maritbet girişmaritbet
Aziz Torun: Türkiye gayrimenkulleri hızla değer kazanıyor!

Aziz Torun: Türkiye gayrimenkulleri hızla değer kazanıyor!

Ocak ayında GYODER’in Başkanlığına geçen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Fikirevim Ajans Başkanı ve Habertürk Gazetesi Emlak Pazarı Editörü Necmi Çiçekçi ile Milliyet Gazetesi Emlak Genel Koordinatörü Yavuz Karaman'ı ağırladı. Torun, Çiçekçi ve Karaman arasında geçen sohbette Türkiye'deki gayrimenkulün durumu konuşuldu

Ocak ayında GYODER'in Başkanlığına geçen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ile keyifli bir sohbet ettik. Sektörün gelişimine ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik birçok açıklamada bulunurken, yeni konut fiyatlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla % 7,99 olduğunu belirtti. Türkiye gayrimenkullerinin değer kazandığını ve bu değer artışının hızla yükseleceğinin de altını çizdi.

Yeni Yönetim Kurulu'nun oluşturulduğu GYODER 13. Olağan Genel Kurulu'nda kabul edilen Tüzük değişikliği ile derneğin yapısı da genişletildi ve geliştirildi. GYODER, sektörü oluşturan tüm oyuncuları bünyesine katarak, daha da güçlendi. Bu kapsamda Başkan Yardımcılıkları ve Yönetim Kurulu Üye sayıları arttırıldı. Ayrıca Yürütme Kurulu ve İstişare Kurulu organları oluşturularak, daha güçlü bir yapıya kavuşturuldu. 

Aziz Torun; “GYODER, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği başarılı ve çok önemli çalışmalarla zaman içinde Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu oldu. Yıllardır ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği zirveler, fuarlar, konferanslar, seminerler, paneller, eğitimler, roadshow'lar ve hazırladığı çok sayıdaki raporlar ile Türkiye gayrimenkul sektörünün gelişiminde çok önemli bir rol oynadı ve oynamaya devam edecektir.. GYODER'in katkıları sırf gayrimenkul sektörü ile sınırlı kalmamış, başta kamu ve kamuoyu da dahil olmak üzere tüm Türkiye'ye yansımıştır. Son Genel Kurul'da sadece yeni yönetim belirlenmemiş; GYODER'in yapısı daha da güçlendirilmiştir. Bu gelişmelerle birlikte GYODER, mevcut başarılı çalışmalarına yenilerini de ekleyerek, sektöre ve tüm Türkiye'ye yönelik katkılarını arttırarak sürdürecektir. Önümüzdeki günlerde, gerçekleştirilecek basın toplantısı ile 2013 yılına ilişkin çalışma programı, hedefleri ve Başkan Yardımcılıkları ile ilgili görev dağılımları paylaşılacaktır” açıklamasında bulundu. 

Reidin–GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi”nin Nisan ayı sonuçlarını değerlendiren GYODER Başkanı Aziz Torun“Yeni konut fiyatlarına ilişkin Nisan ayı verilerine baktığımızda; bir önceki aya göre %0,31, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda %7,99 oranında artış olduğunu görüyoruz. Aylık bazda yaşanan bu artış, 2012 yılı Nisan ayına göre %0,53 oranında düşüş kaydederken, fiyatlarda yıllık ortalama %4 oranında artış olacağının sinyallerini veriyor. Bu artış da beklenen enflasyon oranının altında bir fiyat artışı olacağını gösteriyor. Yıllık bazdaki fiyat artışının ise enflasyonu %1,5 aştığı görülüyor ki bu da artan inşaat maliyetlerinin altında, çok düşük seviyede reel bir artış demektir. Bu konjonktürde konut üreticileri yaşanan yoğun rekabet nedeni ile kârlarını minimize ederek fiyat artışının önüne geçiyor ve satışlarını belli bir seviyede tutarak “sat / yap” modeli ile finansman sağlamaya çalışıyor” dedi.

Necmi Çiçekçi/Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Accor Türkiye, 2030'da 100 otele ulaşmayı hedefliyor
  • 18.12.2025 14:12

Accor Türkiye, 2030'da 100 otele ulaşmayı hedefliyor

2025 yılını 12 yeni otel anlaşması ile tamamlayan Accor, Türkiye’deki büyüme str ...

Mitsubishi klimalarda kışa hazırlık kampanyası sürüyor
  • 18.12.2025 11:19

Mitsubishi klimalarda kışa hazırlık kampanyası sürüyor

Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri’nin avantajlı kampanyası, aralık ay ...

İnşaat malzemesi sanayisinde dijital ürün pasaportu dönemi başlıyor
  • 17.12.2025 14:48

İnşaat malzemesi sanayisinde dijital ürün pasaportu dönemi başlıyor

Türkiye inşaat malzemesi sanayisinde dijital dönüşümün önemli bir aşaması hayata ...

Kruvaziyer turizmi 2025’i rekorla kapatıyor
  • 16.12.2025 13:49

Kruvaziyer turizmi 2025’i rekorla kapatıyor

Türkiye, kruvaziyer turizminde 2025 yılını güçlü bir ekonomik performansla kapat ...

Türkiye genelinde Kasım ayında 141 bin 100 konut satıldı
  • 16.12.2025 10:12

Türkiye genelinde Kasım ayında 141 bin 100 konut satıldı

Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ...

Murat Dede FX Magazine’in “One To Watch 2026” seçkisinde yer aldı
  • 11.12.2025 09:57

Murat Dede FX Magazine’in “One To Watch 2026” seçkisinde yer aldı

Uluslararası tasarım yayını FX Magazine, 2026 yılında tasarım dünyasında yükseli ...