maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları Temapark’a ortak oldu

Avrupa Konutları Temapark’a ortak oldu

1.8 milyarlık Temapark'a uzun zamandır aranan ortak, geçtiğimiz hafta sessiz sedasız belirlendi. Yeni ortak Avrupa Konutları markasıyla ön plana çıkan isim olan Süleyman Çetinsaya oldu

1.500 dönüm üzerinde yapılacak projenin bulunduğu Halkalı'daki arazi, uzun yıllar çöplük sahası olarak kullanılmıştı.
Temapark'a yeni ortak geldi. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Mesa ve Akdaş-Kantur (A&C Grubu)'un yanına katılan isim ise Avrupa Konutları oldu. Yeni ortaklık için yapılan sözleşme, üç isim arasında geçtiğimiz hafta sessiz sedasız bir şekilde imzalandı. İhaleyi kazanan isimler yapakları açıklamalarda yerli ve yabancı ortak arayışında olduklarını pek çok kez belirtmişlerdi. Ancak, açıklamalarda yerli sözü vurgulansa da ihaleyi katılan isimlere gelecek ortağın yabancı bir isim olması bekleniyordu. Bu açıdan Avrupa Konutları sürpriz olarak nitelendiriliyor.

Avrupa Konutları'nın yeni ortak olduğunu açıklayan isim ise TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar oldu.
Bayraktar, ortaklığı şu sözlerle değerlendirdi: "Gelinle damat birbirini beğenmiş. Bize de nikâhı kıymak düştü. Bu nikâhı ben kıymak istiyordum. Geçtiğimiz hafta arkadaşlarımız benim yokluğumda Ankara'da nikahı kıymış. Anlaşmayı onaylamışlar. İki tarafa da hayırlı olsun diyorum."

Temapark, 15 yü öncesine kadar bir bölümü Halkalı çöplüğü olarak da kullanılan 1 milyon 429 bin metrekarelik arazide inşa edilecek. Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş İş Ortaklığı arazi üzerinde 1 milyar 885 milyon TL'lik bir proje geliştireceğini taahhüt ederek ipi göğüsleyen isim olmuştu. Projede ortaklığın arsa bedeli olarak bu rakamın 405 milyon 275 bin TL'sini TOKİ'ye aktaracağını açıklamıştı.
Ortaklık, geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada yaklaşık 1500 dönüm arsa üzerinde başlıca fuar alanı, konut, tematik alan-eğlence merkezi, otel-kongre merkezleri ve AVM'rer olmak üzere beş farklı konseptte bir yapılanmaya gideceklerini ifade etmişti.
Sadece çöp arıtmak için 80 milyon dolar ayrılan projede yıllık 23 milyon insan hareketi hesaplanırken, inşaat süresi dört-beş yıl olarak bildirilmişti.
 

EĞLENCE MERKEZİ İDDİASI

Mesa Mesken Başkanı Erhan Boysanoğlu, projeyi, İstanbul'a yakışır ve kenti farklı noktalara taşıyacak bir proje sözleriyle nitelendirmiş, Kantur-Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ise, özellikle eğlence merkezi alanındaki iddialarına dikkat çekmişti.

  • Etiketler:

Yorum Yaz