maritbet girişmaritbet
Ayhanlar Holding 1000 konut inşa edecek!

Ayhanlar Holding 1000 konut inşa edecek!

Formula 1 ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yollarını yapan Ayhanlar Holding, konut ve alışveriş merkezi işine odaklandı. Genel Koordinatör Ahmet Tayfur, 'Bandırma'nın ilk AVM'si olacak Liman'ın inşaatına başladık. Kartal'da kentsel dönüşüm çerçevesinde bin konut inşa edeceğiz' dedi

Kaynak: Şenay Büyükköşdere / Akşam

Enerji, kömür, inşaat, turizm gibi sektörlerde faaliyet gösteren Ayhanlar Holding, Bandırma'nın ilk alışveriş merkezini inşa ederek, alışveriş merkezi (AVM) söktörüne giriyor, Kartal'da başlayacağı proje ile de konut işinde etkinliğini artırmayı hedefliyor. 1978 yılında aile şirketi olarak kurulan Ayhanlar Holding'in kuruluşundan bugüne kadar 2500 kilometre yol yaptığını söyleyen Ayhanlar Holding Genel Koordinatörü Ahmet Tayfur, özellikle yol inşaatı konusunda çok aktif olduklarını belirterek şöyle devam ediyor:

'Ayhanlar inşaat işine 90'lı yıllarda girdi. Formula 1 pistlerinin tüm asfaltlama ve çevre yollarının düzenlenmesi işlerini yaptık. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apron ve tüm çevre yolları inşasını da biz üstlendik.' Türkiye'de yol işinin bakir bir iş olduğunu halen ülkenin 4 bölgesinde bulunduğunu ifade eden Tayfur, 'Hedefimiz 7 bölgeye de şantiyelerimizi kurmak. Ancak bir taraftan da konut ve AVM işlerinde de büyümek istiyoruz' diyor.


Bandırma'da 40 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastıklarını belirten Tayfur, 'Bölgenin ilk AVM'si olacak Bandırma Limanı'nın inşaatına başladık. Burada iş merkezi ve bir de 4 yıldızlı otel yatırımımız olacak' diye anlatıyor. AVM'de 23 bin metrekare kiralanabilir alan olacağını vurgulayan Tayfur, eylülde kapılarını açacak limanda kiralamalarının yüzde 80'inin tamamlandığını, Tefken, Teknosa, Kipa gibi markaların kiracılar arasında olacağını ifade etti. Tayfur, Liman markası ile AVM yatırımlarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kartal'a 1000 konut yapacak


KONUT işinde Gebze'de inşa ettikleri 450 konutluk Güzeltepe Projesi ile tecrübe kazandıkarını vurgulayan Tayfur, 'Konutta büyüyeceğiz. İlk projemiz Kartal'da kentsel dönüşüm çerçevesinde yapacağımız1000 konut olacak. İmar planını bekliyoruz. Burada kentsel dönüşüme uygun emsal bir proje düşünüyoruz' dedi. Tayfur, orta vadeli planları ile ilgili de şu bilgileri verdi: Gebze'de 80 dönüm arazimiz var oraya lojistik saha düşünüyoruz. Şile- Formula1 yolu üzerinde bir konut projesi planımız var. Tuzla'da da konut yatırımı planlarımız var fakat daha netleşmedi.' 2010'u 150 milyon TL ciro ile tamamladıklarını söyleyen Tayfur, 2011'de yüzde 20 büyüme planları olduğunu sözlerine ekledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz