maritbet girişmaritbet
Beyoğlu’nun gayrimenkul değeri 50 kat arttı!

Beyoğlu’nun gayrimenkul değeri 50 kat arttı!

Ekonomi Gazetecileri Derneği, Ahmet Misbah Demircan ile bir araya geldi.

Beyoğlu'nda emlak fiyatlarının son 10 yılda en az 50 kat arttığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Attığımız adımların, yaptığımız çalışmaların olumlu sonuçlarını almaya başladık. Beyoğlu'ndaki emlak fiyatları son 10 yılda en az 50 kat arttı. Hiç tereddütsüz İstanbul'un yerli ve yabancı yatırımcı açısından en cazip bölgesi açık ara Beyoğlu'dur” dedi.

10 milyar dolar yatırım

Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin Beyoğlu Buluşmaları'nın ilk toplantısında konuşan Ahmet Misbah Demircan, Türkiye'nin vitrin projeleri; Galataport, Haliçport, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa kentsel dönüşüm projeleriyle global yatırımcıların yakından ilgilendiğini anlatan ve “Bu yüzden de projelerimizi dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarında Beyoğlu Yatırımcılar Grubu(BİG) olarak bizzat tanıtıyoruz. Yaşanan bunca olumsuzluklara rağmen önümüzdeki 3 yılda bölgemizde 10 milyar dolarlık bir yatırımın realize olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

ahmet misbah demircan

Kültür sanat, eğitim ve turizmin cazibe merkezi Beyoğlu

Beyoğlu Belediye'sinde düzenlenen toplantıda EGD üyelerine bilgi veren Ahmet Misbah Demircan beraberindeki heyet ile kısa bir Beyoğlu turu yaparak yatırımları basın mensuplarıyla paylaştı. Beyoğlu'nda yaratılan katma değeri kültür, sanat ve turizm endüstrisine hizmet edecek şekilde dizayn ettiklerini anlatan Başkan Demircan, “Beyoğlu tıpkı geçmişte olduğu gibi gelecekte de sanatsal, kültürel aktiviteler ve turizm bakımından cazibe merkezi olacak“ diye konuştu.

Şehir ekonomisine uygun mekansal planlama

İnsanların şehirlerden beklentilerini anlatan Başkan Demircan “Artık dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor. Şehirlerin insanları cezbedici birtakım vaatleri olmalı. Örneğin kariyer vaadi olmalı. Londra'da New York'ta okumak nasıl cazip ise İstanbul'da okumak ta kariyer fırsatı olarak görülmeli. Aynı şekilde bu şehrin ekonomisi, şehrin sosyal ve kültürel hayatı ve bütün bunları dikkate alan mekânsal planlamalar olmalı” şeklinde konuştu.

110 bin yeni istihdam

“Sanayi devrimi öncesi ve sonrası şehirler arasında çok büyük farklar oluştu” diyen Başkan Demircan, şöyle devam etti; “ Tarım toplumundaki insanların beklentileri başka, sanayi devriminden sonraki toplumların başka. Günümüzün beklentilerini iyi analiz etmek gerekiyor. Biz Beyoğlu Belediyesi olarak çalışmalarımızın odağına insanların şehirlerden beklentilerini aldık. İnsanlar bir şehre eğitim için gelmek istemeli. Bugün Beyoğlu'na baktığımızda sınırlarımız içinde Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin de bulunduğu onlarca üniversitemiz var. Artık yurtdışından eğitim için İstanbul'a gelen öğrencilerimiz var. Ekonomi alanında bölgemizi değerlendirecek olursak; Beyoğlu'nda bir dönüşüm atağı var, ülkemizin en büyük projeleri burada hayata geçiyor. 2004'te sigortalı çalışan sayısı 80 bin iken 2016'da bu sayı 190 bine ulaşmış durumda. Burası son 10 yılda sürekli istihdam oluşturan bir bölge haline geldi.”

40 bin yeni yatak 11 bin yeni işletme

Şehrin sosyal ve kültürel hayatı, Beyoğlu'nu Beyoğlu yapan en önemli kriterlerden biri diyen Demircan şöyle konuştu: “Biz ilçemizdeki katma değeri kültür-sanat ve turizm endüstrilerine veriyoruz. Çünkü Beyoğlu'nun ekonomi çarkları bu endüstrilerle dönüyor ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Yine son 10 yıla baktığımızda bölgemizde 5000 olan yatak kapasitesinin 45 bine çıktığını görüyoruz. Bu yükselişten perakende sektörüde nasibini aldı. 4500 işletme varken şimdi 15.300 sayısına ulaştı. Yine, 70'e yakın sergi sarayı ve kültür merkezi ilçemizde hizmet veriyor.” dedi.

ahmet misbah demircan

Toplantıda bölgede hayata geçirilen dev projeler hakkında da bilgi veren Demircan: “Galataport, Tarlabaşı / Taksim 360 Kentsel Yenileme Projesi, Haliçport, Piyalepaşa İstanbul, Sütlüce – Örnektepe ve Okmeydanı projelerimizin her biri yeni bir değer olarak yükseliyor” dedi.

Demircan mekânsal planlama alanında yaptıkları çalışmalarda: “Her yerde bir mahalle kültürü oluşturmaya, camisi, okulu, sağlık birimleri ile bir yaşam merkezi” kurmaya çalıştıklarını söyledi.

6 bin bina yenilendi…

İstanbul'un önemli tarihi yapılarına ev sahipliği yapan Beyoğlu'nda yine son 10 yılda restorasyon rekoru kırıldı. Açık hava müzesini andıran ilçede, işlev ve estetiğini yitiren binalar tek tek elden geçirilerek 3 bin tarihi bina restore edildi. Binaların yenilenmesi sürerken, sokakların vatandaşlar tarafından rahat kullanılmasını sağlayacak düzenlemeler de yapıldı. Yürütülen tüm çalışmalar sonucunda Galata ve çevresi, İstiklal Caddesi, Karaköy, Talimhane civarında bulunan 6 bin bina elden geçirildi ve yeniden hayata döndürüldü. 

Bir şehrin çekim merkezi haline gelmesi için eğitim, ekonomi, sosyal ve kültürel yaşam ve mekânsal planlama konularında vaatlerinin olması gerektiği bilinci ile yatırımlarını sürdüren Beyoğlu Belediyesi'nin de katkılarıyla son 10 yılda Beyoğlu'nda 6 Milyar Dolar'lık yatırım yapıldı. 

Beyoğlu Belediyesi Vizyon Projeleri 

Galataport Projesi

İstanbul'un denizden önemli giriş kapılarından biri olan Galataport, aynı zamanda şehrin tek turizm işletme belgesi almaya aday kruvaziyer limanıdır. Yatırım bedeli 4,5 milyar TL olan Galataport'un toplam inşaat alanı 375.000 metrekare olurken; projenin toplam kiralanabilir alanları perakende ve yeme-içme alanı olarak 47.000 metrekare, ofis alanı olarak ise 43.000 metrekaredir. 20.000 metrekare kruvaziyer terminali olan proje tamamlandığında 200 mağaza ve restoranın hizmet vermesi planlanıyor. Projenin yıllık yabancı ziyaretçi hedefi 7 milyon, yıllık kruvaziyer yolcu hedefi ise 3 milyon olarak öngörülüyor. İstihdam alanında da büyük potansiyel taşıyan Galataport, proje süresince 5000, işletme döneminde ise 4500 kişiye istihdam sağlayacak. 

Tarlabaşı / Taksim 360 Kentsel Yenileme Projesi

Tarlabaşı / Taksim 360 Kentsel Yenileme Projesi, Beyoğlu Belediyesi önderliğinde Çalık Holding iştiraki Gap İnşaat ve Çalık Gayrimenkul tarafından hayata geçiriliyor. Türkiye'nin kamu-özel sektör işbirliğinde gerçekleştirilen ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi olan Tarlabaşı / Taksim 360'ın yatırım bedeli 500 Milyon Dolar olup, proje 18. Uluslararası Gayrimenkul ödüllerinde Avrupa'nın ‘'En İyi Kentsel Yenileme Projesi'' unvanını almıştır.

Projede iç mekanlarda alışveriş merkezleri, konutlar, butik otel ve pansiyonlar yer almakla birlikte alan genelinde fonksiyonlar % 52 konut alanı, % 12 ticaret, % 17 turizm ve % 14 ofis alanından oluşuyor. Tüm konutlar için yeraltı otoparkları ve sosyal faaliyetin yoğunlaşacağı yaya alanları yaratılıyor. 2007 yılında başlayan projede 20 bin metrekarelik alan üzerindeki 9 adada, rezidans, ofis, konut ve ticari üniteler dahil olmak üzere 952 ünite bulunuyor.

Tarlabaşı 360 Ofis Blokları 2017 ilk yarısında teslim edilecek olup, yeni rezidans ve ofis blokları olan Taksim 360'ın ise geçtiğimiz Eylül ayında Dubai Cityscape'de uluslararası lansmanı yapıldı. Taksim 360'ta metrekare fiyatları 7500 dolar olarak satışa sunuluyor.

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi (Haliçport)

İstanbul Beyoğlu İlçesi Camii Kebir Mahallesi'nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi 3 otel, 2 yat limanı ve iskelelerden oluşuyor. 

850 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesinde her biri 70 yat kapasiteli 2 yat limanı, 150 DTW kapasiteli 1 adet şehir hatları iskelesi (yolcu transfer amaçlı) her biri 150 DTW kapasiteli 2 adet gemi yanaşma- yolcu transfer iskelesi ve 5 yıldızlı uluslararası otel zincirleri tarafından işletilecek nitelikte toplam oda kapasitesi 700 olan; 100 odalı Hotel 1400 odalı Hotel 2 ve 200 odalı Hotel 3 isimli 3 adet 5 yıldızlı oteller yapılacak.

Piyalepaşa İstanbul Projesi

Türkiye'nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen ilk ve en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa İstanbul, 82 dönüm arazi üzerinde inşa ediliyor. Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından 800 milyon dolar yatımla hayata geçirilen proje; konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan karma kullanım projesi olarak tasarlandı. Piyalepaşa İstanbul'da, 55 m²'den 207 m²'ye, stüdyodan 4+1'e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 konut ve 190 adet rezidans bulunuyor.  

Sütlüce - Örnektepe Projesi

Örnektepe Projesi, Beyoğlu Belediyesi ve TOKİ'nin işbirliği yaparak gerçekleştirecekleri bir pilot proje niteliğindedir. Projenin kısa zamanda tamamlanarak hayata geçmesi ve ileride gerçekleşecek yeni yapılaşmaya örnek teşkil etmesi hedefleniyor. Örnektepe'nin riskli alan ilan edilmesiyle birlikte 2,5 hektar büyüklüğünde olan alana etaplar halinde uygulamalar yapılacaktır. 1. etapta  70.424 m² inşaat (otoparklar, teknik hacimler, sığınaklar dahil) yapılması planlanmaktadır. Söz konusu inşaat alanının 34.284 m²'sinin iskan edilmesi öngörülmektedir. Bu alanın 25.491 m²'si hak sahiplerine dağıtılacak olup geri kalan kısmı yatırımcıya ait olacaktır.  

Okmeydanı Projesi

Okmeydanı'nın, 13.06.2016 tarih 8949 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 6306 sayılı kanun kapsamında riskli alan ilan edilmesi ile bölgede çalışmalar başlatılmıştır. Riskli alan ilan edilen bölge 123,5 hektar büyüklüğünde olup yaklaşık 4.250.000 m² inşaat (otoparklar, teknik hacimler, sığınaklar dahil) yapılması planlanmaktadır.  Söz konusu inşaat alanının 2.850.000 m²'sinin iskan edilmesi öngörülmektedir. Bu alanın 1.750.000 m²'si hak sahiplerine dağıtılacak olup geri kalan kısmı yatırımcıya ait olacaktır.

Grand Pera-Emek Sineması

Beyoğlu'nda, İstiklal Caddesi'nin kalbinde yer alan Grand Pera; kültür, sanat, eğlence, moda ve gastronominin hizmetine sunulan yeni nesil bir yaşam merkezi. Grand Pera, tarihi Cercle d'Orient binası, 1.250 m2'lik fuaye alanına sahip 600 kişilik Emek Sineması, toplam 800 kişilik 8 sinema salonu ve 1.400 kişiye ulaşan seyirci kapasitesiyle, İstanbul ve Türkiye'nin cazibe merkezlerinden biri olmayı hedefliyor. Grand Pera'da, Türkiye'de ilk defa açılan Madame Tussauds Müzesi'nin yanı sıra; zengin etkinlik programıyla sanatın her dalına hizmet verip ulusal ve uluslararası gösterilere ev sahipliği yapacak, 150 kişilik teleskopik oturma düzenine sahip tiyatro sahnesi yer alıyor. Pasaj anlayışıyla hayata geçirilen Grand Pera, çağdaş ve uluslararası standartlar ekseninde, Beyoğlu ruhunu yeniden canlandırmayı amaçlıyor.

Bölgede istihdam giderek artıyor

Beyoğlu'nda yapılan yatırımlarla her geçen gün istihdam sayısı da artış gösteriyor. 2004 yılında 80 bin olan sigortalı çalışan sayısı bugün 190 bine ulaşmış durumda. İstihdam ve yatırımların paralel bir şekilde artış göstermesi bölgenin İstanbul'un yükselen bir değeri olduğuna işaret ediyor. 

BEYOĞLU'NDA BİTEN VE DEVAM EDEN BAZI PROJELER

1-OKMEYDANI DÖNÜŞÜM PROJESİ 

2- PİYALEPAŞA 

 3- GALATAPORT 

 4-TARLABAS¸I 360 

 5-CVK HOTEL 

 6-O¨RNEKTEPE KENTSEL DO¨NU¨S¸U¨M PROJESİ 

 7-AKPLAZA 

 8-TAKSİM TUNA 

  9-TAKSİM İLK YARDIM HASTANESİ

 10-EVLENDİRME OTOPARK

 11-EMEK-GRAND PERA

 12-BURLA SEBA HOTEL 

 13-10 KARAKO¨Y HOTEL 

 14-HİLTON GARDEN INN 

 15-VEHBİ KOC¸ C¸AGˆDAS¸ SANAT MU¨ZESİ 

 16-HASKÖY YÜN İPLİK

 17-DOUBLE TREE BY HİLTON 

 18-VELİ ALEMDAR

 19-TOMTOM GARDENS 

 20-PİYALEPAŞA 

 21-SU¨TLU¨CE OTEL 

 22-HASAN ŞER

 23-MEYDAN 

 24-LAZZONİ HOTEL 

 25-SGK-FINDIKLI

 26-OKC¸ULAR TEKKESİ 

 27-FİTAŞ

 28-RAHMİ KOC¸ MU¨ZESİ 

 29-YÜKSEL KALDIRIM SONU 

 30-GLOBAL

 31-NAZ OTEL 

 32-BEYOGˆLU BELEDİYE BİNASI 

 33-NEXSTAR OFİS 

 34-BÜYÜK BALIKLI HAN

 35-FINDIKLI

 36-VAKIF GO¨KC¸E HAN 

 37-IKSV 

 38-FRANK HAN

 39-SARKUYSAN 

 40-NORSTEN HAN

 41-UNKAPANI KO¨PRU¨SU¨ 

 42-PERSEMBE PAZARI PROJESİ 

 43-I·STİKLAL CADDESİ 

 44-İBB PİYALEPAŞA OTOPARK

 45-HALİC¸ TERSANESİ 

 46-BAHTİYAR HAN -KARAKÖY

 47-HASKÖY

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karaköy'de tarihi metruk bina çöktü
  • 06.04.2023 15:55

Karaköy'de tarihi metruk bina çöktü

Beyoğlu'nda yıkılma riski bulunan ve çevresinde güvenlik önlemi alınan 5 katlı t ...

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı
  • 23.12.2020 19:20

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatyapark AVM içerisi ...

İstiklal Caddesi'ne girişler sınırlandırıldı
  • 03.12.2020 13:08

İstiklal Caddesi'ne girişler sınırlandırıldı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Beyoğlu İlçe Hıfzıssıhha K ...

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi
  • 16.11.2020 10:23

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar'daki tarihi Van ...

Beyoğlu'nun merdivenleri üç boyutlu boyandı
  • 12.11.2020 16:16

Beyoğlu'nun merdivenleri üç boyutlu boyandı

Galata Kulesi’nin üç boyutlu figürünün resmedildiği merdiven kullanıma açıldı. B ...

Galata Kulesi yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başladı
  • 08.10.2020 11:05

Galata Kulesi yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Beyoğlu Kültür Yolu" projesi kapsamında restorasy ...