maritbet girişmaritbet
Avrupa’nın en büyük yatırımı Tema İstanbul MIPIM’de tanıtıldı

Avrupa’nın en büyük yatırımı Tema İstanbul MIPIM’de tanıtıldı

Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleştirilen 2014 Gayrimenkul Fuarı MIPIM’de Tema İstanbul tanıtım toplantısı gerçekleşti

2014 Gayrimenkul Fuarı MIPIM'de basın mensuplarına açıklama yapan Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Kantur &Akdaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, Tema İstanbul projesi ve Batı Avrupa'daki önemli yatırımlardan bahsettiler.

Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya

“İstanbul'da bilhassa 2 bin 3 bin konutu yapar hale geldik. Şu son 10 senedeki olan siyasi değişiklikler, istikrar bizler için çok önemli. Bu değişikliklerin ve istikrarın devamı için el birliğiyle gayret etmemiz gerekir.” dedi. Sözü Ali Kantur devraldı ve şunları söyledi;

Kantur &Akdaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur

“Bugünkü yaklaşımımız; Avrupa'da ne büyüklüklerde yatırımlar var, onlara bakıp kendimizi ona göre karşılaştırmak. Önümüzdeki listede Batı Avrupa'daki ilk 200 yatırım söz konusu. Birincisi ofisle ilgili bir yatırım. Hollanda'da toplam alanı 600 bin metrekarelik Technopolis Innovation Park. İkincisi endüstriyel  bir yatırım olan Venedik İtalya'da bulunan 486 bin metrekarelik yatırım . Üçüncüsü karışık kullanımlı alan. Bizimki gibi karma bir kullanım olan 344 bin metrekare ile Hamburg Almanya'da yer alıyor.

Peki biz Tema İstanbul'da sadece 1. kısımdaki konutlarda kaç metrekareyiz diye bakarsak; 835 bin metrekare. Yani burada gördüğümüz 1 numaralı yatırımdan o 600 metrekareydi. Tema İstanbul'un 1. Etap konutları o yatırımın neredeyse yüzde 33 ötesinde. Eskiden Türkiye'de ne zaman yatırım olsa şöyle denilirdi. Balkanların ve Ortadoğu'nun en büyük yatırımı diye. Ama görüyoruz ki geçen zaman içinde Avrupa'nın en büyük yatırımını hep beraber teşrif etmek üzere buradayız.”

Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan

"İlk etabımız olan konut projemiz 835 bin metrekare kapalı inşaat alan. Bunun önemini Türkiye olarak pek fark edemiyoruz. Yurtdışında tanıtımını yapamıyoruz. Bunun için buradayız. Bütün projeler master planlı ve bu cesameti fark eden yabancı yatırımcı ajanslar var. Bunlar bizimle görüşme talebinde bulundular. Bunlardan bir tanesi; 2018 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Rusya'nın güneyinde bir bölge olan Rostov aldı. Bizim böyle büyük çapta bir proje yapma becerimizi değerlendirmek için bugün saat 15:00'te Rostov Yatırım Ajansı Başkanı bizimle görüşmek istiyor. Bunun dışında Yunanistan'da Eurobank'tan da bir randevu teklifi var. Kendi ellerinde projeleri var ve bu projeleri en iyi şekilde değerlendirmek için bizim ortaklık girişim çapında görüşmek istediklerini belirttiler. Bizim burada bulunmamızın en önemli sebebi; hem Tema İstanbul projesinin tanıtılması, hem de yurdumuzun en iyi temsil edilmesidir. Teşekkür ederim”

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Artaş İnşaat, yeni reklam filmiyle iki projesini tanıttı!
  • 01.07.2022 10:30

Artaş İnşaat, yeni reklam filmiyle iki projesini tanıttı!

1977’den beri tamamlanan ve yapımı devam eden projeleriyle 35 bin konuta imzasın ...

"2022 yılı yeni projelere odaklanacağımız bir yıl olacak"
  • 24.12.2021 15:21

"2022 yılı yeni projelere odaklanacağımız bir yıl olacak"

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2021 yılını değerlendird ...

Ali Kantur, Tema İstanbul 2 ve Tema World'ü anlatıyor!
  • 16.12.2021 12:03

Ali Kantur, Tema İstanbul 2 ve Tema World'ü anlatıyor!

Kantur&Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, Tema İstanbul 2 ve Tema Worl ...

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''
  • 16.12.2021 11:59

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Tema İstanbul 2 ve Tema ...