maritbet girişmaritbet
Belediye vermezse ruhsatı biz veririz

Belediye vermezse ruhsatı biz veririz

Bayraktar, Ataköy sahilini halka açmaları ve emsal oranını yarıya indirmeleri konusunda İstanbullulara çağrıda bulundu.

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Ataköy Sahili'ndeki 422 dönümlük araziyi satışa çıkararak burada yoğun bir yapılaşma olacağı mesajını vermesinin ardından, kararın alındığı dönemde TOKİ'nin başkanlığını yapan çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan yeni bir açıklama daha geldi. Önceki gün, bölgedeki imar planını askıya aldıklarını ve inşaat alanlarını da yarıya indirdiklerini kaydeden Erdoğan, bu  kararla İstanbul'un da özel sektörün de kazanacağını ifade ederken, İstanbullular'dan hep yanlarında olmalarını istedi.


Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı'ndaki konferansta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar,  500 bin metrekarelik bölümü 30 yıldır işgal altında olan bölgeyi temizlemek için Başbakan'dan da destek aldıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:
 

30 yıllık mücadele
“Yap-işlet-devret modeliyle alan, daha sonra işgalci durumuna gelen kullanıcılardan burasını temizlemek için yargıda 30 yıla yakın bir mücadele verdik. Burasının 1991-1993 ve 1997 yılında yapılan üç tane imar planı vardı. Buna istinaden, burayı istimal etmek (kullanmak) gerekiyordu. Çünkü, burası TOKİ'nin malıydı. Fakat bugün İstanbul'un vermek istediği imaj ve silüetinin güzelleştirilmesi açısından Ataköy sahilinin büyük bir bölümünün halkın kullanımına açılması,  önem arz ediyordu.”

Aslında risk aldık
Bayraktar, yeni projeyi ise şu sözlerle tanımladı: “Buranın yüzde 60'tan fazlası yeşil alan olacak. Bina yapılacak yerlerin büyük bir bölümü yeşil alan olarak planlandı. Ayrıca sahilden kamuya açık bir yol ve hemen arkasından 50 metrelik bir bant da olacak. Burayı Ataköylülere, İstanbul'umuza ve Türkiye'mize kazandırmak için bir adım attık.

Bu noktada İstanbullular'dan kendilerine anlayış göstermeleri ve beraber hareket etmeleri ricasında bulunan Bayraktar, “Burada devlet çok büyük bir fedakârlık yapmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ciddi şekilde risk almıştır. Mal satın alan insanlarla konuştuk, bir kısmını ikna ettik, bir kısmını ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.

ÖZEL SEKTÖR, İSTANBUL KAZANACAK
Erdoğan Bayraktar, açıklamasında büyük bir fedakârlık ve risk örneği oluştursa da devletin de özel sektörün de buradan kaybı olmayacağına işaret ederek, “Burada kazanacak olan özel sektördür, İstanbul'dur” dedi.
TOKİ'nin Ataköy'de yapılaşmayı destekleyen ilk kararı doğrultusuda buradan 125 bin metrekarelik parseli satın alan Sinpaş ve 75 bin dönümlük parsel alan Özyazıcı İnşaat, önceki gün Milliyet gazetesine yaptıkları açıklamada temkinli bir tavır sergilemişlerdi. Bakan Bayraktar ise, yapılaşma oranının yarıya indirilmesine karşı çıkacak yatırımcıların arsayı iade edebileceklerini ifade etmişti. 
ATAKÖY'DE NE OLDU, NE YAPILACAK?
* Ataköy'de plan, parselasyon planı, proje, ruhsat, yapı kullanma izni ve kat irtifakına dair tüm işlemler durduruldu.

* Araziyle ilgili yeni imar planı hazırlandı. Emsalin yarıya indirilmesi ve 50 metre genişliğindeki sahil şeridinin halka açılması bekleniyor.

* Ataköy'deki araziye spor alanları, yürüyüş parkurunun yanı sıra marina, konaklama tesisi, otel,rezidans, kafe, kültür merkezi ve müze yapılması planlanıyor.

BELEDİYE VERMEZSE RUHSATI BİZ VERİRİZ
Erdoğan Bayraktar, yatırımcıların önünü açacak yeni bir çalışmanın içinde olduklarına dikkat çekti. Bakan Bayraktar, Türkiye'nin herhangi bir yerindeki yatırım isteğine belediyenin üç ay içinde cevap vermemesi halinde bakanlık olarak ruhsatı kendilerinin vereceğini açıkladı.

RİCA EDİYORUM, İTHAL ETMEYELİM
Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde verdiği ‘yerli malı kullanalım' mesajını da hatırlatarak, şöyle konuştu:  “Lütfen mamul madde ithal etmeyelim. Kısa vadede kârlı gözükse bile bu, bizim cari açığımızı kapatmaz. Bu, kısa vadede tatlı su kurnazlığı olsa da çocuklarımıza yapılacak en büyük kötülüktür. Rica ediyorum, beynimizle geliştirdiğimiz sistemlerle dünya piyasasına net bir şekilde damgamızı vuralım.”  

RİCA EDİYORUM,  
İTHAL ETMEYELİM'

Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde verdiği ‘yerli malı kullanalım' mesajını da hatırlatarak, şöyle konuştu:  “Lütfen mamul madde ithal etmeyelim. Kısa vadede kârlı gözükse bile bu, bizim cari açığımızı kapatmaz. Bu, kısa vadede tatlı su kurnazlığı olsa da çocuklarımıza yapılacak en büyük kötülüktür. Rica ediyorum, beynimizle geliştirdiğimiz sistemlerle dünya piyasasına net bir şekilde damgamızı vuralım.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...