maritbet girişmaritbet
Boş duran evlerden daha fazla vergi alınacak!

Boş duran evlerden daha fazla vergi alınacak!

Bakanlık kira artışlarının önüne geçmekte kararlı gibi gözüküyor. Daha önce kiralık evleri belirlemek için denetimlere başlayan bakanlık, bu kez de boş duran evleri belirlemek için denetimlere başladı.

Kira artışlarının önüne geçmek için konut arzının artırılmasına dair açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni yapılacak sosyal konut projeleri ile dar gelirlilerin de konuta erişmesine olanak sağlayacaklarını bildirdi. 

Konut fiyatlarının ve kira artışlarının temel sebebinin konut arzındaki sıkıntılar olduğu belirtiliyor. Kiralık evlerin eksikliği mevcut kiralık evlerin de fiyatını yükseltiyor.

2 yasal düzenleme yapıldı

Bakanlık kira artışlarının önüne geçmek adına yeni düzenlemeler yapıyor ve önceki düzenlemelerini de uygulamaya devam ediyor. Kira artış oranına koyulan sınır ile, kira artışları yasal olarak en fazla yüzde 25 oranında artırılıyor. Aynı zamanda arabuluculuk uygulaması ile de, 2-3 sene süren davalar 2-3 ayda çözümleniyor. 

Konut stoku nasıl artırılacak?

Kira artışı sorunu en hızlı şekilde çözebilecek uygulama konut stoğunun artırılması olarak gözüküyor. Sosyal konut projeleriyle ilk evini alacak olanlara kolaylık sağlanabilir, ve böylece de kirada oturan insanlar kendi evine geçmiş olur. Bu sayede de kiralık ev sayısı artırılarak kira artışının önüne geçilebilir. 

Boş evlere vergi artışı

Sadece İstanbul’da 400- 500 bin evin boş tutulduğu belirlendi. Bunlardan bir kısmı yurt dışında yaşayanlar, bir kısmı da evini bilerek boş tutanlar. Boş ev stoku da kira artışlarını etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Yurt dışında evini boş tutanlardan daha fazla vergi alınıyor. Bu uygulamayla boş ev stoku da değerlendirilerek kira artışının önüne geçilebilir.  

  • Etiketler:

Yorum Yaz