maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir uygulamalı afet eğitimi verdi

Bursa Büyükşehir uygulamalı afet eğitimi verdi

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları, şube müdürleri ve personelinden oluşan heyet felaket sonrası yapılması gereken ilk yardım müdahalelerine ilişkin uygulamalı eğitim aldı

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları, şube müdürleri ve personelinden oluşan heyet; deprem, fırtına, sel, karbonmonoksit ve doğalgaz zehirlenmeleri karşısında alınması gereken önlemler ile felaket sonrası yapılması gereken ilk yardım müdahalelerine ilişkin uygulamalı eğitim aldı. Kamu kurumu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle, sosyal sorumluluk gerektiren alanlarda da etkinliklerde bulunan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, doğal afetlerde alınması gereken önlemlerin neler olabileceğine ilişkin eğitim etkinliği gerçekleştirdi. BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen eğitim kapsamında, Bursa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ziyaret edildi. BUSKİ Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve BUSKİ personelinden oluşan heyet; deprem, fırtına, sel, karbonmonoksit ve doğalgaz zehirlenmeleri karşısında alınması gereken önlemler ile felaket sonrası yapılması gereken ilk yardım müdahalelerine ilişkin uygulamalı bilgi aldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Merkezi'nin, Marmara Depremi'nin 14. yıldönümü olan 17 Ağustos 2013'te açıldığını belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, merkezin Türkiye'de bir başka örneğinin bulunmadığını vurguladı. 

6 bin 500 metrekarelik alandan oluşan merkezin, 15 milyon liralık yatırımla hizmete açıldığını belirten Tarı, “Günümüzün en son teknolojik imkanları çerçevesinde dizayn edilen merkezimizin simülasyonlu uygulama alanlarında, doğal afetlere karşı alınması gereken önlemler ile afet sonrası yapılması gereken ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi verilmektedir. Uzman personelimiz tarafından verilen bilgilendirme esnasında, ziyaretçilerimizden gelebilecek sorulara da açıklık getirilmektedir” diye konuştu. Merkeze ziyaretin ücretsiz olduğunu dile getiren TARI, ziyaretçilerin deprem, sel gibi doğal afetleri simülasyon yöntemiyle birebir tecrübe ederek, alınması gereken tedbirlere karşı bilgi sahibi olduklarını vurguladı.

Merkezi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ağırlıklı olmak üzere günde 100'ü aşkın kişinin ziyaret ettiğini ifade eden TARI, çevre il ve ilçelerin okullarından da yoğun ziyaretçi akının yaşandığını belirtti.

BUSKİ Sivil Savunma Uzmanı Münir Yılmaz da eğitim amaçlı ziyaret vesilesiyle, doğal afetlere karşı alınması gereken önlemler ile sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin bilgilerinin tazeleneceğini vurguladı. Doğal afetlerin meydana gelmesinin önlenemeyeceğini ancak afetlerin neden olabileceği can ve mal kayıplarının alınacak bazı temel önlemlerle en aza indirilebileceğine işaret eden Yılmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Merkezi'nin alınabilecek önlemlerin eğitimi noktasında bir okul işlevi gördüğünü belirtti.BUSKİ heyeti ziyaret kapsamında, simülasyonlu uygulamalar eşliğinde doğal afetlere karşı alınması gereken önlemlere ilişkin bilgi sahibi oldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Her yıl 300 bin konutun dönüşümü için çalışmalarımız devam ediyor"
  • 11.01.2021 14:14

Bakan Kurum: "Her yıl 300 bin konutun dönüşümü için çalışmalarımız devam ediyor"

Kentsel dönüşümün siyaset üstü bir mesele olduğunu anlatan Çevre ve Şehircilik B ...

İzmir'deki deprem anına ait görüntüler paylaşıldı
  • 07.11.2020 16:33

İzmir'deki deprem anına ait görüntüler paylaşıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir'de 30 Ekim Cuma günü yaşanan depremle ilgili ...

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!
  • 28.11.2020 08:37

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne borcu olan abonelere 31 Ağu ...

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!
  • 31.10.2020 07:30

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!

Bursa Mustafakemalpaşa İlçesi’nin içme suyunu sil baştan yenileyecek 326 kilomet ...

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti
  • 25.09.2020 09:37

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti

Türk sanayisinin önemli mihenk taşlarından biri konumundaki Kütahya Porselen, 50 ...