maritbet girişmaritbet
Bitki sektörünün dünyaya açılan kapısı Türkiye!

Bitki sektörünün dünyaya açılan kapısı Türkiye!

Flower Show Türkiye CYF Fuarcılık organizasyonu 15-18 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Ülkemizde, sektöründe düzenlenen en büyük fuar alan Flower Show Türkiye CYF Fuarcılık organizasyonu ile 15 – 18 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını sektör bileşenlerine açacak.

Flower Show Türkiye Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı dört gün boyunca, tüm dünyadan gelen katılımcı ve ziyaretçilerle ticari işbirliği sağlayacak.

Bitkisel üretim içinde önemli bir yere sahip olan ve ekonomiye büyük katma değer sağlayan süs bitkileri sektörü, Türkiye'nin süs bitkileri yetiştiriciliğinde uygun iklimsel ve coğrafi koşulları, pazar ülkelere yakınlığı ve ucuz işgücüne sahip olması gibi nedenlerle önemli avantajlara da sahip.

Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Derneği Başkanı Abdullah Okul; ‘Araştırmalara göre Türkiye'de 2009 yılında toplam 3.359 ha. alanda süs bitkileri üretimi yapılmaktadır. 2000-2001 sezonunda toplam 1.392 ha olan süs bitkileri üretim alanı, 2008-2009 sezonunda 3.359 hektara yükselmiştir.

Türkiye'de süs bitkileri sektörü % 95 oranında yüksek katma değer ve yüksek istihdam yaratan bir sektördür. Sektörün sadece ihracat kısmında 25 bin kişi istihdam edilmekte olup, sektördeki dolaylı istihdam ise yaklaşık 300.000 kişidir. Sektör ülkedeki sosyal yapıya da yeni iş alanlarının yaratılması ve istihdam edilen kesimlere barınma ve eğitim imkanları sağlanması ile katkı sağlamaktadır.' Açıklamasında bulundu.

CYF Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Yüksel; ‘2011 Yılında İhracat oranı en çok artan sektör bitki sektörü olmuştur. Aslında dışarıdan bakıldığında çoğu kimsenin yakından tanımadığı bir sektör, ama her geçen gün isminden biraz daha fazla söz ettiren, çok büyük alanlarda üretimin yapıldığı dev bir ticari alan. Flower Show Turkey ile amacımız, uluslararası platformda pazarlama ağını genişleterek, ihracat ve ithalat ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte profilleri bünyemizde barındırarak sektörün çözüm noktası olabilmektir. 17 farklı ülkeden 300'e yakın katılımcı ve ziyaretçi ile dünyanın dört bir yanından sağlanacak fuar katılım ve ziyaretleri sayesinde, üreticilerin sektörel bazdaki talepleri değerlendirme ve bu taleplerin karşılanması yönünde çalışmalara başlamaları, eksikliklerin belirlenip giderilmesi, ürün çeşitliliğinin arttırılması ve satış ağının genişletilmesi ile Türkiye'deki bitki sektörünü daha da ileriye taşımak hedeflerimiz arasındadır.' açıklamasında bulundu.

Flower Show Türkiye'de tüm üretim bölgelerinden gelen ülkemizin en büyük fidanlıkları, iç ve dış mekân süs bitkileri ve peyzaj ürünleri ile katılımcı olarak yer alırken, İtalya, İspanya, Almanya, Belçika, Hollanda, Yunanistan gibi ülkelerden de fidanlıklar Kenya, Hollanda, Ekvator, Almanya, Fransa gibi ülkelerden Gül, Ortanca, Karanfil, kesme çiçek üreticileri de fuarda ürünlerini sergileyecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeşil alanlarınızı artırmanın en güzel yolları!
  • 14.03.2022 11:36

Yeşil alanlarınızı artırmanın en güzel yolları!

Çeşitli boyutlarda bitkileri ve ağaçları kullanarak evinizin içinde ve çevresind ...

Sarkan bitkilerle daha doğal mekanlar!
  • 08.01.2021 13:29

Sarkan bitkilerle daha doğal mekanlar!

İç ve dış mekanlarda yüksekten sarkıtılan bitkiler sizi doğada hissettiriyor. ...

Fiber çimentodan yapılmış en güzel saksı örnekleri!
  • 06.01.2021 15:37

Fiber çimentodan yapılmış en güzel saksı örnekleri!

Dış mekanlarda kullanılan fiber çimento ile şekillendirilen saksılar mekanınızla ...

Gölbaşı‘nın Parkları Mis Gibi Kokacak
  • 10.11.2020 16:05

Gölbaşı‘nın Parkları Mis Gibi Kokacak

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, hayata geçirdikleri proje ile binlerce ...

Bahçem yok diye üzülmeyin!
  • 03.10.2016 13:34

Bahçem yok diye üzülmeyin!

Bahçesi olmayanların yüzünü güldürecek alternatif; dikey bahçeler! ...

Valhalla ile tanıştınız mı?
  • 26.09.2016 16:06

Valhalla ile tanıştınız mı?

Kaktüs, aloe vera tarzı sukulent bitkileri seviyorsanız, bu yeni tarzı yakalamal ...