maritbet girişmaritbet
Beyazıt Devlet Kütüphanesi en iyi mimarlık ödülünü aldı

Beyazıt Devlet Kütüphanesi en iyi mimarlık ödülünü aldı

Tabanlıoğlu Mimarlık, Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyon Projesi ile World Interior News Awards 2017’de 'Kamu Yapıları' ödülünü aldı.

Toplam 16 kategoride en iyilerin belirlendiği World Interior News (WIN) Awards 2017, yenilenen Londra Tasarım Müzesi'nde iç mimarlık, tasarım, mimarlık ve iş dünyasından 250'nin üzerinde seçkin uluslararası davetlinin bir araya geldiği ödül töreniyle sahiplerini buldu. 23 Şubat'ta gerçekleştirilen törende Beyazıt Devlet Kütüphanesi, diğer finalistleri geride bırakarak ‘Kamu Yapıları' kategorisinde büyük ödüle ulaştı. 

WIN Awards'ın Kamu Yapıları kategorisinde, sivil, ulaşım, eğitim veya sağlık projeleri, hastaneler, okullar, üniversiteler, dinsel ve ruhani merkezler, kütüphaneler, parlamento binaları ve elçilikler için gerçekleştirilmiş projeler değerlendiriliyor.

Değerlendirmeyi yapan uluslararası jürinin proje hakkında yayınladığı yorumda “Mimarın eli çok hafif, neredeyse egodan arınmış bir mimari hissiyata sahip” şeklindeki ifade dikkat çekti. Değerlendirme notunda ayrıca; “Mimarlar, kendilerini ortaya çıkarmaktan imtina ederek binanın kendine has bağlamını yüceltmiş, teknik ve yönetimsel mücadeleleri aşıp bu sonuca ulaşmışlar. Aydınlatma, iç mekandaki birimlerin ve eşyanın tasarımı özenle düşünülmüş ve çok başarılı. İçerisinde yer aldığı tarihi çerçevenin estetiğini vurgulayan zarif, minimalist ve incelikle gerçekleştirilmiş bir proje. Aydınlatma tasarımı ise ayrıca takdire şayan” açıklaması da yer aldı. 
Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nin WIN Awards 2017'de ödüle uzanması üzerine değerlendirmede bulunan Murat Tabanlıoğlu, “Beyazıt Devlet Kütüphanesi ve Yazma Eserler Kütüphanesi'nin restorasyonu; mekânın ruhunu canlandıran, tarihi dokuya eklemlenen modern altyapısı ile, işlevsel olarak yapının ve kütüphane hizmetlerinin, etkinliğinin arttırılması nedeniyle ve bunu yaparken minimal müdahaleci tavrını koruması ile örnek niteliğinde olmuştur” dedi.

Melkan Gürsel ise “Kültür her zaman insanlığı savunmuştur. Bu proje de en geniş anlamda, ‘yakın çevresindeki tarihi ve kültürel varlıklarla kamusal alanın iyileştirilmesi' amacını taşıyor. Fiziksel ve entelektüel bağlamda örnek teşkil ederek, mirasımızın izlerini yeniden günümüze kazandıran iyi niyet elçisi olmasını ve bu tutumu yaygınlaştıracağını umuyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında
  • 13.07.2021 11:28

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında

Tabanlıoğlu Mimarlık, tasarım dünyasının önde gelen yayını The Design Story tara ...

Melkan Tabanlıoğlu MIPIM 2014'ü değerlendirdi
  • 12.03.2014 16:27

Melkan Tabanlıoğlu MIPIM 2014'ü değerlendirdi

Tabanlıoğlu Mimarlık kurucularından Melkan Tabanlıoğlu, MIPIM 2014 Fuarı'yla ilg ...

Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında!
  • 15.04.2021 11:14

Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında!

Tabanlıoğlu Mimarlık ortağı Melkan Gürsel, dünyanın en önemli kadın mimarları ar ...

Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nin son hali!
  • 10.11.2020 17:43

Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nin son hali!

2015 yılında restore edilen Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nin tarihi 1884 yılına ka ...

Çinliler, Türkiye'den ev alımında rekor kırdı
  • 21.10.2020 08:00

Çinliler, Türkiye'den ev alımında rekor kırdı

Çinliler, ocak-eylül döneminde Türkiye'den 659 adet konut alarak tüm zamanların ...

ÖİB, 5 ihale için son teklif verme tarihini uzattı
  • 08.10.2020 08:54

ÖİB, 5 ihale için son teklif verme tarihini uzattı

ÖİB, Aydın, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Muğla'da bulunan taşınmazlar için yapı ...