maritbet girişmaritbet
Bayraktar: "Afet riski taşıyan binaları yenileyeceğiz"

Bayraktar: "Afet riski taşıyan binaları yenileyeceğiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tüm Türkiye’de, deprem aksı üzerinde olan şehirlerden başlamak üzere, çok ciddi şekilde afet riski altındaki alanları ve afet riski taşıyan binaları yenilemek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,tüm Türkiye'de, deprem aksı üzerinde olan şehirlerden başlamak üzere, çok ciddişekilde afet riski altındaki alanları ve afet riski taşıyan binaları yenilemekiçin kolları sıvadıklarını söyledi.

Çankaya Tapu-Ankara Kadastro Müdürlükleri hizmet binası açılış törenindekonuşan Bayraktar, Türkiye'nin onurlu bir mücadele ve gayretli bir çalışkanlıklakalkındığını ve geliştiğini belirtti.

"Mal canın yongasıdır" sözünü anımsatan Bayraktar, gayrimenkulün, bütünedinimlerin nihai noktası olduğunu ifade etti.

Bayraktar, tapu dairelerinin 160-170 seneye dayalı, çok köklü mazisininve sağlam bir arşivinin bulunduğuna işaret ederek, bugün gelinen noktada tapudairelerinin 18 bine yakın çalışanıyla Türkiye'nin 74 milyon nüfusuna hizmetverdiğini kaydetti.

Türkiye genelinde, gayrimenkul, taşınmaz mal, arsa ya da ev alanlara çokdaha modern, pratik, kolay ve sevecen hizmet vermeye çalıştıklarını ifade ederek,tüm tapu defterlerindeki bilgi ve kayıtları bilgisayar ortamına taşımak için deyoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Bayraktar, artık vatandaşın tapu dairesine geldiği zaman sırasınıelektronik ortamda alacağını, aynı zamanda 2-3 gün ya da 1 hafta sonraya günverilmeden, 1 saat maksimum aynı gün içerisinde işlemini yapıp, gidebileceğinianlattı.

İnsanların biriktirdikleri 3-5 kuruşla, sandıktaki çeyizle, eşininkolundaki bilezikle, bütün birikimlerini ortaya koyarak edinmeye çalıştığı birtaşınmaz malın tapusunu alırken sevinç duyabilmesi gerektiğini vurgulayanBayraktar, "O sevinci kat kat artırmamız lazım. Öbür taşınır bütün malvarlığını, taşınmaz bir mala dönüştürüyor. Bu nedenle tapu ve kadastrodairesindeki bütün arkadaşlarımız konuya duyarlı olacaklar. Kesinliklearkadaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı arttı ve artmaya da devam edecek" diyekonuştu.

"Günlerce bekleme yok"

Bayraktar, hazineye, tapuya kayıtlı malların yüzde 90'ının kadastrosunubitirdiklerine işaret ederek, şöyle konuştu:"Artık tapu dairelerinde uğraşmak, kadastrosunu almak, kendimülkiyetlerinin hudutlarını, sınırlarını belirlemek için eskisi gibi günlercebeklemek yok. Ama bu yetmez. Artık vatandaşımız evinden veya uzak bir ülkedenbilgisayardan baktığı zaman kendi parselini, imar durumunu görecek. Parselinüzerinde ne varsa imar durumundan hacize kadar hepsini görecek. İcabındaboyutlarını da metrekaresini de oradan alabilecek.

Bugün gerek dünya konjonktürü gerekse Türkiye'nin geldiği pozisyonitibariyle Türkiye'nin topyekun yenilenmeye ihtiyacı var. Türkiye'yi depremsellikriskinden kurtarma problemimiz var. Bunu mutlaka başaracağız. İnşallah tümTürkiye'de, deprem aksı üzerindeki şehirlerimizden başlamak üzere, çok ciddişekilde afet riski altındaki alanları ve afet riski taşıyan binaları yenilemekiçin kolları sıvamış vaziyetteyiz. Bunun için heyecanlıyız ve titiz bir yapıoluşturmaya çalışıyoruz."

Bayraktar, Türkiye'nin teknik altyapısını modern dünyanın en ileriseviyesine getirmek için canla başla çalıştıklarını, yasal altyapı bitirmek üzereolduklarını belirtti.

Çalışma azmi ve şevkiyle yola çıkıldığında yorulmanın mümkün olmadığını,insanın tembellik yaptığı zaman yorulacağını dile getiren Bayraktar, tapudairelerinde çalışanların bu bilinci kavradıklarını ve Türkiye'deki 957 tapumüdürlüğüne de bu heyecanı vermek üzere olduklarını söyledi.Daha sonra hizmet binasının açılışını yapan Bayraktar, binayı gezerek,işlem yaptıranlarla tokalaştı. Bu arada Bakan Bayraktar'a Çankaya Tapu Müdürlüğüarşivindeki Atatürk ve Adnan Menderes'in ıslak imzası bulunan resmi evrak kayıtdefteri gösterildi.

Törene, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Tapu ve Kadastro Genel MüdürVekili Gökhan Kanal da katıldı.

Bakan Bayraktar'a sorular

Törenin ardından bir gazetecinin atık yönetmeliği taslağının ne aşamadaolduğunu sorması üzerine Bayraktar, şunları söyledi:

"Çevreye duyarlılık noktasında çok ciddi çalışmalarımız var. Hiçbirinineticelendirmiş değiliz. Elektronik atıklarla ilgili bir yönetmeliğimiz oluştu.Bunla ilgili bilimsel dünya ne yapıyorsa biz de onu yapmak ve elektronikatıkların toplanmasının daha faydalı hale getirilmesi için bir çalışma başlattık.İşin daha ilk aşamasındayız. Arazide tatbikat sahasında ne yapacağımızı bir hafta10 gün içinde netleştireceğiz. Duyarlılık oluşturmamız lazım. Vatandaşlarınalgılama ve uygulamasını daha cazip hale getirici yeni bazı adamlarımız var. Buadımları attıktan sonra basınla da paylaşacağız."

Bakan Bayraktar, "Mütekabiliyet düzenlemesi Bakanlar Kurulu'ndagörüşüldü mü" sorusu üzerine de bu çalışmanın şu anda taslak aşamasında olduğunuve Hükümete sunulduğunu dile getirdi.

Dışişleri ve Maliye bakanlıklarıyla diğer tarafların çalışmalarıylakonuya son şeklinin verilmek üzere olduğunu belirten Bayraktar, dünyada öz güveniyüksek, gelişmiş ülkeler ne yapıyorsa, ülke menfaatleri ve stratejik konumlarkorunmak suretiyle, kendilerinin de onu yapacağını ve konunun 15-20 gün sonranetlik kazanacağını sözlerine ekledi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...