maritbet girişmaritbet
Can Ekşioğlu 'Gayrimenkul danışmanlığı müşteri memnuniyetiyle gelişir'

Can Ekşioğlu 'Gayrimenkul danışmanlığı müşteri memnuniyetiyle gelişir'

Can Ekşioğlu, Emlak Fuarı’nda gerçekleştirilen ‘Türkiye Gayrimenkul Sektöründe Gayrimenkul Satış Ağları’ panelinde gayrimenkul danışmanlığı sektörünü değerlendirdi

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Emlak Fuarı'nda gerçekleştirilen ‘Türkiye Gayrimenkul Sektöründe Gayrimenkul Satış Ağları' panelinde gayrimenkul danışmanlığı sektörünü değerlendirerek, algıyı yükseltmek için sektör oyuncularının dayanışma içinde olması gerektiğini vurguladı
REIDIN Genel Müdürü Mete Varas'ınmoderatörlüğünde gerçekleşen panelde ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu'na, gayrimenkul danışmanlığı sektöründen Coldwell Banker Türkiye Ülke Müdürü Gökhan Taş, Eskidji Genel Müdürü Mustafa Acar, Keller Williams Türkiye Yönetici Ortağı Emre Erol eşlik etti.
5-8 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Emlak 2013 Konut, işyeri satınalma kiralama ve finansman fuarında standı olan tek gayrimenkul danışmanlık firması ERA Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, gayrimenkul danışmanlığı sektörünün düşük algısını yükseltmek için tüm sektör oyuncularının dayanışma içinde olması gerekliliğinin altını çizdi.
Gayrimenkul sektöründe dünyanın ve Türkiye'nin en hızlı büyüyen lider markalarından biri olanERA Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu; “Ülkemizde bu sektörün yasasız olarak yola çıkması nedeniyle günümüzde satışların yüzde 70'i mal sahipleri üzerinden gerçekleşiyor.  Markalı konut üreticilerinin bu pazardaki payı ise sadece yüzde 5. Amerika'da ise bu oran yüzde 95'lere kadar çıkıyor. Bu oranların artması gerekiyor, bu da yasaların yeniden düzenlenmesi ile gerçekleşecek” dedi.
ERA Türkiye, sektördeki eğitim ihtiyacına zemin hazırlıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteği ile üzerinde çalışılan Emlak Komisyonculuğu Yasa Tasarısı'nın onaylanmasını takiben, sektörde eğitim ihtiyacının ortaya çıkacağını belirten Can Ekşioğlu; “ERA Türkiye olarak hayata geçireceğimiz ERA Akademi ile biz bu ihtiyacın zeminini hazırlıyoruz. Gayrimenkul danışmanlığı sektörü sadece iki kişinin bir araya getirilmesi değil, iki taraf arasında güvenli ve profesyonel bir platformda gerekli bilgi akışının sağlam bir şekilde yapılıyor olmasıdır. Bunun için de ciddi bir eğitim şarttır. Sektörün ilerleme kaydedebilmesi için satış tekniklerine hakim, teknolojiyi yakından takip eden veyabancı dil bilgisi olan gayrimenkul danışmanlarının yetişmesi büyük önem taşıyor. Tüm bu kriterleri göz önünde bulunduran eğitim anlayışımızın müşteri memnuniyetini de beraberinde getirdiğini gördük. Kalder ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi Araştırması'na ‘Gayrimenkul Danışmanlığı' sektörünü açtırarak, bu konuya verdiğimiz önemi ortaya koyuyoruz.” diye belirtti.
ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu yüksek KDV oranlarına da değinerek “Kayıt dışı hizmeti engellemek için ERA Türkiye olarak KDV oranını hizmet bedelimizin içine ekledik. Tek yetki sözleşmesi sektörde kullanıcılar tarafından tehdit unsuru olarak görülüyor. Sektörde ilk defa ERA Türkiye olarak sözleşmeye eklediğimiz ve Yeni Tüketici Kanunu'nun da desteklediği cayma maddesi ile bu olumsuz algıyı yıkmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Her yıl en az 600 bin yeni konuta ihtiyaç var!
  • 20.01.2016 16:04

Her yıl en az 600 bin yeni konuta ihtiyaç var!

ERA Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türkiye'de her yıl ...

Era Gayrimenkul, yılın son buluşmasını gerçekleştirdi
  • 27.12.2016 13:11

Era Gayrimenkul, yılın son buluşmasını gerçekleştirdi

2016 yılının son eğitim programını Bolu Kartalkaya'da düzenleyen Era Gayrimenkul ...

Era Gayrimenkul, 2017 hedeflerini açıklıyor!
  • 09.12.2016 08:42

Era Gayrimenkul, 2017 hedeflerini açıklıyor!

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Era Gayrimenkul, 20 Ocak Cuma günü basınla bir a ...

'Ev'lenirken ödediğimiz komisyon 5 milyar dolar!
  • 10.07.2016 10:18

'Ev'lenirken ödediğimiz komisyon 5 milyar dolar!

Türkiye, 1.3 milyonluk konut satışıyla pazarını büyüttü. ...

'Emlak Yasası ile birlikte sorunlar çözülecek'
  • 29.04.2016 12:59

'Emlak Yasası ile birlikte sorunlar çözülecek'

ERA Türkiye Başkanı Can Ekşioğlu, 5. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde önemli a ...

Can Ekşioğlu, yatırımı artırmanın yollarını anlatacak
  • 22.04.2016 10:43

Can Ekşioğlu, yatırımı artırmanın yollarını anlatacak

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, 5. Gayrimenkulde Liderler Zirve ...