maritbet girişmaritbet
Canda Elgiz, lüks semtte gayrimenkul pazarlayacak

Canda Elgiz, lüks semtte gayrimenkul pazarlayacak

Giz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Can Elgiz'in kızı Canda Elgiz, kariyer yolculuğunda babasının izinden gidiyor

24 yaşındaki Canda Elgiz, ABD'de aldığı pazarlama eğitiminin ardından babasının uzmanı olduğu gayrimenkul sektörüne yeni bir şirketle girdi. Canda Elgiz ve Özgür Baykut'un kurduğu Giz Gayrimenkul Danışmanlık AŞ, lüks segmentte gayrimenkul pazarlaması yapacak. 

Gayrimenkul sektöründe Maslak hattında ürettiği yedi plaza ile isim yapan Giz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Can Elgiz'in kızı Canda Elgiz de babasının izinden gidiyor. 24 yaşında olan Canda Elgiz, ABD'de aldığı pazarlama eğitiminin ardından babasının uzmanı olduğu gayrimenkul sektörüne yeni bir şirketle girdi. Canda Elgiz ve Özgür Baykut'un yönetiminde geçtiğimiz ay kurulan Giz Gayrimenkul Danışmanlık AŞ, lüks segmentte gayrimenkul pazarlaması yapacak. Şirketin öncelikli hedefinde, 1 milyon doların üzerinde gayrimenkul alımı yapabilecek 25 bin yatırımcı var. 

Canda Elgiz, gayrimenkul alanında sahip oldukları deneyimi, pazarlama alanında da göstereceklerini söylüyor. Piyasada yer eden gayrimenkul danışmanlığı anlayışına yeni bir soluk getireceklerini dile getiren Elgiz, kurdukları şirketle yatırım veya kullanım amaçlı edinilecek gayrimenkulleri, her yönüyle ele aldıklarını ve müşteriye dokunan bir iş yapacaklarını aktarıyor. 

Özel hizmet sunacak
Şirketin genel müdürü Özgür Baykut ise öncelikle Boğaz hattı, Bodrum ve Çeşme gibi noktalara yönelik hizmet vereceklerini anlatıyor. Gayrimenkul alan insanların hayatlarındaki en büyük satın almayı yaptıklarını fakat buna karşılık aldıkları hizmetin çok düşük seviyede olduğunu ifade eden Baykut, şu bilgileri veriyor: "Piyasaya baktığınızda birbirinin kopyası hizmetler veren birçok danışmanlık şirketi var. Lüks markalara baktığınızda, bir çanta alan müşterilerini bile özel dokunuşlarla karşılıyorlar. Müşteriler, ikramdan özel davete varan bir ilgi ve hizmetle karşılanıyor. Biz de böyle bir noktadan çıkış yaptık." Bunu emlak işine de uyarlamak istediklerini anlatan Baykut, günlük komisyon odaklı olmak yerine yatırımcılarla uzun vadeli ilişki kuracaklarını belirtiyor. Yatırımın gelecek öngörülerini finansal bir model üstüne oturtup bu hesaplarla satışı yaptıklarını söyleyen Baykut, hedef kitlenin 1 milyon dolar üzeri alım yapabilecek yatırımcılar olduğunu kaydediyor. Baykut başka finansman kullanmadan 25 bin kişinin bu yatırımı yapabileceğini sözlerine ekliyor. 

Yurtdışında da ofis açacak 
Geçen ay faaliyete geçen Giz Gayrimenkul Danışmanlık AŞ, önümüzdeki dönemde lüks segmente hitap edecek gayrimenkul danışmanlığını yurtdışına da taşıyacak. Bu konuda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Özgür Baykut, Türkiye pazarında güçlendikten sonra dünyanın önde gelen metropollerinde ofis açarak büyümeyi hedeflediklerini söylüyor. 
Sibel Atik/Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Martta gayrimenkul satışı, şubata göre yüzde 83 arttı
  • 05.04.2023 11:59

Martta gayrimenkul satışı, şubata göre yüzde 83 arttı

Türkiye genelinde mart ayındaki gayrimenkul satış işlemlerinde, şubata göre yüzd ...

Türkiye genelinde geçen ay 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı
  • 10.03.2023 12:53

Türkiye genelinde geçen ay 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı

Türkiye genelinde geçen şubat ayında 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi gerçek ...

Türkiye'de 10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı!
  • 09.11.2022 16:03

Türkiye'de 10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı!

Türkiye'de bu yılın 10 ayında, 2 milyon 705 bin 175 gayrimenkul satış işlemi yap ...

Tat Gıda, İzmir Bornova'daki gayrimenkullerini satıyor
  • 25.09.2020 11:05

Tat Gıda, İzmir Bornova'daki gayrimenkullerini satıyor

Tat Gıda, İzmir Bornova'daki faaliyetlerini sonlandırdıktan sonra gayrimenkuller ...

Beyoğlu mahalle bahçelerine kavuşuyor
  • 18.06.2020 10:24

Beyoğlu mahalle bahçelerine kavuşuyor

Beyoğlu'nda 5 tane mahalle bahçesi tamamlanarak hizmete açıldı, proje kapsamında ...

Bazı gayrimenkul firmaları Bitcoin kabul etmeye başladı
  • 16.12.2017 16:59

Bazı gayrimenkul firmaları Bitcoin kabul etmeye başladı

Türkiye'de bazı gayrimenkul firmaları Bitcoin kabul etmeye başladı. ...