maritbet girişmaritbet
Braas çatıların binalar için önemini anlattı!

Braas çatıların binalar için önemini anlattı!

Dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Braas, 2 – 6 Mayıs 2012 tarihlerinde düzenlenen 35. İstanbul Yapı Fuarı’nda, çatıların yapılardaki yeni işlevlerini vurguladı

Dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Braas, 2 – 6 Mayıs 2012 tarihlerinde düzenlenen 35. İstanbul Yapı Fuarı'nda, çatıların yapılardaki yeni işlevlerini vurguladı. Fuarda çatı konusunda bilgi almak isteyen ziyaretçilerin odak noktası olan Braas, sektörün önde gelen isimlerini de TV röportajları için standında ağırladı. Fuarda Federal Almanya Cumhuriyeti Ulaştırma, İmar ve Kentsel Gelişim Bakanlığı Genel Sekreteri Rainer Bomba, Braas standını ziyaret ederek İcra Kurulu Başkanı Daniş Navaro'dan,  Braas Çatı Sistemleri'nin çatı sektöründeki öncü rolü ve sektöre yaptığı katkılar hakkında bilgi aldı.

Yapı sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren 35. Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı'nda Braas, sistem yaklaşımını ve gerçek bir sistemi oluşturan unsurları, çatıların yeni işlevlerini, en güncel inovasyonlarını ve tüketicilerine sunduğu farklı hizmetlerini tanıttı. “Yeni çatı” nın en önemli işlevlerinden biri olan enerji tasarrufunda çatının önemini ortaya koyarak bu konudaki yenilikçi ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Fuarın onur konuğu olan Almanya'nın, Ulaştırma, İmar ve Kentsel Gelişim Bakanlığı Genel Sekreteri Rainer Bomba, Braas standını ziyaret ederek, Braas Çatı Sistemleri İcra Kurulu Başkanı Daniş Navaro'dan Türkiye'de yapılan yatırımlar ve sürdürülen faaliyetler hakkında detaylı bilgi aldı. Bomba, yakından tanıdığı Braas'ın kendi ülkesinde olduğu gibi, Türkiye'de de inovasyon lideri olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, özellikle çatının daha çevreci ve sürdürebilir binalar için üstlendiği yeni işlevlerin çok etkileyici olduğunun altını çizdi.

“Yeni Çatı” nın İşlevleri

Tüm dünyada artan enerji maliyetleri, çevre kirliliği, küresel ısınma ve buna bağlı olarak ortaya çıkan iklim değişiklikleri gibi olumsuzluklar gündemde sürekli olarak yer alıyor. Bu durumun önüne geçmek, binaların enerji tüketimini en aza indirgeyerek çevreye olan olumsuz etkilerini azaltmak, değişen iklim koşullarına karşı daha uyumlu yapılar oluşturabilmek ve yenilenebilir temiz enerji kaynaklarının kullanımını teşvik edebilmek amacı ile tüm dünyada yeşil yapı kriterleri geliştiriliyor ve bu alanda çalışmalar yürütülüyor.

Tüm bu gelişmelere paralel olarak geçmişte sadece bir “koruma” işlevi gören çatılar ise yapılarda artık daha farklı işlevlere sahip, daha aktif birer alana dönüşüyor. Bu doğrultuda, sektörün “İnovasyon Lideri” olarak Braas, sürekli ve etkin Ar-Ge çalışmaları ile tüketicilerine en çağdaş çözümleri sunmaya devam ediyor.

Braas ile Güneş Enerjisinden Maksimum Fayda

Braas, “Güneş Enerjili Çatı Sistemleri” ile çatıyı enerji üreten bir merkez haline dönüştürüyor, önemli bir yenilenebilir enerji kaynağı olan Güneş Enerjisi ile Çatı kavramlarını en özgün bir şekilde bir araya getiriyor. Enerji maliyetlerinde önemli oranlarda tasarruf imkanı sağlayan bu sistemler sayesinde yapılar, ileri teknolojiye sahip birer yeşil yaşam alanına dönüşüyor. Braas Güneş Enerjili Çatı Sistemleri, doğaya hiçbir zararlı madde emisyonunda bulunmuyor. Yüksek güvenlik tasarımına sahip sistemler, aynı zamanda mevcut enerji sistemlerinin yarattığı görüntü kirliliğine estetik yönü ve entegre yapısıyla da mükemmel bir çözüm sunuyor. Braas, tüm yapı tiplerine yönelik farklı tipte kolektörler, kombi boyler sistemleri ve birçok sistem ürününden oluşan Güneş Enerji Sistemleri ile hijyenik sıcak kullanım suyu ve ev ısınmasına destek sağlıyor.

35. İstanbul Yapı Fuarı'nda ilk defa lanse edilen “Braas TCW Çatıya Ankastre Termal Güneş Kolektörü”nün daha gelişmiş teknolojiye sahip yeni “Plus” modeli, birçok ziyaretçi tarafından estetik yönüyle de çok beğenildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Braas, kentsel dönüşümle çatıları enerji üssü yapacak!
  • 26.01.2016 17:23

Braas, kentsel dönüşümle çatıları enerji üssü yapacak!

Firma, yenilenebilir enerji kaynaklarından en üst seviyede yararlanmayı hedefliy ...

Çatılarda güvenli yürüyüş patikaları oluşturuyor!
  • 09.06.2015 11:39

Çatılarda güvenli yürüyüş patikaları oluşturuyor!

Braas Çatı Sistemleri, çatıları bir bütün olarak titizlikle çözmeye yönelik birç ...

BRAAS, çatıları en ince ayrıntısına kadar çözüyor
  • 13.10.2014 13:34

BRAAS, çatıları en ince ayrıntısına kadar çözüyor

Braas Çatı Sistemleri “Çatı Çözülmesi Gereken Bir Sistemdir” anlayışı ile yoğun ...

BRAAS yağmur indirme sistemleri ürün gamına yeni ürünler ekledi
  • 17.09.2014 16:36

BRAAS yağmur indirme sistemleri ürün gamına yeni ürünler ekledi

Yağış suyunun çatıdan etkin ve verimli bir şekilde tahliyesine yönelik yağmur in ...

Güneş enerjili çatı sistemleri ürün gamını genişletiyor
  • 18.08.2014 16:43

Güneş enerjili çatı sistemleri ürün gamını genişletiyor

Braas çatı sistemleri, geniş solar ürün gamı ile çatıları enerji üssüne dönüştür ...

Divoroll Clima Plus S ile yapılar nefes alacak!
  • 04.06.2014 10:55

Divoroll Clima Plus S ile yapılar nefes alacak!

Divoroll Clima Plus S; nefes alan, tam su sızdırmazlığı ve enerji tasarrufu sağl ...