maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları Atakent 3’te artık ustalık dönemini yaşıyor

Avrupa Konutları Atakent 3’te artık ustalık dönemini yaşıyor

Bugüne kadar pek çok konut projesi gezdim. Avrupa Konutları Atakent 3'te 2 bin 300 dairenin, suyun ve yeşilin içinde bu kadar kolay eritildiği bir başka proje görmedim

Kaynak: Ercan İnan / Vatan

193 dönüm bir arazi düşünün. 24 blokta toplanan 2 bin 300 daire sadece 43 dönüme oturuyor. Kalanı mavi ve yeşil. Göletlerin ve suyollarının toplamı 17 dönüm. Projenin hemen yanıbaşındaki 43 dönümlük koruyu da unutmamak lazım. İçinde Kayseri Saat Kulesi'nin yer aldığı meydanı Taksim Meydanı kadar, 7 dönümden fazla...

Avrupa Konutları TEM, Atakent 1 ve 2'de çok iyi iş çıkaran Artaş İnşaat, deyim yerindeyse Atakent 3'te artık ustalık dönemini yaşıyor. Sakın yanlış anlaşılmasın. Atakent 3'ten önceki projeler de rakiplerinin yaptıklarına göre son derece dikkat çekiciydi. Tıpkı Mimar Sinan'ın çıraklık ve kalfalık dönemi eserleri gibi. Ancak Atakent 3'te Artaş İnşaat sanki daha önceki projelerinin toplam tecrübesi kadar tecrübeyi ortaya koymuş gibi görünüyor.

Konutların yükseldiği inşaat sahasını Artaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ile birlikte gezdik.

Proje 24 bloktan oluşuyor

Notlarıma öncelikle inşaat bölgesinden başlayayım. Bir kere inşaatların yükseldiği arazi, bölgenin rakım olarak en yükseklerinden biri. Küçükçekmece Gölü'ne daha yakın olan projelerde rakım 20'lerdeyken, bu projenin yükseldiği tepede rakım 95-107 arasında.

Gelelim projeye...

Artaş İnşaat'ın TOKİ İştiraki Emlak GYO ile hasılat paylaşım sistemiyle Halkalı'da inşa ettiği proje toplam 193 dönümlük bir araziye yayılıyor.

2 bin 300 daireli proje 24 bloktan oluşuyor. Maketten de görüleceği üzere, projede 24 blok 193 dönümlük araziye o kadar başarılı bir şekilde dağıtılmış ki, betondan çok daha fazlası mavi ve yeşil olarak çarpıyor insanın gözüne.

43 dönümlük korusu var

Projede peyzaj alanı ise 150 dönümden fazla. Sadece göletler, şelaleler ve havuzlara ayrılan kısım 17 bin metrekare.

Süleyman Çetinsaya, projeye dahil olmayan ancak projenin hemen yanıbaşındaki koruyu gösteriyor ve “43 dönümlük bu koruluk da ortak kullanıma açık olacak. Yani Atakent 3 sakinlerinin kullanabileceği site içindeki yeşil alanların dışında 43 dönümlük ilave bir yeşil alan daha var” diye konuştu.

Şu an Atakent 3'ün satış ofisinin olduğu bölüm bu korunun içinde. Küçükçekmece Belediye Başkanlığı buraya taşınıyor. Satış ofisinin ise inşaat sonrası yıkılmayarak Belediye'ye terkedilmesi planlanıyor.

Kayserili olan Süleyman Çetinsaya, bu kez gerçekleştireceği projeye Kayseri'den de kalıcı izler eklemiş ve Taksim Meydanı kadar büyük olan meydana Kayseri Saat Kulesi'nin bir benzerini koydurmuş.

Küçükçekmece Gölü'ne doğru bakınca tepelerin hemen gerisinde Sinpaş'ın Bosphorus City'sinin birkaç kulesi görünüyor. Malum Bosphorus City'de de su projeye çok hakim.

Atakent 3, bölgenin suyla çok fazla haşır neşir olan ikinci projesi olarak dikkati çekiyor.

Kira potansiyeline dikkat

Atakent 3'e hemen komşu parselde Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi var. Son dönemde yıldızı parlayan bu hastanede 3 ay sonrasına randevu verilebiliyor. Kapasite artırım çalışmaları devam ediyor. Zaten Atakent 3'teki dairelere ilgi gösteren en önemli müşterileri arasında pilotlar kadar doktorlar da yer alıyor.

Ayrıca yine projeye komşu 375 dönümlük eski Ziraat Mektebi arazisini de unutmamak lazım.

Sabahattin Zaim Vakfı'na verilen bu arazide en az 15-20 bin öğrencinin öğrenim göreceği bir üniversite kampüsü inşa edileceğinin altını önemle çizmek isterim.

Zira bu üniversitenin inşaatı bittiğinde Atakent 3'te kiracı potansiyeli daha da artacak.

 

24 aylık teslim taahhüdü var ancak 18 aya hazır olacak

Süleyman Çetinsaya, TOKİ ile yaptıkları anlaşmada 36 aylık ruhsat süresi olduğuna ve bu sürenin de Ocak ayında başladığına dikkat çekti. Çetinsaya, “Biz müşterilerle yaptığımız satış sözleşmesine 24 ay yazıyoruz. Ancak 18 ay içinde inşaatları tamamlayıp projeyi teslim etmek istiyoruz. En geç 2012 Temmuz ayında anahtarları veririz” dedi.

Blokların 14 tanesinin temelleri atılmış. Bazı bloklar yükselmeye başlamış. Havalar da iyi gittiği sürece 18 aylık inşaatın bir kaç ay daha öne çekilmesi bile gündeme gelebilir. Çetinsaya, tünel kalıp sistemi ile günde 16 daireye denk gelen inşaat yaptıklarını belirtti.

% 25 prim yaptı bile, % 35'lik yolu daha var

Atakent 3'te ilk etapta önceki ay 1.500 konut satışa çıkarıldı. Bu konutların 1.200'e yakını bir çırpıda satıldı. Çıkış fiyatına göre şu anki liste fiyatları yüzde 25 primi gösteriyor. Süleyman Çetinsaya, projede etap etap satışa açılacak evlerin yüzde 35 daha değer kazanacağını belirttikten sonra, “Sindire sindire, dinlene dinlene gitmek lazım. Zaten evlerin tamamını bir anda satmak bizim de istediğimiz bir durum değil. Nisan-Mayıs döneminde bir zam daha gelecek. Ardından öyle tahmin ediyorum ki Eylül döneminde fiyatları pik seviyeye getiririz. Proje ilk satışa çıktığında ev alanlar cebine yüzde 25'lik primi koydu. Daha projenin gideceği yüzde 35'lik bir bant daha var” diye konuştu.

Evlerin şu anki fiyatına göre ortalama metrekare fiyatı 2 bin 600 TL seviyesinde. Göl manzarasına, katına göre değişiyor 3 bin 300 TL'ye kadar da çıkıyor. Bölgede daha ucuz metrekare fiyatı olan projeler var. Ancak Çetinsaya marka olmanın, alırken de satarken de kazanmanın önemine dikkat çekiyor. Verdiği örnek ilginç: “Atakent 1'i teslim edeli 5 yıldan fazla oldu. Geçen gün bir hanım aradı, mikrodalga fırını bozulmuş. Telefonumu bulmuş beni aradı yardım istiyor. Servisi buldum, ‘Değiştirin ücret almayın, biz karşılayacağız' dedim. Bunu niye anlatıyorum. Çünkü böyle marka olunuyor. Bazı meslektaşlar ‘Satayım, parayı cebime koyayım gideyim' diye düşünüyor. Ama biz satış sonrası da destek verdiğimiz için bizden ev alanlar hep kazandı. Örneğin Atakent 1'de 105 bin TL'ye sattığımız bir ev bugün 230 bin TL'den alıcı buluyor. TEM Avrupa Konutları'nda ikinci el ev bulmak zor. 228 bin TL'ye satılan ev, bugün 500 bin TL'den el değiştiriyor.”

4 yıldızlı otel, bölgenin önemli açığını kapatacak

Atakent 3'ün içinde konut projelerinde çok da sık rastlanmayan bir şekilde 4 yıldızlı bir otel de var. Meydan, Göl Kafe'nin yer aldığı gölet ile birlikte otel, projeyi tam ortadan bölüyor. 167 odalı bu otelin önümüzdeki dönemde bölgenin önemli bir açığını kapatacağına şüphe yok. Zira Atakent 3'ün yükseldiği bölgede Tema Park projesi de yer alıyor. Bu projenin içinde CNR ve Tüyap'tan daha büyük bir fuar alanı olacak. Disneyland'ın yaratacağı turizm potansiyeli ve fuarları düşününce bölgenin otele ihtiyacı olduğu anlaşılıyor. Otel de TOKİ ile yapılan anlaşma gereği 1 yıl sonra işletme ihalesine çıkarılacak.

Sosyal tesis otelde

880 milyon TL hasılat taahhüt edilen projede sosyal tesisler yapılacak 4 yıldızlı otelin içinde yer alacak. Dileyen konut sahipleri sosyal tesislerden makul fiyatlarla yararlanabilecek. Ancak ayrı bir kutu açtığım gibi projenin içinde ücretsiz yararlanılabilecek 4 tane büyük havuz zaten var. Bir büyük havuz da otel projesinin içinde yer alacak.

Projede havuz problemini kolay çözmüşler

Projede 2 bin 300 daire olunca haliyle açık havuzlar problem olabilir. Ancak projede havuz problemini kolay çözmüşler. Projenin içinde tam 4 adet havuz var. Canınız hangisinde yüzmek isterse ona girersiniz. Bu arada projede tam 17 bin metrekarelik alanın suya ayrıldığını da vurgulamak lazım. Göletler ve su yolları projenin içinde o kadar hakim ki, yüksek gökdelenlerin arasında kendinizi bir sayfiye kasabasında hissedebilirsiniz.

Projede ayrıca otomobil sahipleri için 100 bin metrekarelik kapalı otopark inşa ediliyor. Otoparklardan direk evlere çıkış var.

Fiyatlar 216 bin TL'den başlıyor

Daire Metrekare Satış Fiyatı(TL)

1+1 83-93 216.000-314.100

2+1 116-151 270.000-460.900

3+1 139-177 338.500-489.200

4+1 182 442.200-443.000

 

Avrupa Konutları iletişim bilgileri
Web: www.avrupakonutlari.com.tr
Tel: 0212 444 0 380

  • Etiketler:

Yorum Yaz