maritbet girişmaritbet
Autodesk, Project Mercury teknolojisiyle inşaat sektörüne 3 boyutu getiriyor!

Autodesk, Project Mercury teknolojisiyle inşaat sektörüne 3 boyutu getiriyor!

Dünyanın en büyük tasarım yazılımı firmalarından Autodesk, yeni nesil altyapı tasarımı ve inşaat teknolojisi Autodesk Project Mercury’i tanıtıyor

 

Dünyanın en büyük tasarım yazılımı firmalarından Autodesk, yeni nesil altyapı tasarımı ve inşaat teknolojisi Autodesk Project Mercury'i tanıtıyor.

Autodesk Project Mercury, gelecek nesillere yönelik bulut tabanlı altyapı ve inşaat çözümleriyle dikkat çekiyor.

Üç boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımlarında dünya lideri olan Autodesk, yeni nesil altyapı tasarımı ve inşaat teknolojisi Autodesk Project Mercury'i tanıttı. Masaüstü, bulut ve mobil teknolojilerini kapsayan Autodesk Project Mercury, altyapı çalışmaları için BIM hizmetleri kullanımına geçiş sürecini hızlandıracak, ayrıca inşaat mühendisleri, tasarımcılar ve diğer altyapı uzmanlarının; ulaşım, altyapı, kamu hizmetleri, doğal kaynaklar, arazi ve kentsel gelişim projelerini daha verimli bir şekilde tasarlayabilmesini, inşa edebilmesini ve yönetebilmesini sağlayacak.

“Gezegenimizin altyapı çalışmaları için fon sağlamak; bu altyapıyı tasarlamak, inşa etmek, yenilemek ve yönetmek giderek altyapı tasarımı ve yapımı konusunda yeni bir yaklaşım gerektiren, daha zorlu bir iş haline geliyor” diyen Bilgi Modelleme Ürünleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Amar Hanspal, Project Mercury'i şu şekilde açıklıyor: “Project Mercury, tasarım ve mühendislik sektörünün önde gelen mobil ve bulut teknolojisi ile çalıştırılmaktadır. Bu gelişme, yerleşik rekabetçi çözümlerle karşılaştırıldığında gelecek nesillere yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Project Mercury'nin geniş veri setlerini yönetme ve pek çok formatı bir araya getirme özelliği, tüm çalışma sürecini çok daha fazla paydaşın erişimine açıyor.”

Bulut tabanlı yol optimizasyon hizmeti

Autodesk Üniversitesi'nde, Autodesk Infrastructure Modeler yazılımının bulut tabanlı bir yol optimizasyon hizmetinin beta sürümü tanıtıldı. Project Mercury'nin bulut tabanlı hizmetlerinin ilki olarak sunulacak olan yeni yol optimizasyon hizmeti, hesaplamaları ve tasarımları optimize ve otomatize ederek inşaat mühendisi ve tasarımcıların en uygun maliyetle, en verimli şekilde yol ve otoyol tasarımı yapabilmelerini sağlayacak. Ayrıca maliyetlerin ve proje teslim süresinin azalmasına yardımcı olacak. Yol optimizasyon hizmeti ve diğer Project Mercury çözümleri 2013 yılında satışa sunulacak ve yeni çözümlerin yanı sıra Autodesk Infrastructure Design Suite de dahil olmak üzere Autodesk'in mevcut altyapı çözümlerini içerecek.

Autodesk hakkında

Autodesk, Inc. 3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımları alanında lider bir kuruluştur. İmalat, mimarlık, inşaat, yapı endüstrileri ve içlerinde Akademi Ödüllerinde En İyi Görsel Efekt ödülünü kazananlar da bulunan medya ve eğlence endüstrisi fikirlerini tasarlamak, görselleştirmek ve simüle etmek için Autodesk yazılımını kullanmaktadır. Autodesk, AutoCAD yazılımını 1982 yılında piyasaya sürdüğünden bu yana, dünya piyasaları için en son teknoloji yazılım ürünlerinden oluşan en geniş portföyü geliştirmeye devam etmektedir. Ek bilgi için, http://turkey.autodesk.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü 3 boyutlu teknoloji ile değişimi yakalayacak!
  • 19.12.2014 13:25

Konut sektörü 3 boyutlu teknoloji ile değişimi yakalayacak!

3D baskı teknolojisi; mimari, inşaat ve mühendislik sektörlerini baştan aşağı de ...

Autodesk University Extension, 10 Aralık'ta gerçekleşiyor!
  • 08.12.2014 10:06

Autodesk University Extension, 10 Aralık'ta gerçekleşiyor!

Üç boyutlu tasarım şirketi olan Autodesk'in hazırladığı Autodesk University etki ...

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifikası'nda buluştu
  • 26.11.2014 14:54

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifikası'nda buluştu

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifika Programı ile inşaat sektöründe önemli bi ...

İşte trafik sorununu çözecek önlemler!
  • 20.11.2014 14:22

İşte trafik sorununu çözecek önlemler!

Autodesk, dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılan trafik için alternatif çözümle ...

Autodesk üniversitelere sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefliyor
  • 04.03.2014 12:50

Autodesk üniversitelere sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefliyor

Autodesk, dünya çapındaki ileri teknolojisini ve kapsamlı eğitim programlarını T ...

Autodesk’in 3’üncü BIM semineri İzmir’de gerçekleşti
  • 20.02.2014 12:00

Autodesk’in 3’üncü BIM semineri İzmir’de gerçekleşti

Autodesk’in BIM kullanımına yönelik faklı illerde gerçekleştirdiği seminerlerin ...