maritbet girişmaritbet
Birden fazla evi olanlara ek vergi geliyor!

Birden fazla evi olanlara ek vergi geliyor!

Konut sektöründe yapılacak olan yeni düzenlemeler dahilinde, birden fazla gayrimenkulü olanlar için ek vergi düzenlemesi olacak. Yeni yapılan vergi düzenlemesiyle birlikte, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranlarda vergi ödemesi yapılacak.  

Yeni yapılacak olan vergi düzenlemesiyle birlikte, sektördeki konut fiyatlarında yaşanan artışları dengelemek ve piyasadaki dalgalanmaları azaltmak amaçlanıyor. Verginin konut fiyatına göre belirleneceği bu yeni sistem, özellikle de yüksek fiyatlı gayrimenkul sahiplerini etkileyecek. 

Sektörde, konut alımlarında yaşanacak olan vergi düzenlemesiyle birlikte, ilk konut alımlarında uygulanan yüzde 4 vergi oranı, ikinci ve üçüncü konut alımlarında daha da yüksek oranlara çıkacak.

Şu anda uygulanan düzenlemeye göre, konut satın alımlarında tapu harcı yüzde 2 satıcıdan yüzde 2 alıcıdan olmak üzere yüzde 4 olarak uygulanıyor. Ancak yeni yapılacak olan düzenlemeyle, ilk ev satın alımlarında uygulanan harç yüzde 2 iken, yüzde 4 olacak. İkinci konut satın alımında bu tutar bir kat daha artacak. Üçüncü dördüncü konut satın alımlarında ise bir kaç kat daha artacağı bekleniyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz