maritbet girişmaritbet
Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı açıldı

Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı açıldı

CNR Expo’da 16-20 Şubat tarihleri arasında TOKİ ve Emlak Konut GYO A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını açtı

CNR Expo'da 16-20 Şubat tarihleri arasında TOKİ ve Emlak Konut GYO A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını açtı. İddialı inşaat projeleri, Türkiye'deki deprem gerçeği, kentsel dönüşüm gibi konuların ele alınacağı fuara, Türkiye'nin emlak devlerinin yanı sıra, ABD ve AB ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Irak, İsrail ve Suriye başta olmak üzere çok sayıda ülkeden davetli katılıyor. Fuarda konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin Türkiye'nin 245 noktasında kentsel dönüşüm gerçekleştirmek için gayret sarfettiğini belirterek, “Türkiye, şehirlerini, köylerini salaş, kaçak yapılardan, depreme dayanıksız, gecekondu yapılardan kurtarmak zorundadır. TOKİ olarak, biz artık  yönümüzü, bütün gayretimizi bu noktaya odaklamış durumdayız” dedi. 

Küresel Emlak Raporu'nda Avrupa'nın en cazip emlak piyasası olarak gösterilen Türkiye, dünya emlak piyasasının nabzının attığı bir organizasyona evsahipliği yapıyor. TOKİ ve Emlak Konut GYO A.Ş. işbirliğiyle CNR Expo'da 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı”, katılımcıların yoğun ilgisiyle başladı.

Fuara, TOKİ, Emlak Konut GYO A.Ş. ve Türkiye Mütahitler Birliği ile birlikte Türkiye'nin önde gelen emlak, konut ve inşaat firmaları katılarak, halen yürüttükleri ve gelecekte hayata geçirmeyi planladıkları çarpıcı projelerini sergileyecekler.  Emlak sektörü için kaçırılmayacak fırsatlar sunacak olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul İnşaatçılar Derneği tarafından da desteklenen fuarda, 400'ün üzerinde proje görücüye çıkacak. Fuarın, yabancı yatırımcılarla yerli firmalar arasında etkileşim sağlaması, proje bazında ve ticari alanda işbirliklerinin yapılması ve sektöre yeni bir vizyon kazandırması hedefleniyor.

TOKİ, Emlak Konut GYO A.Ş, Özyurtlar İnşaat,  Yeşil İnşaat,  Artaş, Yeşilyurt, Sarp Group, Cihan İnşaat, Şua İnşaat, Makro İnşaat, Babacan Yapı, Merih Yapı, Nebioğlu Invesment, Delmar Yapı ve Fuzul İnşaat gibi Türkiye'nin emlak sektörüne yön veren şirketler, Avrupa Konutları, Elit Parla Palace, Parklife - Kurtköy,  Formula Country - Akfırat, Still İstanbul, Still İstanbul Comfort, Elitcity, Habitat Park,  Crown  Deluxe,  Ak & N Merkez,  Ntepe, Merkez Kaya Şehir, Merihome gibi beğeni toplayan projeler fuarda yer alacak.

 

Krizden etkilenmememizde TOKİ'nin de payı var

Fuarın açılışında konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ekonominin en önemli tetikleyicisinin gayrimenkule dayalı unsurlar olduğunu belirterek, son ekonomik krizden Türkiye'nin yakalanmamasında TOKİ'nin de ciddi ölçüde etkisinin bulunduğunu söyledi. Bayraktar, “Türkiye'nin ekonomik, kültürel ve demokrasi bakımdan yakalamış olduğu gelişme, kişi başına yıllık geliri 15 bin dolara çıkaracaksa bu gelişmeye paralel olarak Türkiye, gayrimenkul, emlak, konut, yerleşim birimleri sekötüründe dünyanın en önemli ülkelerini yakalamak zorundadır. Artık biz Türkiye Cumhuriyeti'nin 58-59 ve 60. Hükümetlerinin, TOKİ'nin önüne koyduğu 500 bin konut hedefini yakalamış durumundayız. Bundan sonra yapmak istediğimiz, Türkiye'nin şehirlerini, kasabalarını ilçelerini güzelleştirmektir. Köylerini taş üzerine taş koyarak kerpiç evlerden kurtarmaktır” dedi.

Kentsel dönüşüm sorunları çözecek

Bayraktar, Brezilya'nın kentsel dönüşüme ilk etapta 250 milyar dolar ayırdığını ve bunun ülkeye önemli katkı sağlayacağını örnek göstererek, “Kentsel dönüşüm yaptığımız zaman, işsizlik azalacak, gecekondu ve kaçak yapılaşma bölgelerinde kanun dışı oluşumların önü kesilecek, insanların aidiyet duygusu artacak.  İstanbul'un en az 25 yerinde modern yerleşim birimleri oluşturduk, bunlar artmalı. Türkiye'de konut arzının fazlalılığı yok. Konut talebi olan insanların konut alacak parası yok. Bunu temin etmemiz lazım. Kiraya verilen parayla konut sahibi olunabiliyor. Türkiye'de bunu yakalamamız lazım. Türkiye'deki kasaba ve şehirdeki konut sayısı 14 milyona yaklaştı. Zaman içinde yarısına yakının yenilenmesi lazım. İstanbul'daki 3,5 milyondan fazla konutun yarısının yenilenmesi lazım. Eski evleri de doldurmaması lazım. Depreme dayanıksız, boşaltılan evlerin elektriğini suyunu kesmek lazım. Bu evlere yerleşilmesin, can kaybı olmasın. Bunu sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin her yerinde yapacağız” dedi.

 

50 bin ziyaretçi bekleniyor

A ve B grubu tüketici grubunun yanı sıra her gelir grubuna uygun projelerin yer alacağı fuarı, 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın ziyaretçi profili arasında yerli ve yabancı yatırımcı kuruluşlar, üst düzey gelir grubuna dahil tüketiciler, karar verme düzeyindeki yöneticiler, emlak şirketleri, kooperatifler, gayrimenkul yatırım uzmanları, aracılık hizmet kuruluşları, bankalar, finans ve kredi kuruluşları yetkilileri, sigorta şirketleri ve yetkilileri, yurtdışı gayrimenkul birlikleri ve acenteleri, yatırım ortaklığı arayan yabancı şirketler ye alıyor.

Deprem gerçeği masaya yatırılacak

Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı, düzenlenecek seminerlerle de sektöre çözüm platformu oluşturacak. Seminerlerde, Doğal Afet Sigorta Kurumu (DASK) Koordinatörü İsmet Güngör ve TOBAŞ Ankara Toplu Konut Büyükşehir Belediyesi İnşaat Emlak ve Mimarlık ve Proje A.Ş. Genel Müdürü Ferhat Ertürk ve Ali Seydi Karaoğlu “Kentsel Dönüşüm Projeleri ve Türkiye'de Deprem” başlıklı oturumda konuşacak. Pricewaterhouse Coopers'tan Ersun Bayraktaroğlu, “Gayrimenkul Yatırımcısı Gözüyle İstanbul”, Emlak Konut GYO-Vedat Demiröz Emlak Dünyasında Hukuki Düzenlemeler, Şeker Mortgage-M.Bahadır Teker Motrgage/Konut Finansmanı, İnder- Nazmi Durbakayım ve Soyak - Fatma Çelenk Çevre Dostu Binalar konulu seminer verecek.

  • Etiketler:

Yorum Yaz