgili açıklamada bulundu. ...

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!
  • 23.08.2022 09:26

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Beşkitaş Dikilitaş'taki binasını yeni proje h ...

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...