maritbet girişmaritbet
Bayrampaşa'nın gayrimenkul değeri nereye uzanıyor

Bayrampaşa'nın gayrimenkul değeri nereye uzanıyor

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Değerleme Uzmanı Ece Kadıoğlu, İstanbul'da kent içinde kalan Bayrampaşa'nın gayrimenkul değerini irdeledi

Bayrampaşa ilçesi, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan, batıda Esenler, kuzeyde Gaziosmanpaşa, doğuda Eyüp, güneyde ise Zeytinburnu ilçeleriyle çevrili olan ve 2012 yılı nüfus verilerine göre 269.774 nüfusa sahip olan bir ilçedir. İlçe, özellikle nüfus yoğunluğu açısından İstanbul'un önde gelen ilçelerinden bir tanesidir. İstanbul Büyük Otogarı ve Bayrampaşa Merkez Hali gibi büyük ölçekteki hizmetlerden bazıları Bayrampaşa ilçesi sınırlarındadır. İstanbul Forum Alışveriş Merkezi de ilçe sınırlarında yer alan büyük ölçekli alışveriş merkezlerindendir. E-5 karayolu ve TEM Otoyolu bağlantı yolu İlçe'nin çevresi ve metropol ile ilişkilerini sağlayan en önemli arterdir ve yerleşimin ortasından geçmekte ve ilçeyi ikiye bölmektedir. Atatürk Havaalanı-Aksaray metro hattı, ilçe sınırları içinden geçmektedir. İlçede, son dönemdeki gelişmelere göz atılacak olursa, kentsel dönüşüm projesi kapsamında bazı yenilikler yapılması hedeflenmektedir. Bunlardan bazıları Sağmalcılar Cezaevi'nin taşınması ve çevresinin kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi, ilçenin kuzey ve güneyinde yer alan sanayi alanlarının önerilen yeşil sistem ile ekolojik olarak birleştirilmesi, ilçenin kuzey ve güneyinin bütünleştirilmesidir.

Kentsel dönüşüm proje alanının doğusunda Bayrampaşa Otogarı, sebze hali, kuzey batıda Bayrampaşa bölge parkı yer almaktadır. Cezaevi alanı batısında yer alan alanda Mega Center Proje Alanı, Carrefour, IKEA gibi gelişmeler bulunmaktadır. Güneybatıda ise Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü bulunmaktadır. İlçede kentsel dönüşüm projesi kapsamında bazı binaların yıkımı başlamış olup, bu binaların yerine, depreme dayanıklı, otoparklı ve asansörlü toplu konutlar inşa edilmesi hedeflenmektedir. Cezaevinin yerine de depreme dayanıklı, hastane, okul, toplu konut projeleri gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bu gelişimlerle birlikte ilçenin çehresinin olumlu yönde değişmesi de beklenmektedir.

İlçe genelinde geliştirilen yeni konut projelerine örnek olarak, yaklaşık 50.000 m2  arsa alanı üzerinde inşa edilen, 200 adet daire ve 50 dükkandan oluşan Pashador projesi, 35 konut ve 11 adet ticari üniteden oluşan ve 2014 yılının mart ayında teslimatlarına başlanacak olan Bayrampaşa City Line projesi, 24 katlı 3 bloktan ve 497 adet daireden oluşan Özak Hayat Tepe projeleri örnek gösterilebilir. Yeni konut projelerindeki ortalama metrekare birim satış fiyat aralığı, 3.000-4.000 TL/m2 aralığında seyretmekte olup, ikinci el konutlarda bu fiyat aralığının daha düşük olduğu gözlemlenmektedir.

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, ilçedeki nitelikli konut projelerinin artması, ilçeye sürdürülebilir nitelikte yatırımların yapılması ve sosyal donatı alanları kazandırılması ile ilçe profilinin bu değişimlerden olumlu yönde etkilenmesi beklenmektedir.

Ece Kadıoğlu/TSKB 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkulde yeni trendleri döngüsel ekonomi belirliyor
  • 02.07.2022 09:03

Gayrimenkulde yeni trendleri döngüsel ekonomi belirliyor

TSKB Gayrimenkul Değerleme İzmir Şube Özel Projeler Değerleme Uzmanı Aydan Ege G ...

TSKB Gayrimenkul Değerleme, “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” seçildi
  • 01.04.2022 09:41

TSKB Gayrimenkul Değerleme, “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” seçildi

TSKB Gayrimenkul Değerleme, sektöründe “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” unvanına s ...

1915 Çanakkale Köprüsü, gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?
  • 16.03.2022 09:51

1915 Çanakkale Köprüsü, gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün gayrimenkul sektörüne etk ...

İzmir’de arsa fiyatları yüzde 178 oranında arttı!
  • 18.10.2021 09:35

İzmir’de arsa fiyatları yüzde 178 oranında arttı!

2019-2021 döneminde arsa fiyatları İzmir’de yüzde 178, Muğla’da yüzde 143, Çanak ...

Türkiye, yeşil bina sayısında Avrupa’da ilk sırada
  • 13.10.2021 11:03

Türkiye, yeşil bina sayısında Avrupa’da ilk sırada

Sel ve orman yangını felaketlerinin yaşandığı, nehir ve havza rejimlerinin değiş ...