maritbet girişmaritbet
Bodrum konut projeleri yazlıkçıların rotasına girdi!

Bodrum konut projeleri yazlıkçıların rotasına girdi!

Tatil yörelerinde konut projelerinin artmasıyla tatilini kendi evinde geçirmek isteyenlerin sayısı da gön geçtikçe artmaya başladı.

Tatil yörelerinde konut projelerinin artmasıyla tatilini bir otelde değil de kendi evinde geçirmek isteyenlerin sayısı da gön geçtikçe artmaya başladı. Kuruluşlar, yazlık projeleri için ağırlıklı olarak Bodrum'u tercih ediyor. Bu projelerde denize yakınlık önem kazanıyor.

Gayrimenkul sektörünün İstanbul'da hız kazanması ve projelerde sosyal tesisler ile "365 gün tatil" konseptinin doğması, sahil şeridindeki projeleri de harekete geçirdi. Sahillerdeki konut projelerinin artmaya başlaması talebi de artırdı. Yazlık lüks konut projelerinin artmasıyla tatilini bir otelde değil de kendi evinde geçirmek isteyenlerin sayısı da gün geçtikçe artmaya başladı. Yazlıkçıların gözdesi olan yerler şimdi de konut üreticilerinin gözdesi olmaya başladı. Pek çok şirket yazlık projeleri için ağırlıklı olarak Bodrum 'u tercih ederken, İzmir, Antalya gibi şehirlerde de tatile yönelik projelerin arttığı görülüyor.

Yazlık projeler tatil ve yatırım fırsatı sunuyor

Gayrimenkul sektörünün İstanbul'da hız kazanması ve projelerde sosyal tesisler ile "365 gün tatil" konseptinin doğması, sahil şeridindeki projeleri de harekete geçirdi. Sahillerdeki konut projelerinin artmaya başlaması talebi de artırıyor. Yazlık lüks konut projelerinin artmasıyla tatilini bir otelde değil de kendi evinde geçirmek isteyenlerin sayısı da gün geçtikçe artmaya başladı. Yazlıkçıların gözdesi olan yerler şimdi de konut üreticilerinin gözdesi olmaya başladı.

Pek çok şirket yazlık projeleri için ağırlıklı olarak Bodrum'u tercih ederken, İzmir, Antalya gibi şehirlerde de tatile yönelik projelerin arttığı görülüyor.

Bodrum ağırlık kazanıyor

İstanbul'da oturma ve yatırım amacıyla gelişen talep, söz konusu tatil olduğunda Bodrum'da yoğunlaşıyor. Bunda da, Bodrum' un yerli ve yabancı turistlerin tercihi olması, uçak seferlerinin sayısının fazla olması, konutların her yıl değerinin artması etkili oluyor.

Denize yakınlık

Tatil bölgelerindeki konut projelerinde belirleyici etken ise denize yakınlık oluyor. Projenin kendi özel plajı ve iskelesinin olması da avantaj sağlıyor. Ayrıca projelerin içindeki havuzların sayısı da yatırım kararında etkili oluyor.

Meltem KARA/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yazlık fiyatları rekor kırdı, küçük evlerin metrekaresi 50 bin TL'yi aştı!
  • 23.07.2022 00:10

Yazlık fiyatları rekor kırdı, küçük evlerin metrekaresi 50 bin TL'yi aştı!

2022 yılı yazlık fiyatları yükselmeye devam ediyor. Küçük dairelerde metrekare s ...

FABAY’dan modern bir kasaba hayatı; CASAFABAY Bodrum!
  • 03.04.2022 16:07

FABAY’dan modern bir kasaba hayatı; CASAFABAY Bodrum!

FABAY, modern bir kasaba hayatını tek çatı altında sunduğu CASAFABAY Bodrum proj ...

Yazlık konut projelerinde hareketlilik sürüyor!
  • 26.03.2022 16:52

Yazlık konut projelerinde hareketlilik sürüyor!

Yaza kısa bir süre kala, yazlık evlerde yenilemelerin hızı arttı.  Bu yıl b ...

Yazlıklara yüzde 40 zam geldi! Fiyatlar yaza daha da artacak!
  • 08.01.2022 11:12

Yazlıklara yüzde 40 zam geldi! Fiyatlar yaza daha da artacak!

Pandemiyle öne çıkan yazlık evlerde fiyatlar geçen yıla göre yüzde 40 arttı.&nbs ...

Ege sahillerinde ev fiyatları Avrupa’yla yarışıyor
  • 22.05.2021 09:58

Ege sahillerinde ev fiyatları Avrupa’yla yarışıyor

Pandeminin etkisi ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ile daha büyük, balkonlu, ...