maritbet girişmaritbet
Başkan Özden, emlakçıların sorunlarını dinledi

Başkan Özden, emlakçıların sorunlarını dinledi

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede emlakçılık yapan esnafın sorunlarını masaya yatırdı

 


Çubuk Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, İmar ve Şehircilik Müdürü Eyüp Kocabaş ve çok sayıda emlakçı esnafı katıldı. Toplantıda göreve geldikleri günden bu güne kadar belediye olarak ilçede yaptıkları imar çalışmaları ve planlanan çalışmalar hakkında emlakçılara bilgi veren Başkan Özden, yanlış bilinen veya yanlış uygulanan bazı çalışmalar hakkında da örneklemeler yaptı.

Başkan Özden, emlakçıların çalışmalarında, günlük kazançlardan ziyade ileriye dönük çalışmalar yapmaları gerektiğine işaret ederek, şahsi çıkarlardan daha çok Çubuk'un çıkarlarının korunmasının altını çizdi. Yeni yapılan birçok atılımla Çubuk'un 'Kuzeyin Parlayan Yıldızı' olacağına vurgu yapan Başkan Özden, ilçedeki atılımın 6 şeritli yolun tamamlanmasıyla kendini daha iyi hissettireceğini ifade ederek, ''İlçemizde emlak sektöründe yaşanan hareketlilik yolun tamamlanması ile maksimum düzeye çıkacaktır. Ancak bu hareketliliği fırsat bilerek hisseli tarlaları, birbirlerini tanımayan onlarca insana bin metre iki bin metre şeklinde bölmek suretiyle yüksek fiyatlara satmak ve bu alanlara ev kulübe yapa bilirsiniz diye satılması yanlış bir uygulama olsa gerek. Bizi belediye olarak vatandaşla yüz yüze getirecek uygulamaya kesinlikle karşıyız. Çubuk Belediyesi olarak kanunlar ve yönetmelikler ne diyorsa onu yaparız. Kanun ve yönetmeliğin dışında bir uygulamaya da kesinlikle müsaade etmeyiz'' dedi.
 
İlçenin yeterince imarlı alanının olduğunu ve bu alanlarda yapılacak hizmetler dururken tarlalara hizmetlerin götürülemeyeceğini kaydeden Özden, vatandaşın aldatılmaması, alıcı ve satıcı güvenilirliğinin sağlanması gerektiği konusuna da değinen Başkan Özden, ''Vatandaşı aldatıyorsunuz demiyorum. Bu tip tereddütleri doğuracak veya yanlış anlaşılacak ilerde sıkıntı olacak konulara da fırsat vermemeliyiz. Ayrıca uygunsuz yapılaşmalara da kesinlikle müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum'' dedi. Emlakçılar da sorunlarını ve taleplerini Başkan Özden'e anlattı. Sektörde hareketlenme yaşandığını söyleyen emlakçılar, toplantıdan ve bilgilendirmelerden dolayı Başkan Özden' teşekkür etti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz