maritbet girişmaritbet
Bu hafta emlak sektöründe yaşananlar Emlak Bülteni'nde!

Bu hafta emlak sektöründe yaşananlar Emlak Bülteni'nde!

Emlak ve gayrimenkul dünyasındaki gelişmeleri Emlak Bülteni'nden takip edin

1- Emlak Konut GYO'nun ihaleye çıkardığı Yenibosna ve Yakacık arsaları için ilk oturumlar gerçekleştirildi. Kartal Yakacık arsası için 11 teklif, Bahçelievler Yenibosna arsası için ise 12 teklif geldi. 

Türkiye'nin halka açık en büyük gayrimenkul şirketi olma özelliğini elinde bulunduran Emlak Konut GYO, Bahçelievler Yenibosna ve Kartal Yakacık'ta yer alan arsalarını ihaleye çıkardı. 

Yakacık arsası için toplamda 11 teklif geldi. İlk oturumun sonunda İnsay Yapı- Ogeday Turizm ortaklığı 265 milyon lira teklif ile en iyi rakamı vermiş oldu. Ortaklık Emlak Konut GYO'ya ise yüzde 20 oranında 66 milyon 250 bin lira teklifte bulundu.

Yenibosna arsası için ise toplamda 12 teklif geldi. İlk oturumunun sonunda Kuyaş Kuyumcukent Gayrimenkul 300 milyon lira ile en iyi rakamı vermiş oldu. Kuyaş, Emlak Konut GYO'ya ise kazandığı miktarın yüzde 32'sini yani 96 milyon lira öneride bulundu. 

2- Türkiye'de 43 olan konut edinme yaşının 35'e düştüğünü, ülkede özelikle küçük konutlara talebin arttığı açıklandı. 

ABD'nin önde gelen gayrimenkul danışmanlık firmalarından Coldwell Banker'ın Türkiye Ülke Direktörü Gökhan Taş, Türkiye'de 43 olan konut edinme yaşının 35'e düştüğünü, ülkede özelikle küçük konutlara talebin çok arttığını bildirdi.

80 milyona yakın insanın yaşadığı, eğitimli, genç nüfusu bulunan ve ekonomisi her geçen büyüyen Türkiye'de Üniversiteden mezun olanların, yeni işe giren insanların 1+1, 2+1 olsa da ev sahibi olma istekleri bulunuyor.

Evlenme yaşının yükselmesi ve boşanmaların artması da küçük konuta olan talebi artırıyor. 

3- Türkiye'nin öncü gayrimenkul şirketleri arasında yer alan DAP Yapı, hayata geçirdiği iş ve yaşam alanı projesi ile Çağlayan Bölgesi'ndeki Kentsel Dönüşümün gelişimine “imza attı”. Aynı zamanda Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, adını binalarla yazmış oldu.

Z Ofis, İ Ofis, Y Ofis ve A Ofis'in hayata geçirildiği Çağlayan'da Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz'ın adı yazılmış oldu. Bumerang Ofis ve S Ofis'i de inşa etmeye başlayan Dap Yapı'nın şimdi ne yazacağı merak konusu...

Firma, 40 bin metrekare alanda 932 bağımsız ofis bölümünden oluşan DAP Vadisi ile bölgenin kentsel dönüşümüne de katkı sağlıyor. 

4- Baysaş İnşaat tarafından 80 milyon dolar yatırım değeriyle Fikirtepe'de hayata geçirilen İstanbul 216 projesi satışa çıktı. Projede, konutların metrekare fiyatları 6 bin 500 liradan başlıyor. 

Kentsel dönüşüm çerçevesinde uzun bir zamandır yasal prosedürlerin devam ettiği İstanbul 216 projesinde satış süreci başladı.

“Kadıköy'ün Balkonu” sloganıyla yola çıkan İstanbul 216, zemin artı 24 katlı 3 bloktan oluşuyor. İnşaatına Eylül 2014 tarihinde başlanan projenin yaklaşık 30 ay sonra teslim edilmesi hedefleniyor.

İstanbul 216'da metrekare birim fiyatları 6 bin 500 TL ila 7 bin TL arasında değişiyor. Projenin 47 bin metrekaresi satılabilir, 42 bin metrekaresi ortak-sosyal alan ve 4 bin 500 metrekaresi yeşil alana ayrıldı. 

5- Dünyaca ünlü yıldızlar Jennifer Lopez ile Jennifer Lawrence kendilerine yeni birer ev satın alarak gündeme geldi. Ve tabii ki inşaat sektörünün yıldızı Ali Ağaoğlu'ndan da yeni bir ev haberi var.  

Jennifer Lopez, Manhattan'ın en eski apartmanlarından birinde bulunan bir çatı katını satın aldı. 4 yatak odası ve 6 banyosu bulunan ev, Manhattan Square Park manzaralı 4 terastan oluşuyor.

Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence, 24 yaşında bir malikane sahibi oldu. Lawrence, bir başka ünlü yıldız Jessica Simpson'ın Los Angeles'taki malikanesini 7 milyon dolar ödeyerek satın aldı. 

Ve Ali Ağaoğlu! Ağaoğlu Holding'in patronu ve reklam yıldızı Ağaoğlu, İstanbul Kuruçeşme'de yeni taşındığı köşkün kapılarını ilk kez açtı. 1954 yapımı Boğaz'a nazır 3 katlı bina, 30 yıl boyunca Suriye Konsolosluğu olarak kullanılmıştı. Köşk, bir korunun içinde yer alıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!
  • 24.04.2017 17:08

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!

Katar'ın Doha kentinde 19-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Expo Turkey by ...

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!
  • 27.03.2017 17:15

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde sizler için geçen h ...

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!
  • 20.03.2017 16:26

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde inşaat sektörünün e ...

Emlak sektöründe geçen hafta en çok bunlar merak edildi!
  • 13.03.2017 15:35

Emlak sektöründe geçen hafta en çok bunlar merak edildi!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni ile geçen hafta inşaat ...

Emlak Bülteni ile geçen hafta yaşananlar öğrenin!
  • 06.03.2017 15:57

Emlak Bülteni ile geçen hafta yaşananlar öğrenin!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni ile gayrimenkul sektörü ...

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulanları!
  • 27.02.2017 15:41

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulanları!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde inşaat sektörünün g ...