maritbet girişmaritbet
Aydoğan Grup 125 milyon dolarlık ciroya ulaştı!

Aydoğan Grup 125 milyon dolarlık ciroya ulaştı!

Bugün 125 milyon dolarlık ciroya ulaşan Aydoğan Grup'un temelleri 1947 yılında dönemin en önemli kentlerinden Zonguldak'ta Muhammed Aydoğan tarafından atıldı. Gıda toptancılığıyla başlayan teşebbüs, 1960'lı yıllarda inşaat alanına kayıyor. 1987'de ise İstanbul'daki inşaat işleri başlıyor

Türkiye'de kamuoyu önüne gelmemiş birçok girişimci öyküsü var. Bunlardan biri de bugün 125 milyon dolarlık bir ciroya ulaşan Aydoğan Grup'un öyküsü. Grubun temelleri 1947 yılında dönemin en önemli kentlerinden Zonguldak'ta Muhammed Aydoğan tarafından atılıyor. Gıda toptancılığıyla başlayan bu teşebbüs, 1960'lı yıllarda bulunduğu inşaata kayıyor. İlk inşaat işleri kendi şirketlerinin bulunduğu binaları inşa etmek oluyor.

1987 yılında kurulan Aydoğan İnşaat, günümüzün inşaat sektöründe güvenle yükselen bir şirket olarak istanbul ve Zonguldak'ta birçok gayrimenkul projesine imza aüyor. Kuruldukları günden bu yana Erenköy, Caddebostan, Moda, Ataşehir ve Maltepe gibi Anadolu yakasının önemli lokasyonlarında butik ve A plus işlere imza atıyorlar.

Son olarak Moda'nın site özelliği taşıyan ilk ve tek prestijli projesi olan Panoramapark Moda'nın yapımını gerçekleştiren Aydoğan İnşaat, A plus butik projeleri ile öne çıkıyor. 1947 yılında Zonguldak'ta Muhammed Aydoğan tarafından gıda toptancılığıyla başlayan bu teşebbüs, 1960'lı yıllarda bulunduğu iş yerlerinin inşaatını yapmakla başlıyor. 1969 yılında Zonguldak'm ilk turistik oteli olan ve şu anda hizmet vermeye devam eden Ay Otel'in inşaatını yapıyor ve işletmeye açıyor.

Günümüzde grup şirketlerin arasında Zonguldak'ta Algida, Philip Morris, Unilever distribütörlüğü, Bartın'da Algida, Philip Morris, Unilever distribütörlüğü, İzmir Karşıyaka'da Algida distribütörlüğü, Adapazarı'nda Algida distribütörlüğü, Zonguldak'ta kuyumculuk ve otel işletmeciliği bulunuyor.

Grubun amiral gemilerinden biri olan Aydoğan İnşaat'ın yönetim kurulu başkanlığını ikinci kuşak olan İrfan Aydoğan yapıyor.

Bodur'un çözüm ortağı

Şirketin konut projeleri dışında İstanbul'da Ay Plaza, Kale Plaza, Bodur İş Merkezi, Özdemir İş Merkezi, Ay Plaza (Zonguldak) gibi projeleri bulunuyor.

Satış sonrası hizmet anlayışına çok önem veren Aydoğan İnşaat, inşaatın temelinden çatısına kadar her şeyi kendisi üstleniyor, taşeron firmalarla iş birliğine girmiyor.

Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, uzun yıllar Anadolu yakasında Çanakkale Seramik AŞ. ile çözüm ortaklığı yapıp Bodur ailesinin Anadolu yakasındaki arsalarının inşaatlarını gerçekleştirdiklerini söylüyor.

Şu anda Katar'dan aldıkları iş tekliflerini değerlendirdiklerini belirten Aydoğan, bunun yüksek bina teknolojilerini kullanarak endüstriyel kalıp sistemine geçtiklerini de vurguluyor.

Aydoğan İnşaat'ın en önemli özelliğinin arsa sahibi olmak ve sahip oldukları bu arsaların üzerlerine inşaat yapmak olduğuna dikkat çeken Aydoğan şunları söylüyor: "Arsalarımıza yaptığımız proje bitikten sonra satıştan elde edilen gelirle yeni arsalar satın alıp yine bu arsaların üzerine yeni projeler üretiyoruz. Tüm satışlarımızı da inşaat bittikten sonra yapıyoruz. Çünkü böyle daha karlı oluyor. Maket proje üzerinden ya da kaba inşaattan satış yapmıyoruz."

İstanbul'da otel yeri bakıyor

200 bin liralık dairelerden 2.5-3 milyon dolarlık dairlere kadar çeşitli yelpazelerde işlere imza atan Aydoğan İnşaat'ın hedefleri arasında inşaat işine adım atmalarına vesile olan otelciliği İstanbul'da da yapabilmek var.

İstanbul'un Avrupa Yakasında otel yapma planları olduğunu belirten Aydoğan, tarihi yarımada yakınlarında 150 odanın üzerinde 5 yıldızlı bir otel planladıklarım bunun için yer arayışlarının sürdüğünü söylüyor.

Şirketin mevcut projeleri arasında ise Tuzla'da 20 bin metrekare inşaat alanında 120 dairelik sosyal tesislerin bulunduğu ParkTuzla, Erenköy'de Kantarcı Rıza Sokak'ta 11 bin 500 metrekare inşaat alanı olan 54 dairelik sosyal tesislerin bulunduğu CaddePark Erenköy projeleri bulunuyor.

Aydoğan İnşaat'ın Moda'nın en güzel noktasında sahil şeridinin Bomonti çay bahçesinin hemen üzerinde yer alan 5 bloktan oluşan A Plus bir site yapma planı bulunurken, bu proje Panoramapark Moda'nın devamı niteliğinde olacak.

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla da ilgilendiklerini Bağdat Caddesi ve civarında görüşmeler yaptıklarını belirten Aydoğan, kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte konutların arsa paylarının önemli hale geldiğini belirterek, yeni kanunun gereği olarak yıkılıp yeniden yapılacak binalarda arsa paylarının önem taşıdığını söylüyor.

 Anadolu yakasına odaklandı

Kuruldukları günden bu yana da Erenköy, Suadiye gibi Anadolu yakasının önemli lokasyonlarında butik işlere imza attıklarını belirten Aydoğan, kısa süre önce bitirdiği Moda'daki Modapark Panorama Evleri'nin ardından Erenköy'de Bağdat Caddesi'nde 350 metre uzaklıktaki bir projeye başlayacaklarını söylüyor.

İrfan Aydoğan, projenin yanında eski eserler olduğu için Anıtlar Kurulu'ndan izin beklediklerini belirtirken şunları söylüyor;

"Projede kat karşılığı anlaştık ama yeni imar yönetmelikleri yayınlandı. Bu nedenle kat bahçelerinin iptali gibi yeni düzenlemeler oldu. Bu belirsizliğin de netleşmesini bekliyoruz" Tuzla'da da 15 dönümlük arsalarının bulunduğunu dile getiren Aydoğan, "Buranın 7 dönümünü okul için terk ettik. 8 dönüme proje yapacağız ama burada da yeni planları bekliyoruz" dedi.

Ekonomist Mortgage

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zonguldak-Filyos tünelleri zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak
  • 13.07.2022 09:04

Zonguldak-Filyos tünelleri zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak

Zonguldak ile Filyos arasında yapımı süren tünellerle zaman ve akaryakıttan yıld ...

Bakan Karaismailoğlu: "Filyos Limanı, Batı Karadeniz'in kalkınmasına ivme kazandıracak"
  • 05.06.2021 09:28

Bakan Karaismailoğlu: "Filyos Limanı, Batı Karadeniz'in kalkınmasına ivme kazandıracak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin en önemli lojistik ...

Bakan Kurum, Mithatpaşa Mahallesi'nde ikamet eden 8 vatandaşa tapularını teslim etti
  • 22.04.2021 10:10

Bakan Kurum, Mithatpaşa Mahallesi'nde ikamet eden 8 vatandaşa tapularını teslim etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kent girişinde şehre yakışmayan bir görü ...

Vali Tutulmaz: "Filyos Limanı ülkemizin gelişmesinde önemli merkezlerden biri olacak"
  • 12.01.2021 13:27

Vali Tutulmaz: "Filyos Limanı ülkemizin gelişmesinde önemli merkezlerden biri olacak"

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, kentte yapımı devam eden Filyos Limanı'ndaki ...

Prof. Dr. Kutoğlu: "Binalarımıza afet kimlik belgesi vermemiz gerekiyor"
  • 14.09.2020 15:26

Prof. Dr. Kutoğlu: "Binalarımıza afet kimlik belgesi vermemiz gerekiyor"

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölümü Öğretim Üyesi ...

Zonguldak Uzun Mehmet Camisi açıldı
  • 05.06.2021 10:12

Zonguldak Uzun Mehmet Camisi açıldı

Zonguldak'ta, 2019 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından tem ...