maritbet girişmaritbet
ATO 70 katlı binada 60 teknoloji kullanacak!

ATO 70 katlı binada 60 teknoloji kullanacak!

ATO Başkanı Bezci, “Ankara’ya yapacağımız 70 katlı simge bina, Türkiye’de birçok ilke imza atacak. Bina, yüksek performanslı, yeşil olacak ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacak” dedi

ATO Başkanı Bezci, “Ankara'ya yapacağımız 70 katlı simge bina, Türkiye'de birçok ilke imza atacak. Bina, yüksek performanslı, yeşil olacak ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacak” dedi.


ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Ankara'ya yapacakları 70 katlı simge binanın Türkiye'de birçok ilke imza atacağını ve 60 yeni teknoloji barındıracağını belirtti. Bezci, yaptığı açıklamada, ATO için inşa edecekleri 70 katlı simge binanın özelliklerini açıkladı. Petrol ve türevi enerji kaynakları rezervlerinde azalmayı dikkate alarak ATO'nun yeni binasını sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde tasarladıklarını kaydeden Bezci, yeni binanın daha az enerji tüketeceğini, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacağını ve yerküreye karbondioksit salınımını azaltacak şekilde inşa edileceğini ifade etti.


Bezci, yüksek performanslı binanın çevreye duyarlı, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan, yüksek performanslı bir bina olacağını ve çevre dostu bir gökdelen inşa edileceğini kaydetti. ATO binasının, Yüksek Performans kriterlerine uygun olarak tasarlanacağını bildiren Bezci, bina yapı elemanlarının, ısı geçirgenlik direnci yüksek cam, duvar, yalıtım malzemesi, çift cidarlı yapı kabuğu gibi yüksek elemanlardan oluşturulacağını söyledi. Bezci, böylece, bina inşasında kullanılan yüksek performansın, mekanik ısıtma ve soğutmaya daha az ihtiyaç duyulmasına yol açacağını ifade etti.

Yeşil sertifikalı
 
Bezci, binanın dünyanın en geçerli yeşil sertifikasyon sistemi olan LEED Platin Sertifikalı olarak inşa edileceğini kaydetti. Akıllı bina olarak tasarlanacak ATO binasında, kullanılmayan sistemlerin enerji tüketmeyeceğini söyleyen Bezci, binanın oksijen ve karbondioksit seviyesi ile havalandırma verimliliğini kendi kendine sürekli kontrol edeceğini, kullanıcıların enerji ve su tüketimlerini izleyeceğini ve enerjiyi verimli kullanacağını ifade etti.
 
Güneş panelinden enerji
 
ATO'nun yeni binasının yüzde 40 oranında daha az enerji tüketeceğini ve kendi enerjisinin de yüzde 15'ini güneş panelleri aracılığıyla üreteceğini kaydeden Bezci, gün ışığını yüzde 90 oranında kullanacak binada otomatik çalışan gölgelendirme elemanları olacağını söyledi. Binanın su tasarrufu dikkate alınarak tasarlanacağını da belirten Bezci, şehri ısıtmayacak, etrafında ısı adası yapmayacak şekilde tasarlanacağını ve özel çatı malzemeleriyle kaplanacak olan binanın, küresel ısınmayı engellemek için yüzde 35 daha az karbon salınımı yapacağını kaydetti.
 
Işık gösterili şölen
 
BEZCİ, enerji verimliliği ilkesi baz alınarak inşa edilecek binaya elektrikli arabalar için şarj istasyonu yapılacağını, binada ayrıca özel park yerleri ve bisiklet otoparkları bulunacağını ifade etti. Bina dış yüzeyi aydınlatılarak, gece-gündüz ışık gösterileri yapılacağını kaydeden Bezci, bina girişinde yer alacak havuzlarda da fıskiyelerle ışık gösterilerinin sürdürüleceğini söyledi.
 
Hürriyet
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

 Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"
  • 26.04.2024 16:45

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi" ilk seferini tamamladı. D ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...