maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları değerine değer katıyor!

Avrupa Konutları değerine değer katıyor!

2005 yılından beri 8 bin 200 konut satan firma, bu yılın ilk 4 ayında beklenen satışların yüzde 15 üstünde satış gerçekleştirdi

2005 yılından beri 8 bin 200 konut satan firma, bu yılın ilk 4 ayında beklenen satışların yüzde 15 üstünde satış gerçekleştirdi. 
 
Avrupa Konutları
 markasıyla adından söz ettiren Artaş İnşaat, erken teslim konusunda hızlı davranarak, projelerinden daire alanları mutlu etmeye devam ediyor. 10 ay gibi kısa bir sürede Ispartakule 3'ü teslim edeceklerini belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Erken teslim bizim için bir gelenek. Bunu sürdürmeye devam edeceğiz.”diye konuştu. 
 
Projelerinizdeki satış başarısı, 2012'de satışlarda beklenen yavaşlamanın aksine seyrediyor. Piyasayı değerlendirebilir misiniz?
Konut
 sektöründe ekonomik gelişmelere ve dönemsel faktörlere bağlı olarak hızlanma ve yavaşlamalar olması çok doğal, önemli olan yıllık hatta birkaç yıllık değerlendirmeler yapılmasıdır. Bugün yatırım araçları içerisinde gayrimenkul yine en güvenli ve yine en çok kazandırandır.Avrupa Konutları'nın 2005 yılından bu yana satış grafiği (Bu sürede 8.200 konut satışı gerçekleştirilmiştir) dikkate alınırsa bugünkü başarının raslantısal olmadığı ortaya çıkıyor. 

Tüketici davranışlarına baktığınızda, projelerinizde en çok hangi unsurlar satış başarısını getiriyor?
Tüketiciler, konutta öncelikle kalite ve güven arıyor. Avrupa Konutlar markasıyla sektörün kalite ve güven konularında referans markalarından biri durumundayız. Projelerimizin kalitesiyle olduğu kadar lokasyonlarıyla da dikkat çekiyor. Bulundukları bölgedeki ana ulaşım akslarına 10-15 dakikada mesafede yer alıyorlar ve Marmaray ve metrobüs gibi ulaşım araçlarına da çok yakınlar. Sosyal tesislerimiz ve yeşil alanlarımızda tüketiciyi cezbeden başka bir konu. ÖrneğinIspartakule 3 hem göl hem deniz manzarasına sahip. Florya Avrupa Konakları Projesi ise, Atatürk Ormanı'nın hemen yanı başında hayata geçti. 
 
2012 yılı hedeflerinizin ilk 4 ayında ne kadarını gerçekleştirdiniz?
2012 yılının ilk 4 ayında Atakent 3, Florya Konakları ve Ispartakule 3 projelerinde hedeflenen satışların % 15-20 üstü gerçekleştirilmiştir. 
 
Teslime hazırlanan projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Avrupa Konutları
 markası altında Atakent 3, Ispartakule 3 ve Florya Avrupa Konakları Projeleri'ne devam ediyoruz. Florya Avrupa Konakları'nda bu ay içinde teslimatlara başlıyoruz. Bu projemizde de taahhüdümüzü yerine getirerek bir sene içinde teslimatlara başlıyoruz. Nisan ayı sonunda sahiplerine teslim etmeye başlayacağımız  ve lüksün sınırlarını zorlandığımız Avrupa Konakları Florya Projesi'nde daireleri, müşterilerimizin kişisel renk ve malzeme seçimlerine uygun olarak hazırlandık.  Ocak 2011 tarihinde inşasına başladığımız ve 2 bin 300 konuttan oluşan Atakent 3 Projesi'nde, 18 ay gibi rekor bir sürede tamamlanarak Temmuz 2012'de teslimatlarına başlayacağız. Erken teslimat geleneğimizi sürdürdüğümüz bir diğer proje olanIspartakule 3'ün inşasına Ocak ayında başladık. Burada da inşaat çok hızlı devam ediyoruz. Şimdiden kaba inşaatın yüzde 70'den fazlasını tamamladık. 10 ay gibi rekor bir sürede tüm projeyi tamamlayarak Ekim 2012'de teslimatlara başlayacağız. 
 
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE EMSAL YÜKSEK OLMAMALI”
 
Sektörün önündeki sorunlar sizce nelerdir? Kentsel dönüşüm ve afet yasası hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Fikirtepe'de kentsel dönüşüm başladı. 4.4 gibi çok yüksek bir emsal verildi. Bu oran, vatandaşlarda büyük ve tehlikeli bir beklenti yarattı. Emsal çok yüksek olmamalı. Mevcut emsal 1.05 ise, en fazla 2-2.5 olmalı. Yükseklik beraberinde beton yığını bölgeleri getirir. Bir de vatandaşa bir evi varsa üç eve daha sahip olacağı değil, bir ev sahibi olacağı fikri verilmeli.
Aslında yasalar henüz oluşmadı. İBB bünyesinde  müdürlük kurulması ile ilgili planlar var. Hem müteahhiti kontrol etmek, hem de tüketiciye güven vermek açısından işin yönetimi mutlaka belediyelerde olmalı.  Dönüşümde Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Büyükçekmece ve Anadolu yakasındaki bazı ilçeler öncelikli olarak belirlendi. Ancak tüm İstanbul'u düşünmek lazım. 
 
Projelerinize yabancı ilgisi var mı?
 
Projelerimiz yabancılar tarafından talep görüyor. Artık, Mütekabiliyet Yasası'ndaki düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Şu anda anlaşmamız olan devletlere satış yapıyoruz. Ortadoğu ülkelerinden özellikle İstanbul, İzmir, Antalya ve Bodrum'a ciddi bir talep var. 
 
DEVAM EDEN PROJELER 
Avrupa Konutları Atakent 3: 
Teslim Tarihi Temmuz 2012 
Fiyat Aralığı 263 Bin 700 TL  ile 709 Bin TL arasında.
Avrupa Konutları Ispartakule 3:
 Teslim Tarihi Ekim 2012
 Fiyat Aralığı 150 Bin TL ile 427 Bin TL arasında
Avrupa Konakları Florya: 
Teslim Tarihi 30 Nisan 2012 itibariyle
Fiyat Aralığı 1 Milyon 740 Bin TL ile 3 Milyon 490 Bin TL arasında

 

HT Emlak-Yelda akgün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!
  • 20.10.2022 15:32

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!

Konum, fiyat listesi, örnek daire, ödeme planı, satış ofisi gibi detayların mera ...

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu
  • 18.08.2022 09:57

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu

25 yıldır turizm sektöründe görev alan Berna Burçin Çakır, bundan böyle Artaş Gr ...

Avrupa Konutları Esentepe'nin maket videosu yayında!
  • 21.07.2022 11:25

Avrupa Konutları Esentepe'nin maket videosu yayında!

Artaş İnşaat ile Betacons ortaklığında hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentep ...