maritbet girişmaritbet
Bölgenin motoru olacak 100. yılda ilk 10’a girecek

Bölgenin motoru olacak 100. yılda ilk 10’a girecek

Türkiye’nin müteahhitlik sektörü Çin’den sonra dünyada ikinci sırada yer alıyor. İnşaat sektöründe Türkiye 32 şirketle ikinci sırada bulunuyor.

Hükümet, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023 yılında dünyanın sayılı ekonomileri arasındaki yerini almak için çalışmalarını hızlandırdı. IMF ve Dünya Bankası yetkilileri Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almasının gerçekleşebilir bir hedef olduğunu açıkladı. Türkiye, Doğu-Batı ve Kuzey-Güney ekseninde 3.5 saatlik uçuş mesafesindeki 1.5 milyar nüfus ve 25 trilyon dolarlık pazarın potansiyelini tam anlamıyla değerlendirecek.

Türkiye'nin bölgesinde potansiyeli harekete geçirecek motor ülke olduğuna dikkat çeken diplomatik kaynaklar, Japonya'nın Güney Kore, Tayland, Malezya ve Endonezya'nın gelişmesinde rol oynaması gibi Türkiye'nin de Irak, Suriye, Kafkaslar ve Körfez ülkelerinin gelişiminde motor ülke olacağının altını çizdiler. Krizin Türkiye'yi çok da etkilemediğine işaret eden kaynaklar, bu dönemde Türk bankalarının gücüne dikkat çekiyor. IMF ve Dünya Bankası yetkilileri Türkiye'yi 2010-2011'de en hızlı büyüyecek ülkeler arasında gösteriyor.
 
TURİZM KRİZE RAĞMEN ARTTI
Türkiye'nin önemli gelir alanlarından biri olan turizm gelirleri de memnun edici seviyede bulunuyor. Turizm alanında ilk onda yer alan Türkiye geçen sene krize rağmen turizm gelirlerini yüzde 2.5 artırdı. Geçen sene 28 milyon turist ağırlayan Türkiye'nin vizelerin de kaldırılması ile birlikte bu rakamın 30 milyona ulaşması bekleniyor. Türkiye enerji alanında da arz ve talebi buluşturan koridor olma yolunda önemli adımlar attı. Türkiye enerji ihtiyacının yüzde 5-6'sını karşılayacak olan iki nükleer santrali de 2023'ten önce hizmete başlatmayı planlıyor.
 
Buket GÜVEN / Türkiye
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1,78 milyar dolarlık destek!
  • 10.02.2023 09:30

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1,78 milyar dolarlık destek!

Dünya Bankası, "asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili e ...

Dünya Bankası'ndan afetlere karşı Türkiye'ye 449 milyon dolarlık finansman!
  • 30.06.2022 15:31

Dünya Bankası'ndan afetlere karşı Türkiye'ye 449 milyon dolarlık finansman!

Dünya Bankası, afetten etkilenen belediyelerde yeşil ve dayanıklı yeniden inşa ç ...

Dünya Bankası, Türkiye'nin büyüme hedefini yükseltti!
  • 06.01.2021 08:36

Dünya Bankası, Türkiye'nin büyüme hedefini yükseltti!

Dünya Bankası, Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu'nun Ocak 2021 sayısını yayıml ...