maritbet girişmaritbet
ATO'dan kimliklendirilmiş konut önerisi!

ATO'dan kimliklendirilmiş konut önerisi!

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye genelinde tüm konut ve işyerlerinin numaralandırılarak kimliklendirilmesini önerdi

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların kayıtlı bulunduğu ATO 37. Meslek Komitesi, ülkedeki tüm konut ve işyerlerinin kimliklendirilmesi konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibata geçilmesi yönünde karar aldı.

Bu kararı değerlendiren ATO Başkanı Salih Bezci, vatandaşa kimlik numarası verilmesiyle pek çok işlemde kolaylık sağlandığını, aynı şekilde şirketlerin de tescil işlemlerinde pratiklik ve şeffaflık olduğunu belirtti.

Vatandaşların konut alırken veya taşınırken, elektrik, su ve doğalgaz açtırma ve kapattırma işlemleri için çok zaman ve emek harcadığına işaret eden Bezci,  bu işlemlerin çileye dönüşebildiğine dikkati çekti. Bezci, kimliklendirilmiş konut sisteminde, işyerleri ile konut olarak kullanılan tüm binalara kimlik numarası niteliğinde numara verilebileceğini ve elektrik, su, doğalgaz, emlak ve çöp vergisi gibi işlemlerin tek numaradan yapılabileceğini ifade etti.

Türkiye'de hala kaçak elektrik ve su kullanımının olduğunu hatırlatan Bezci, şunları kaydetti:

"MERNİS ve MERSİS'te olduğu gibi tek numarayla konut ve işyeri alım satımı, elektrik, su ve doğalgaz aboneliği, çevre ve temizlik vergileri gibi tüm işlemlerde şeffaflık sağlanır. Tek numaralı konut ve işyeri, emek ve zamandan kazandıracağı gibi vergi ve hizmet bedeli kayıp ve kaçakları da önler. Tek numaralı sistemde, ev ve işyeri alan, taşıyan herkes abonelik işlemlerini online olarak başlatıp, tek merkezden kısa sürede tamamlayabilir."

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 20'nci zirvesinde sektörü buluşturdu
  • 28.04.2026 14:33

GYODER 20'nci zirvesinde sektörü buluşturdu

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER'in 20'nci kez düzenlediği Ga ...

Yerli hızlı tren saatte 225 kilometre hıza çıktı
  • 27.04.2026 11:03

Yerli hızlı tren saatte 225 kilometre hıza çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk hızlı treninin ...

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu
  • 20.04.2026 16:06

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu

Marmarapark AVM, profesyonel bisiklet takımı İstanbul Team'e sponsor oldu. ...

Isı yalıtımının iklim üzerindeki 5 kritik rolü
  • 13.04.2026 17:34

Isı yalıtımının iklim üzerindeki 5 kritik rolü

İklim krizine karşı atılan adımlar her geçen gün daha fazla önem kazanırken, Tür ...

Uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için rota yeniden Türkiye
  • 13.04.2026 11:46

Uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için rota yeniden Türkiye

Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, küresel gel ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “5G Türkiye’nin önünde yepyeni bir sayfa açacak”
  • 31.03.2026 16:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “5G Türkiye’nin önünde yepyeni bir sayfa açacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5G ile İletişimde Güçlü Türkiye Töreni’nde yaptığı konuşm ...