maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları'nun patronu Süleyman Çetinsaya Yeşilköy’e âşık

Avrupa Konutları'nun patronu Süleyman Çetinsaya Yeşilköy’e âşık

TBMM Üstün Hizmet Ödüllü inşaatçı Özsaya Grubu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 27 yıldır Yeşilköy'de yaşıyor. Kendi yaptığı projelerde yaşamayı tercih eden Çetinsaya, son bir yıldır ise yeni yaptığı 5 katlı deniz manzaralı bir evde oturuyor

 

Kaynak: Dilek TAŞ/SABAH

 
Avrupa Konutları markasıyla büyük çıkış yakalayan ve geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü alan Özsaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, tam bir Yeşilköy aşığı. 83 yılından beri eşi ve ailesiyle Yeşilköy'de oturuyor. Herkes, bu 20 yıllık sürede İstanbul'un çeşitli yerlerine taşınırken, onlar aile olarak sadece Yeşilköy içinde mahalle değiştirmişler. Bu ise Yeşilköy'de taşındıkları üçüncü evleri. Şimdiye kadar hep kendi yaptığı evlerde oturan Çetinsaya, son bir yıldır ise yine kendi yaptığı Yeşilköy'de deniz manzaralı bir evde oturuyor. İki bloktan oluşan sitenin denize bakan tarafındaki 5 katlı bloğunda Gökhan, Serhan ve Oğuzhan isimlerinde üç oğlu ve eşi ile Çetinsaya ailesi oturuyor. Çetinsaya ve eşi, tripleks bölümde oğulları ise onun üst katındaki dubleks evde yaşıyor. 5 katta toplam 1000 metrekarelik alana sahip evin girişinde geniş bir salon bulunuyor.
 
TAVAN YÜKSEKLİĞİ 6.5 METRE
6.5 metre uzunluğundaki tavan yüksekliğiyle dikkat çeken bu salon, aslında evin iki katına denk geliyor. Çetinsaya, çok özenle döşenen bu salonda genellikle misafirlerini ağırladıklarını söylüyor. Salonda en dikkat çeken ayrıntı ise 2.5 metre uzunluğundaki avize. Kahverengi koltuk takımlarının tamamen cam kaplamalı olan ön cephesi ise nefis bir deniz manzarasına bakıyor. Salonda bulunan gümüşler de dikkat çekiyor Çetinsaya'nın eşi Nurhan Hanım, taşlı aksesuvarları çok sevdiğini, gümüşlerin ise eve taşındıklarında ev hediyesi olarak geldiğini ve severek kullandığını belirtiyor. Salondaki tablolar da dikkat çekiyor. Çetinsaya, koleksiyonerlik gibi bir merakı olmadığını ancak özelikle eşi Nurcan Hanım'ın resme meraklı olduğunu kaydediyor. Misafir odasında ressam Sudet Kandemir'e ait Mevlana ve Tuğra tabloları salonun atmosferini tamamlıyor.
 
Avrupa Konutları, Atakent 3 projesi geliyor
33 Yıldan beri inşaat sektöründe olan Çetinsaya, bu zamana kadar 7 otel, 4 AVM, 40'a yakın iş merkezi ve 6 bin 500 konut sığdırdıklarını söylüyor. Bunun yanı sıra grup, Avrupa Konutları TEM ve Atakent 2 projelerine devam ediyor. 385 konutluk Ispartakule 1 ve 330 konutluk Ispartakule 2 projeleri de grubun devam eden projeleri arasında geliyor. Çetinsaya, sırada 2 bin 400 konutluk Atakent 3 projesinin olduğunu belirterek, içerisinde 125 odalı ve 4 yıldızlı bir otele de yer vereceklerini açıklıyor. Projeyi, 24 ayda tamamlamayı planladıklarını dile getiren Çetinsaya, binlerce konutluk projelerin yanında son dönemde sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyor. Çetinsaya, geçtiğimiz haftalarda Kayseri'ye kendi adını taşıyan bir Kızılay merkezi kazandırmış ve projenin açılışı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılmıştı.
 
1 dönümlük bahçe denize bakıyor
Salonun bulunduğu bölümden evin bahçesine geçiş yapılıyor. 1 dönüm alana yayılı, peyzajında yemyeşil çimenler ve rengarenk çiçeklere yer verilen ev, denize bakan geniş bir bahçeye sahip. Bahçede yüzme havuzu ve küçük bir süs havuzu da bulunuyor.
 
Hobi bahçesi renk katmış
Bahçeye, misafirlerin ağırlandığı bahçe takımlarının yanı sıra Nurcan Hanım'ın hobi bahçesi de renk katıyor. Meyve ve sebze yetiştirmeyi seven Nurcan Hanım, Kayserili olmalarından dolayı çok sık misafir ağırladıklarını söylüyor.
 
Evin içinde spor salonu da var
5 Katlı evin içindeki en ilginç detaylardan biri de camdan şık bir asansör. Nurcan Hanım bacaklarında problem olması nedeniyle asansörü sadece kendisinin kullandığını söylüyor. Toplam iki salonu bulunan evin alt katında ise ailenin günlük olarak kullandığı salon bulunuyor. Beyaz mobilyalar ve minimalist tasarımıyla dikkat çeken bu bölümde ise aynı zamanda evin Amerikan mutfağı da yer alıyor. Bu katta ayrıca bir sağlık kulübü de yer alıyor. Süleyman Çetinsaya, spor yapmayı sevdiğini ve burada sabahları 1.5 - 2 saat spor yaptığını belirtiyor.
 
AYRINTILAR DÜŞÜNÜLMÜŞ
Salon sporlarının yanı sıra sauna ve buhar odası gibi ayrıntılar da bu bölümde yer alıyor. Çetinsaya, hayata geçirdikleri projelerde de aynı ayrıntıların düşünüldüğünü kaydediyor. Avrupa Konutları projelerinde de spor imkanlarına önem verdiklerini belirten Çetinsaya, "Kendi yaşantımızda nelere dikkat ediyorsak, projelerimizde de onlara önem veriyoruz. Spor imkanlarına, yeşil alan kullanımına, çocuk oyun alanlarına mutlaka yer veriyoruz" diyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz