maritbet girişmaritbet
Autopia'da dükkân ev almaktan kârlı!

Autopia'da dükkân ev almaktan kârlı!

Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş merkezi Autopia, otomotiv sektöründe yeni dönem açmayı hedefliyor. Alışveriş merkezinde dükkân yatırımı ise eve oranla daha çok prim ve kira getirisi vaat ediyor

Kaynak: BÜLENT YOLDAŞ / Sabah

Proje Gezi-Yorum bu hafta İstanbul'da birçok alışveriş merkezi ve konut projesinde imzası bulunan Keleşoğlu İnşaat- Gül İnşaat ortaklığının Beylikdüzü'nde inşaatı devam eden Otomobil Alışveriş Merkezi Autopia'ya konuk oldu. 2011 sonunda tamamlandığında Türkiye'de bir ilk olacak Autopia'yı Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş ve Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Gül ile birlikte gezdim. 2009'da çıkartılan bir yasayla şehir merkezlerinde apartman altlarında yer alan oto galerilerinin kapatılarak şehir dışında oluşturulacak merkezlere taşınmaları kararlaştırıldı. İstanbul'un her iki yakasında oluşturulan 'oto center'lar galerilerin yeni mekânı oldu. Ancak halen İstanbul'un sadece Avrupa yakasında 4 bine yakın apartman altı oto galeri faaliyetini sürdürüyor. Tematik bir alışveriş merkezi inşa etmek için yola çıkan Keleşoğlu-Gül ortaklığı da bir otomobil alışveriş merkezinde karar kılmış. Autopia otomobil dünyasında yeni bir dönemi başlatmaya hazırlanıyor.
 
TÜRKİYE'DE BİR İLK
Beylikdüzü'nde E-5 üzerinde inşa edilen Autopia, 3 stadyum büyüklüğünde. 47 dönüm arazi üzerinde 170 bin metrekare inşaat alanına ve 117 bin metrekare satılabilir/kiralanabilir alana sahip. Proje 2 bodrum kat ve zemin artı 3 kattan oluşuyor. 542 adet bağımsız ünitenin bulunacağı Autopia'da 20 metrekareden başlayan dükkânlar, istenilen büyüklüğe kadar çıkabiliyor. Her katın 7'şer metre yükseklikte planlandığı alışveriş merkezinin içinde ziyaretçiler kendi araçlarıyla gezebilecekler ya da gelen müşterilere golf araçlarıyla merkez içinde servis hizmeti verilecek. Autopia'da 3'üncü katın üzerinde bir de 800 metre uzunluğunda test sürüş pisti yer alıyor.
 
Otomotivin yeni çekim alanı olmayı hedefliyor
Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Gül, Autopia'nın otomotiv sektörünün yeni çekim alanı olacağını söylüyor. Yalçın Bey'e göre sadece İstanbul'a değil çevre illere de hizmet verecek Autopia'yı yılda 6 milyon kişinin ziyaret edecek. Yalçın Bey, "Autopia'da klasik, antika otomobiller, otomobil sergilerinin yanında motosiklet, deniz araçları ve maket uçaklar da yer alacak" diyor.
 
Dünya birinciliği için Londra'da
24 Eylül'de Londra'da ki Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında hem Türkiye hem de Avrupa'nın 2010'daki Mimari Projesi kategorilerinde birincilik ödüllerini kazanan Autopia bu akşam da 'Dünyanın En İyisi' olmak için yarışacak.
 
Yatırımcının tercihi değişiyor
Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, Autopia'da ticari ünitelerin bir kısmını kendi bünyelerinde tutup kiralayacaklarını, çoğunluğunu ise satmayı tercih ettiklerini ifade etti. Mustafa Bey, yatırımcılar açısından konut sektörünün doygunluğa ulaşıldığını söyleyerek yatırımcıların yönünü dükkan, mağaza gibi ticari ünitelere çevirdiğini anlatıyor. Mustafa Bey, dükkan metrekare fiyatı 2 bin 600-8 bin 500 dolar aralığında olan Autopia'da bir dükkân yatırımının geri dönüş süresinin ortalama 150 ay olduğunu kaydediyor. Mustafa Bey'in hesabına göre Autopia'da 600 bin dolarlık bir dükkan satın alan yatırımcı aylık 4 bin dolar, 200 bin dolarlık dükkan alan bir yatırımcı ise aylık bin 350 dolar kira geliri elde edebilecek. Şu anda dolar bazında 36 aya vadeye 0 faizle satış yaptıklarını kaydeden Mustafa Bey, yakın zamanda 2 yıl kira garantisi taahhüdünü içinde barındıran bir kampanya başlatmayı planladıklarını da açıkladı.
 
Beğendim
 Bir otomobil merkezi olmanın yanı sıra sineması, sergi alanları, cafe ve restoranları ile bir yaşam alanı olarak planlanmış.
 Çatıda test sürüş pistinin bulunması, hem birinci hem de ikinci el araç alacakların tercihlerini belirleyecek önemli bir etken.
 Banka, noter, sigorta şirketi gibi hizmet birimlerinin merkez içinde yer alacak olması alım satım işlem sürecini bir hayli kısaltacak.
 
Beğenmedim
 Autopia'nın E-5 üzerinde olması bir avantaj ancak, gerek kazaların önlenmesi gerekse trafiğin rahatlaması için projeni olduğu bölümde yeni yan yol ya da kavşak düzenlemelerine ihtiyaç var.
 Alışveriş merkezi içinde özelliklere çocuklara yönelik otomobil konseptinin ön plana çıktığı bir eğlence merkezi ilave edilebilirdi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz