maritbet girişmaritbet
Aypark Residence’da Daikin Altherma ile 4 mevsim konfor

Aypark Residence’da Daikin Altherma ile 4 mevsim konfor

Aypark Residence, İzmir'in en güzel bölgelerinden biri olan Karşıyaka'da Daikin Altherma ile sakinlerine 4 mevsim kesintisiz konfor sunuyor.

Ege'nin incisi İzmir'in en güzel bölgelerinden biri olan Karşıyaka'da hayata geçirilen Aypark Residence, fosil yakıtlara veya elektriğe dayalı klasik bir ısıtma sistemine göre 4 kat daha verimli çalışan Daikin Altherma ile kullanıcılarına yüksek tasarruf olanağı sağlıyor.

İklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin'in Eco Label ödüllü Altherma ısı pompaları, Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de en çok tercih edilen iklimlendirme alternatiflerinden biri oldu. Yüksek verimlilik ve tasarruf değerlerinin yanı sıra çevreci işleyişi ile ön plana çıkan Altherma, yenilenen binalarda olduğu kadar yeni projelerde de tercih ediliyor. Son olarak İzmir'de yükselen Aypark Residence da tercihini geleneksel yöntemlerden yana değil yenilikçi bir cihaz olan Daikin Altherma'dan yana yaptı.

ALTHERMA İLE ‘BAĞIMSIZ' KONFOR

İzmir Karşıyaka'da Katal İnşaat tarafından gerçekleştirilen ve mekanik uygulaması Gazi Isı tarafından yapılan Aypark Residence 19 ve 17 katlı olmak üzere 2 bloktan oluşuyor. 217 dairenin yer aldığı projede her dairede bireysel olarak 217 adet Altherma ısı pompası kullanıldı. Bu sayede Aypark Residence sakinlerinin, birbirinden bağımsız olarak ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarını karşılayabilmesi sağlandı.

UZAKTAN YÖNETMEK DE MÜMKÜN

Altherma'nın yanı sıra projede 217 adet sıcak su boyleri ve 1.328 adet gizli tavan tipi fancoil kullanıldı. Böylece Altherma ısı pompası ile ısıtmalı yaşam alanlarına sahip olan Aypark Residence sakinleri, fancoil sistem ile soğutma, boyler sistemi ile de sıcak su ihtiyacını karşılayabilecek. Akıllı ev sistemiyle donatılan projeye tam entegre olarak çalışan Altherma ısı pompalarını, kullanıcılar evlerinden uzakta olduklarında da dışarıdan yönetebilecek. Ayrıca 2017'den itibaren Altherma ısı pompası online kontrol özelliğiyle akıllı ev sistemlerinden bağımsız olarak da kullanılabilecek. Böylece akıllı ev sistemi olmayan binalarda da Altherma ısı pompası sistemi uzaktan kontrol edilebilecek.

4 KAT DAHA VERİMLİ

Daikin Altherma, fosil yakıtlara veya elektriğe dayalı klasik bir ısıtma sistemine göre 4 kat daha verimli çalışarak kullanıcısına tasarruf imkanı sunuyor. Dış havadaki ısıyı kullanarak daha az enerji sarf eden Daikin Altherma, kullandığı her 1 kW'lık enerjiye karşılık en az 4 kW'lık ısı üretiyor. Kurulum ve bakım ihtiyacı düşük olan Daikin Altherma, inverter kompresör teknolojisi ile yüksek enerji tasarrufu sağlıyor.

DUMANSIZ VE ALEVSİZ ÇALIŞIYOR

Hem dış hem de iç ünitesi ile kompakt bir tasarıma sahip olan Daikin Altherma, ısıyı havadan alıyor. Herhangi bir yerin kazılmasına veya sondaja gerek olmadan kurulumu gerçekleşen Daikin Altherma, dumansız ve alevsiz çalışıyor. Üretilen ısının yüzde 80'ini yenilenebilir kaynaktan (hava) sağlayan Daikin Altherma, düşük karbondioksit (CO2) emisyonu ile çevreci bir çözüm sunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"
  • 21.04.2022 18:55

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ...