maritbet girişmaritbet
Başkan Yeniay, Yeşil Binalar Zirvesi’nde

Başkan Yeniay, Yeşil Binalar Zirvesi’nde

Bu yıl ilk defa Swıssotel'de düzenlenen “Yeşil Binalar Zirvesi”ne Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay konuşmacı olarak katıldı

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl ilk defa Swıssotel'de düzenlenen “Yeşil Binalar Zirvesi”ne Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay konuşmacı olarak katıldı.

Uluslararası yeşil bina sektörünün tüm paydaşlarını ortak noktada buluşturan zirveye, Küçükçekmece Belediye Başkanı Yeniay'ın yanı  sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Özçaldıran, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Bilmaç, İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Işık Gökkaya ve dünya yeşil binalar konseyi üyesi bölgesel konsey temsilcileri katıldı.

YOĞUN KATILIM UMUT VERİCİ

Türkiye'de binaların  çevresel etkileri konusunda farkındalık oluşturmak, bilgi ve bilinç  düzeyini yükseltmek vizyonu ile düzenlenen zirvede konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “2 gündür devam eden zirveden şahsım adına çıkardığım en önemli sonuç farkındalık oldu. Bu büyük katılımla ülkemizde ilk kez böyle bir organizasyon yapılması gelecek adına umut verici. Yeşil bina; öncelikle düşünceyle başlar, planlamayla hayat bulur, tasarımlarla sonuçlanır. 715 bin nüfuslu bir ilçenin belediye başkanıyım. Önümüzde 20 yıl içerisinde ilçenin yüzde 50'sinden fazlasının dönüşeceğini ve afete hazırlık kanun tasarısının yasallaşmasıyla birlikte sürdürülebilir yapılaşmanın çevre dostu planlamanın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacak ” dedi.

ÇEVRE DOSTU BİNAYLA “VERY GOOD” DERECESİ

Başkan Yeniay, Küçükçekmece Belediyesi'nin ilk çevre dostu kamu binası olma özelliğine sahip yeni belediye binası projesiyle ilgili de katılımcıları bilgilendirdi. Başkan Yeniay, “Küçükçekmece Belediye Başkanlığı olarak dönüşümün hızla devam etmiş olduğu Küçükçekmece'de 38 bin metrekare kapalı alanı sahip olarak yapmış olduğumuz bu tasarımla şuandaki verilere göre “very good” derecesini hedefliyoruz. Bu anlamda mimarımız Mutlu Çilingiroğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.  
 

YEŞİL SERTİFİKALI İLK KAMU BİNASI

Kamu adına örnek bir bina oluşturmak amacını taşıdıklarını dile getiren Başkan Yeniay, “Türkiye'nin yeşil sertifikalı ilk kamu binası olma özelliğini taşıyacak çevre dostu belediye binasında izolasyon, ısı yalıtımı, ışık kullanımı, enerji üretimi ile ilgili ciddi bir altyapıya dayanıyor. Yapı, gece enerjinin taşımalı olarak buz üretmesi sabah bu buzu kullanması gibi birçok ayrıntıya ve detaya sahip. Çok yakında temellerini atacağız. Hafriyat devam ediyor. Yeni belediye binamız, insan merkezli, insan odaklı, yaşam kalitesini en üst noktaya çıkartacak, verimli bir bina olarak tasarlandı. Engelli vatandaşlarımız, yaşlılar, çocuklar her bir bireyin rahatlıkla ulaşabileceği, çalışma imkanlarına sahip sosyal alanlarıyla donatılı bir yapı. Öyle ki, yağmur suyunun geri kullanımı dahil dikkate alındı. Binaların işletim sistemleri de bizler için önemli. Bu akıllı kent otomasyon sistemiz de bütün kurumu bir ekrandan takip edeceğiz.” diyerek, zirvede emeği geçenlere teşekkür etti.

YEŞİL BİNAYLA TASARRUF…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci ise programda yaptığı konuşmada, yapı sektöründe kaynakların akılcı kullanılmasına dikkat çekerek, “ Enerji kaynaklarının daha etkin kullanılması açısından çevre dostu binaların yapılması önem kazandı. Yeşil binalar daha az doğalgaz kullanarak ısınmanın yanında, daha az su, daha az elektrik, daha fazla güneş enerjisi kullanımı ve etkin havalandırma demektir” diyerek, bu yapıların önemine vurgu yaptı. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İnşaatlarda iş yapış şekli de değişecek"
  • 16.10.2021 17:27

"İnşaatlarda iş yapış şekli de değişecek"

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kı ...

Emre Ilıcalı ve Berkay Somalı'nın gözüyle yeşil binalar
  • 20.02.2014 16:20

Emre Ilıcalı ve Berkay Somalı'nın gözüyle yeşil binalar

Altensis firmasının kurucu ortakları Emre Ilıcalı ve Berkay Somalı, yeşil binala ...

Bakan Bayraktar’dan kentsel dönüşüm ayrıntıları!
  • 16.04.2012 18:32

Bakan Bayraktar’dan kentsel dönüşüm ayrıntıları!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm yasasının son duru ...

Yeşil Binalar Zirvesi
  • 18.02.2012 17:19

Yeşil Binalar Zirvesi

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Yeşil Binalar Zirvesi ö ...

Başkan Aziz Yeniay Emlaktasondakika standında!
  • 29.03.2012 12:32

Başkan Aziz Yeniay Emlaktasondakika standında!

Emlaktasondakika.com standının konuğu Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ...