maritbet girişmaritbet
Boğazın en değerli yalıları!

Boğazın en değerli yalıları!

İstanbul’un en önemli kültürel miraslarından olan yalılar, mimari yapıları ile farklı dönemlere ait kültürleri günümüze kadar taşımaya devam ediyor.

İstanbul Boğazı denilince ilk akla gelen yapılardan bir de boğazın incisi yalılar oluyor elbette. Boğazda, mimari yapılarıyla farklı dönemlere ait kültürleri temsil eden yaklaşık 150 adet yalı yer alıyor. Bu yalılar İstanbul boğazının en güzel köşelerinde, hem Anadolu, hem de Avrupa yakasında bulunuyor. 

Fiyatlar 200 milyon USD’ye kadar çıkıyor

Boğazın incileri İstanbul’un yalılarında fiyatlar dudak uçuklatmaya devam ediyor. Osmanlı’nın mirasları görkemli duruşlarıyla, manzaralarıyla dünyanın dilinden düşmeyen İstanbul Boğaz’ının İnci taneleri, fiyatlarıyla da bir inciden farksız.

Yalıların arasında en değerlisi 200 milyon Dolar değeriyle Erbilgin Yalısı olurken, en uygun fiyatlısı ise 115 milyon Dolar değeri ile Tahsin Bey Yalısı olarak kayıtlara geçti.

Peki boğazın incilerinin satış fiyatları nasıl?

Erbilgin Yalısı

II. Abdülhamid'in oğlu Şehzade Burhanettin Efendi için satın alınan ve günümüzde Erbilgin yalısı olarak da bilinen yalı Boğaziçi'nin en büyük yalılarından. Yeniköy'ün en gözde yerinde 60 metrelik rıhtımı ile Kıbrıslı yalısının ardından en uzun rıhtımı olan yalı toplam 3600 m2 kullanıma sahiptir. Değeri ise 200 milyon USD’dir.

Hasip Paşa Yalısı

İstanbul Beylerbeyi, Üsküdar İlçesi, Beylerbeyi Mahallesi, 126 Pafta, 766 Ada, 12 Parsel Yapı orta kanepeli Türk evi planlama sistemleri planlaması yapılmıştır.Dörtgen planlı yapı rıhtım üzerine oturmaktadır.Bodrum, zemin ve 1 kat olarak düzenlenmiştir. Yapı 31.60 X 33.60 m dikdörtgen boyutludur. Değeri ise 160 milyon USD’dir.

Muhzinzade Yalısı

Muhsinizade Yalısı , Kuruçeşme, Beşiktaş sahilinde bulunan 9 Boğaziçi yalısından biridir; bugün otel olarak hizmet veriyor. Yalı , 18. Yüzyılın ilk yarısında Sadrazam Muhsinzade Mehmed Paşa tarafından yaptırılmıştır. Değeri ise 155 milyon USD’dir.

Fethi Ahmet Paşa Yalısı

Fethi Ahmet Paşa Yalısı, Kuzguncuk, Üsküdar sahilinde geleneksel Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ahşap Boğaziçi yalıdır. Yalının ilk sahiplerinden Fethi Ahmet Paşa, yalıyı İsmet Bey adlı birinden almıştı. Yalı bu dönemden sonra Fethi Ahmet Paşa'nın adıyla anılmaya başlandı. Değeri ise 150 milyon USD’dir.

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı, II. Abdülhamit'in askeri komutanlarından Tophane Müşiri Mustafa Zeki Paşa için Fransız asıllı Levanten mimar Alexandre Vallaury tarafından 20. yüzyılın başında Boğaziçi yalısı olarak işaretlenmişti. Son Osmanlı padişahı VI. Mehmed'in damadı olan Ömer Faruk Efendi tarafından satın alınmıştı. Değeri ise 125 milyon USD’dir.

Kıbrıs Yalısı

Kıbrıs Yalısı, Kıbrıslı Mehmet Paşa Yalısı veya Kara Vezir Yalısı, İstanbul Üsküdar'da Kandilli Göksu Caddesi'nde bulunan bir yalıdır. İstanbulda Boğaz'a en geniş cephesi olan yalıdır. Sahil uzunluğu 64 metredir. Değeri ise 120 milyon USD’dir.

Tahsin Bey Yalısı

Tahsin Bey Yalısı, Yeniköy, Sarıyer sahilinde bulunan Boğaziçi yalısıdır. Daha yerde, yerinde Sağır Ahmet Bey Yalısı bulunan yapı, Abdülaziz döneminde Jöntürklerin en önemli karagâhlarındandı. Yalıyı, Türkiye'nin ilk barajlarını kuran Tahsin Uzel almıştır. Değeri ise 115 milyon USD’dir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz