maritbet girişmaritbet
Aziz Torun: Türkiye gayrimenkulleri hızla değer kazanıyor!

Aziz Torun: Türkiye gayrimenkulleri hızla değer kazanıyor!

Ocak ayında GYODER’in Başkanlığına geçen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Fikirevim Ajans Başkanı ve Habertürk Gazetesi Emlak Pazarı Editörü Necmi Çiçekçi ile Milliyet Gazetesi Emlak Genel Koordinatörü Yavuz Karaman'ı ağırladı. Torun, Çiçekçi ve Karaman arasında geçen sohbette Türkiye'deki gayrimenkulün durumu konuşuldu

Ocak ayında GYODER'in Başkanlığına geçen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ile keyifli bir sohbet ettik. Sektörün gelişimine ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik birçok açıklamada bulunurken, yeni konut fiyatlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla % 7,99 olduğunu belirtti. Türkiye gayrimenkullerinin değer kazandığını ve bu değer artışının hızla yükseleceğinin de altını çizdi.

Yeni Yönetim Kurulu'nun oluşturulduğu GYODER 13. Olağan Genel Kurulu'nda kabul edilen Tüzük değişikliği ile derneğin yapısı da genişletildi ve geliştirildi. GYODER, sektörü oluşturan tüm oyuncuları bünyesine katarak, daha da güçlendi. Bu kapsamda Başkan Yardımcılıkları ve Yönetim Kurulu Üye sayıları arttırıldı. Ayrıca Yürütme Kurulu ve İstişare Kurulu organları oluşturularak, daha güçlü bir yapıya kavuşturuldu. 

Aziz Torun; “GYODER, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği başarılı ve çok önemli çalışmalarla zaman içinde Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu oldu. Yıllardır ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği zirveler, fuarlar, konferanslar, seminerler, paneller, eğitimler, roadshow'lar ve hazırladığı çok sayıdaki raporlar ile Türkiye gayrimenkul sektörünün gelişiminde çok önemli bir rol oynadı ve oynamaya devam edecektir.. GYODER'in katkıları sırf gayrimenkul sektörü ile sınırlı kalmamış, başta kamu ve kamuoyu da dahil olmak üzere tüm Türkiye'ye yansımıştır. Son Genel Kurul'da sadece yeni yönetim belirlenmemiş; GYODER'in yapısı daha da güçlendirilmiştir. Bu gelişmelerle birlikte GYODER, mevcut başarılı çalışmalarına yenilerini de ekleyerek, sektöre ve tüm Türkiye'ye yönelik katkılarını arttırarak sürdürecektir. Önümüzdeki günlerde, gerçekleştirilecek basın toplantısı ile 2013 yılına ilişkin çalışma programı, hedefleri ve Başkan Yardımcılıkları ile ilgili görev dağılımları paylaşılacaktır” açıklamasında bulundu. 

Reidin–GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi”nin Nisan ayı sonuçlarını değerlendiren GYODER Başkanı Aziz Torun“Yeni konut fiyatlarına ilişkin Nisan ayı verilerine baktığımızda; bir önceki aya göre %0,31, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda %7,99 oranında artış olduğunu görüyoruz. Aylık bazda yaşanan bu artış, 2012 yılı Nisan ayına göre %0,53 oranında düşüş kaydederken, fiyatlarda yıllık ortalama %4 oranında artış olacağının sinyallerini veriyor. Bu artış da beklenen enflasyon oranının altında bir fiyat artışı olacağını gösteriyor. Yıllık bazdaki fiyat artışının ise enflasyonu %1,5 aştığı görülüyor ki bu da artan inşaat maliyetlerinin altında, çok düşük seviyede reel bir artış demektir. Bu konjonktürde konut üreticileri yaşanan yoğun rekabet nedeni ile kârlarını minimize ederek fiyat artışının önüne geçiyor ve satışlarını belli bir seviyede tutarak “sat / yap” modeli ile finansman sağlamaya çalışıyor” dedi.

Necmi Çiçekçi/Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...