maritbet girişmaritbet
Ayna Yapı, 1+1 konutlarıyla dikkat çekiyor!

Ayna Yapı, 1+1 konutlarıyla dikkat çekiyor!

Ayna Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yerlikaya, son dönemdeki konut sektörü ile ilgili gelişmeleri değerlendirirken, Türkiye’de artık ihtiyaca göre hedef odaklı konutlara yönelmek gerektiğini vurguladı

 

Ayna Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yerlikaya, son dönemdeki konut sektörü ile ilgili gelişmeleri değerlendirirken, Türkiye'de artık ihtiyaca göre hedef odaklı konutlara yönelmek gerektiğini vurgulayarak, “Medium giyen birine x-large elbise dikmekten vazgeçmek lazım” dedi. Eş onaylı kredi sisteminde Hükümetin erken uyarı sistemini harekete geçirdiğini düşünen Yerlikaya, yasanın revize edilme kararının yönelik açıklamaların sektör açısından olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.
 
Ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ayna Yapı Bolu'da talep odaklı konut yapımında öne çıkan firmalardan… Son dönemdeki konut arzı fazlalığı eleştirileri, kredi kullanım koşulları ile Müketabiliyet Yasası'nın yansımaları konusunda görüşlerini açıklayan Ayna Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yerlikaya, makro ekonomi ve yönetimindeki değişimin inşaat sektörüne de olumlu etkileri olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin artık borç yöneten değil, reel sektörün gelişimine kaynak ayıran bir ülke haline gelmesinin inşaat sektörü başta olmak üzere tüm reel sektöre olumlu katkıları olduğunu ifade eden Yerlikaya, yabancılara mülk satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası ile ilgili şu görüşleri savundu:
 
“Daha önce yabancılara yine mülk satılıyordu ancak bu Türk şirketler üzerinden yapılıyordu. Yasa sayesinde mülk satışı gerçeği legal bir yapıya kavuşturuldu ki, bunun çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bu sayede, yabancılara mülk satışı yasal çerçeve içinde devletin direkt takibi ve denetimi altında yürütülecek. 
 
“Bolu yabancılara mülk satışında öne çıkacak”
 
Bolu'nun da bu yasanın sağlayacağı imkanlardan fazlasıyla yararlanacağına inanan Yerlikaya bunun nedenini, “Yabancılara mülk satışında metropoller dışında en fazla turizm potansiyeli olan, doğal güzelliklere sahip, kültürel ve makro ekonomik açıdan zengin illerin tercih edilecek. Bolu'nun tüm bu açılardan çok fazla ayrılacağı var. Bolu'nun İstanbul ve Ankara gibi iki büyük metropolün arasındaki bir lokasyonda olması da bu ayrıcalığı güçlendiriyor” diye açıkladı.
 
“Konut sektöründe sağlam ve güvenilir şirketler ayakta kalacak”
 
Türkiye genelinde konut arzının fazla olması ve bu nedenle ekonomik sorunlar yaşanması konusundaki uyarıları değerlendiren İsmail Yerlikaya, “Türkiye olarak niteliksiz konut fazlamız var. Aslında Türkiye'de konut sektörü, medium beden giyen birine x-large elbise dikmekle eşdeğer bir tutum içinde. Ama hükümetin uygulamaları sayesinde bu durum hızla tersine dönüyor” dedi.
 
Çok büyük metrekareli konutlar üretmektense, insanların ihtiyaçlarına göre konut üretmenin milli kaynak israfının da önüne geçeceğine inanan Yerlikaya, şu değerlendirmede bulundu:
 
“Zaten konut arzı fazlalığı ve bu yöndeki sıkıntılar da biraz bu eğilimden kaynaklanıyor. Türkiye'nin geçen yıllardaki yüksek büyüme hızından etkilenenler, sektördeki canlılığın büyüsüne kapılıp, yanlış bölgede, yanlış büyüklükte konut yaptılar. Bu da sektörde sıkıntı varmış izlenimi yaratıyor. Oysa konut sektöründe yer alan firmalar, önce bulundukları illerdeki sosyo-ekonomik değişimlerin farkına varmaları ve buna göre hareket etmeliler. Ama ekonomik gelişmeler, sektörde sağlam ve güvenilir şirketlerin ayakta kalacağını gösteriyor. Bu bağlamda önümüzdeki dönemde hedef odaklı konut üretimine ağırlık verilmesi gerekiyor.
 
‘Bir artı bir'ler revaçta
 
Bolu'nun öğrenci kenti özelliğinin son dönemde, konut niteliğinde ve arzında değişim yarattığına dikkat çeken Yerlikaya, sektörün daha çok kira gelirini ve öğrenci taleplerini dikkate alarak konut üretimine yöneldiğini, bu yüzden daha çok ‘bir artı bir' konut üretildiği gibi bireylerin ve ailelerin de fert sayısına göre konut seçmeye başladıklarını bildirdi.
 
Eş onaylı kredi kullanımlarının bazı sıkıntılar yarattığını doğrulayan AYNA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yerlikaya, “Açıklamalardan Hükümetin bu yöndeki sıkıntıları dikkate aldığı ve Borçlar Kanunu'nu revize edeceği anlaşılıyor. Hükümetin inşaat sektörünü yakından ilgilendiren bu konuda erken uyarı sistemini harekete geçirmesinden son derece memnunuz” diye konuştu.
 
Ayna Yapı ‘bir artı bir'lerde öne çıkıyor
 
2001 yılında Bolu'da kurulan AYNA Yapı, proje, inşaat, ticari gayrimenkul alanlarında hizmet veriyor. Özellikle, konut, fabrika binası ve iş merkezi inşaatlarında uzmanlaşan şirket, kendi finansman gücüyle yaptığı inşaatların yanı sıra bireylere ve şirketlere fonksiyonel tasarımlar ve verimliliği ön plana alan projelerle ilgili çözüm üretiyor. Son dönemde Bolu'daki öğrenci yoğunluğu ve sosyo ekonomik yapıdaki değişimi göz önüne alarak ‘bir artı bir' konut yapımında yoğunlaşan Ayna Yapı, bu alandaki en önemli şirketlerden biri olarak kabul ediliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ayna Yapı’ya göre Bolu, KDV düzenlemesinin ardından yatırımcıların gözdesi olacak!
  • 10.01.2013 11:04

Ayna Yapı’ya göre Bolu, KDV düzenlemesinin ardından yatırımcıların gözdesi olacak!

Ayna Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yerlikaya konutta son KDV düzenlemelerin ...

Ayna Yapı’ya göre en güvenli liman gayrimenkul sektörü olacak!
  • 24.12.2012 11:40

Ayna Yapı’ya göre en güvenli liman gayrimenkul sektörü olacak!

Ayna Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yerlikaya, inşaat sektörüyle ilgili olar ...

Ayna Yapı’ya göre Bolu, kentsel dönüşümde Türkiye’nin simgesi olacak!
  • 05.12.2012 11:41

Ayna Yapı’ya göre Bolu, kentsel dönüşümde Türkiye’nin simgesi olacak!

Ayna Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yerlikaya, önümüzdeki dönemde Bolu’nun d ...

Bolu'nun gayrimenkul yıldızı Mütekabiliyet Yasası ile parladı!
  • 29.10.2012 10:18

Bolu'nun gayrimenkul yıldızı Mütekabiliyet Yasası ile parladı!

Yabancıların kente ilgisinin arttığını söyleyen İsmail Yerlikaya, Suudi Arabista ...

Ayna Yapı’ya göre mütekabiliyet ve kentsel dönüşüm, sektörü canlı tutacak!
  • 24.09.2012 08:16

Ayna Yapı’ya göre mütekabiliyet ve kentsel dönüşüm, sektörü canlı tutacak!

Ayna Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yerlikaya, konut sektöründeki gelişmeler ...

Ayna Yapı konut projeleriyle yola Bolu’dan çıktı!
  • 26.07.2012 15:18

Ayna Yapı konut projeleriyle yola Bolu’dan çıktı!

Konut sektörüne Bolu’dan giriş yapan Ayna Yapı’danİsmail Yerlikaya, konut sektör ...