maritbet girişmaritbet
Benzinci Full, Arista Bomonti ile inşaata giriyor!

Benzinci Full, Arista Bomonti ile inşaata giriyor!

Akaryakıtta ‘Full’ markasıyla faaliyet gösteren Ar-Şirketler Grubu 1 milyar dolar yatırımla İstanbul’da inşaatçılığa başlıyor.

Türkiye'de gıda, tütün, turizm, finans ve enerji sektörlerinde hizmet veren Ar-Şirketler Grubu yeni yatırım  alanını gayrimenkul olarak belirledi. Full markasıyla akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren şirket şimdi de ‘Arista' markası ile inşaat ve gayrimenkul alanında yeni yatırımlara imza atacak. Şirket 1 milyar dolar bütçe ile İstanbul'da 2 otel, 3 ofis binası 2 rezidans ve 1 AVM yapacak. Şirketin 2008 yılında Kanada'da halka açılması ile birlikte topladığı kaynak ile İstanbul'un en güzel yerlerinden arsa aldıklarını söyleyen Ar-Şirketler Grubu Yönetim Üyesi Timuçin Yalı, Arista'nın da Full gibi sektörde büyük yankı uyandıracağını ifade etti.

Krizi fırsat bilerek uygun arsa aldık

Yalı, şirket olarak kendilerine 10 yıllık gelişim programı hazırladıklarını belirterek “Bunlar bir günde çıkmış söylemler değil. Biz inşaat işine de 3 yıl önce girmeye karar vermiştik. 2008 yılında arsa fiyatları çok düştü. Emtia krizinin olduğu dönemlerde yurtdışında halka açılma ile birlikte topladığımız kaynaklarla İstanbul'un çok kıymetli arazilerini bitirdik” diye konuştu.

Gayrimenkul ile ilgili tüm projelerinin 2 yıl içinde tamamlanacağını söyleyen Yalı “Biz gıda alanında nasıl başarılı olduysak, akaryakıtta da keza sektörde ciddi bir oyuncu olmayı başardıysak, inşaat alanında da aynı sıçramayı yakalayacağız” dedi. Toplamda 2 milyar dolarlık bir iş hacmi yaratacaklarını söyleyen Timuçin Yalı, yeni projelerinin yatırım rakamı ile ilgili arsa bedelleri ile birlikte 1 milyar doları bulduğunu ifade etti.

Marriott ve Kempinski talip oldu

Yalı, Balmumcu'da yapacakları otel ve residence projesi ile ilgili otel kısmı için Marriott ve Kempinski Grupları'nın talip olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Balmumcu'da 200 milyon dolar yatırımla 8 dönüm üzerine otel ve residence projemiz var. Burada kurulacak otele Marriott Grubu'ndan tutun Kempinski Grubu'na kadar birçok marka talip oldu. Bu saydığım iki marka ayrıca işletmeciliğini de kendileri istiyor. Ben inanıyorum ki bu yatırım İstanbul'da ilk 5 en iyi otel arasında olacaktır. Proje, 2013-2014 sezonunda biter.” Bomonti'de de bir arazileri olduklarını söyleyen Ar-Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, 40 milyon dolar yatırımla burada da 26 katlı bir ofis binası yapacaklarını dile getirdi. Ataköy'de Dünya Ticaret Merkezi'ne komşu bir arazilerinin daha bulunduğunu belirten Yalı “Ataköy'de 25 dönüm arazi aldık orada da bir otel bir ofis ve bir AVM yapacağız. Yatırımımız 230 milyon doları bulacak bunun içinde arsa maliyeti de var“ dedi. Maslak'ta da 17 katlı bir ofis binası projesi olduğunu da söyleyen Yalı, bu arsanın ING Bank'ın hemen yanında olduğunu ve 25 milyon dolar yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi. 

KONUT FİYATLARI UYGUN OLACAK

Full'de bir, Arista'da üç mucize gerçekleşecek

İNŞAAT alanında çok iddialı olduklarını söyleyen Yalı “Full gibi sektörde yer yerinden oynayacak çok özel projelerimiz ve hizmetlerimiz var. Türkiye inşaat sektöründe olmayan şeyler olacak. Full'de 1 mucize yaptıysak inşaatta 3 mucize yapacağız. Bu projelerin fiyatları çok uygun olacak ve bunun yanında müşterilerimize çok özel hizmetlerimiz olacak. Bizden konut alan müşteri para kazanmasa ben bu işi yapmayacağım” dedi.

ARGATE HOLDİNG'İ KURACAĞIZ

Kanada ve Türkiye'de eş zamanlı halka açılacağız

KANADA'DA halka açık olan şirket dünyada ilk kez gerçekleşecek bir sistem ile halka açılacak. Konu ile ilgili bilgi veren Timuçin Yalı şöyle konuştu: “Kanada, Amerika, Avustralya, Kırgızistan, Sri Lanka, Suriye, İngiltere ve Türkiye'deki tüm faaliyetlerimizi yeni kuracağımız “Argate Holding” bünyesinde toplayacağız. Sonrasında eş zamanlı Tükiye ve Kanada'da halka açılacağız. Dünyada ilk kez uygulanacak bir sistem olacak bu.” 

Kaan Zenginli / Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...