maritbet girişmaritbet
Bolu Dağı tüneli artık Highway'a açılıyor

Bolu Dağı tüneli artık Highway'a açılıyor

Bolu Dağı lokantalarına yolu düşmeyenimiz yoktu, artık yolu düşen yok. Çünkü Bolu Tüneli var. İşte o Bolu dağı esnafı birleşti ve tünelin Bolu çıkışında Highway AVM'yi açtı

Bolu Dağı lokantalarına yolu düşmeyenimiz yoktu, artık yolu düşen yok. Çünkü Bolu Tüneli var. İşte o Bolu dağı esnafı birleşti ve tünelin Bolu çıkışında Highway AVM'yi açtı.

2007 yılında Bolu Dağı tünelinin açılmasının ardından azalan hatta bitme noktasına gelen trafik siftahsız gün kapatan esnafın en büyük yarası haline geldi. Bir şey yapmalıydılar. Otoyol üzerinde tesis açmaya karar verdi her biri ayrı ayrı ama tek başına zor olacaktı. 2008 yılında Bolu Dağı A.Ş.'yi kurarak Boluda projesini şekillendirdiler. Proje önceleri Otoyol üzerinde bir dinlenme tesisinden ibaretti ancak daha sonra gelişen ve değişen dünya standartlarını göz önüne alarak projeyi geliştirdiler. İçinde, otelden alışveriş merkezine, balo&kongre merkezinden, benzin istasyonlarına kadar bir yaşam alanı inşa etmek için yola çıktılar.

MOTELİ DE VAR

 Projeyi biraz zorlanarak ta olsa onaylatan Bolu dağı A.Ş., 2010 yılında bu devasa tesisin yapımına başladı. Yap-İşlet-Devret modeli ile inşa edilen tesis 2011 yılı Temmuz ayında hizmete girdi. Boluda projesi 637.000m2 arazi üzerinde kuruldu. Selçuklu mimarisinden esinlenilerek oluşturulan projenin en iddialı kısmı ise Highway Alışveriş Merkezi. İçinde kendine ait bir Motel, kadınlar ve çocuklar için kulüpler, buz pisti, bölgedeki öğrencilerin ve her türlü sosyal projenin kendisine yer bulduğu fuaye alanları ve yaklaşık 2 bin metrekarelik balo ve kongre salonuna sahip bir alışveriş merkezi. Dünya markalarını outlet fiyatlarıyla satın alabileceğiniz Highway'de 111 mağaza müşterilerine hizmet veriyor. Örneklerle binanın ihtişamını anlatmak gerekirse, bir uçtan bir uca 520 metrelik Highway, Avrupa'nın en uzun binası Sapphire'den daha yüksek. 3 bin metrekare cam çatı ve bin metrekarelik açılıp kapanan çatılarıyla, müşterilere tavanlarda gökyüzü kadar sınırsız yükseklik ve ferahlık sağlanıyor. Bina Osmanlı - Selçuklu motifleriyle bezeli. Dışarıdan bakıldığında bir Anadolu Kalesini andırıyor. 20 m yüksekliğinde 7 kulesi, 12 m yüksekliğinde kubbeleri ile ferah ve görkemli bir yapı sergileniyor. Çatı alanı 6 futbol sahası büyüklüğünde. Bu yapısı sayesinde benzin istasyonları, konaklama alanları ve binek oto restoranları ile çok katlı alışveriş merkezlerine göre çok daha rahat ve konforlu alan imkânları sunuyor.

750 KİŞİLİK MESCİD

 Tesis bu kadar devasa olunca rakamlar da büyük oluyor tabii. 2500 araçlık otopark kapasitesi, 12 asansör, 750 kişi kapasiteli bay ve bayan mescidi, 100'e yakın otobüs ve 400 uzun araç kapasitesi bebek bakım odaları ve engelli vatandaşlara özel olarak tasarlanan lavaboları ile müşteri ihtiyaçlarına duyarlılığı ön plana çıkarıyor. Mekan da ferah olduğundan, aynı anda yaklaşık yüz bin kişi rahatlıkla alışveriş yapabiliyor, yemek yiyebiliyor, eğlenebiliyor. Tesis, merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri, kuzeyi ve güneyi bağlayan köprüleri, rampalar ve bina girişlerindeki yerden ısıtma sistemi ile müşterilerine kışın soğuğunu, yazın sıcağını yaşatmadan alışveriş yapma keyfini sınırsız şekilde hissettiriyor. Highway'de suyun dinlendirici etkisi ve ferahlık hissi bir arada kullanılmış. Cam tavanların altında Bolu'nun doğa harikası Yedigöller'i temsil eden yedi havuz var.

Yeni Şafak

Yorum Yaz